Gå til innhold
Hundesonen.no

Rallytråden!


HeraHiromi
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hei. Ikke så mye tid til å skravle... MEN NÅ ER JEG AUTORISERT DOMMER!

Ja, det må jo kunne sies å være en vellykket Sverige-tur. 3x kvalik, svensk mellomtittel og søndag klinket vi jammen til med pallplass også  Jeg trodde jeg hadde lest meg godt opp på regelverket for s

Klasse 1-debut i dag, og jammen klinket vi til med 195 poeng og direkteopprykk! Det hadde jeg virkelig ikke trodd i mine villeste fantasier engang

Posted Images

På ‎28‎.‎09‎.‎2016 at 2:18 PM, mokken skrev:

Regelverk spørsmål!

"Arrangøren kan bestemme at løpske tisper får delta på prøven. Den løpske tispen får da ikke adgang til prøveplassen før prøvens leder har gitt sin tillatelse til dette."

Hva er definisjonen av prøveplassen? Innenfor ringbåndet? Hele området? Dersom man arrangerer RL og for eksempel ustilling eller agility på samme sted, hvordan ordner man det praktisk ift regelverket?

*nysgjerrig mens jeg venter på svar fra NKK*

Svar fra nkk:

"Det er ikke lov å stille tispe i løpetid i rally, men dersom dere har kombinert stevne har «agillity» hundene lov å være på plassen, men hundene i rallyringen skal ikke ha løpetid."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra, hurra for @simira! Hun har vært supergrei og snill og og og! Vi har fått trent, jeg har fått trene med Kovu som visste hva han gikk til med en forvirret Banan (:lol:). Kovuen var superflink!

Men jeg liker tankegangen til Rally, altså. Den er så mye mer positiv i forhold til hva jeg er vant med. Det som forundret meg var man får trekk om en korrigerer og sier "nei" og andre negative utsagn, faktisk. Så jeg sa nei ofte under treningen fordi en Pøbel var litt vel høy på omstendighetene og alt det kule som ikke var meg. Gammel vane vond å vende? Men simira klarte å få ham til å gå en fin runde med lokking, og jeg vet hva jeg har å jobbe med. Om jeg ikke går på den uoffisielle konkurransen, kan vi i alle fall være der og få litt, eh, miljøtrening. :P

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Rally-Talli var flink i dag hun. Fikk en bane som passet henne strålende i debuten vår i klasse 3. 198 poeng og 2.plass. Troooor trekker var for en skjev sitt i front. Sto å vurderte selv om den var 90 grader eller ikke, men konkluderte med ikke. 

Ble dessverre ikke igjen til premieutdeling da jeg syns det var grusomt kalt og har vært med feber tidligere i uken. Liker ikke gjøre slikt, men iblant må man :brr:

Så nå er spørsmålet om jeg skal rykke direkte opp eller prøve meg på RL3. :P Men jeg tror ikke jeg får en slik bane "tilpasset" oss igjen med det første :P 

Neste stevne er Drammen Hundepark og Kongsberg. Får tenkte til over helgen på det med klasse bytte eller ikke. Lese litt regelverk :P  (høyre er über vanskelig for en 9,5 åring som har jobbet på venstre side hele livet)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer @JeanetteH! Jeg ble litt skuffa da du ikke var på premieutdelingen. ;) Trekket var for en skjev sitt i front.

Jeg tror flere av dommerene legger ut banene sine, du finner link hos NRL. Så kan du jo evt se hvem du liker stilen til.

Du kan jo også ha i bakhodet at det kommer nye regler i løpet av neste år, og om du vil prøve å ta championatet før det eller ikke. En av de store forskjellene vil være at du kan få flere øvelser på høyre side, i motsetning til nå hvor du bare skal gå noen meter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, simira skrev:

Gratulerer @JeanetteH! Jeg ble litt skuffa da du ikke var på premieutdelingen. ;) Trekket var for en skjev sitt 

Pleier bli igjen på slikt, for jeg vet det er kjedelig med tom premieutdeling. Men iblandt så må man desverre :hmm:

Tror jeg prøver med på elite neste stevne. Også satse på at jeg får trent nok.  

Jeg fikk forresten høre at det ikke kom nye regler før langt ut på nyåret pga det inne hadde vært på høring før nå? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, maysofie skrev:

Noen som har fristende og dato for DHP og Kongsberg på minne? Kommer meg ikke inn på NKK :)

Arrangørene har ofte annonser på sine egne hjemmesider. Kongsberg Hundeklubb har ordinær frist 24. oktober, jeg husker ikke om de har en utsatt frist også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Arrangørene har ofte annonser på sine egne hjemmesider. Kongsberg Hundeklubb har ordinær frist 24. oktober, jeg husker ikke om de har en utsatt frist også.

Kongsberg fant jeg visst, 24. er riktig! Men aner ikke hvem som arrangerer i Drammen :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, JeanetteH skrev:

Pleier bli igjen på slikt, for jeg vet det er kjedelig med tom premieutdeling. Men iblandt så må man desverre :hmm:

Tror jeg prøver med på elite neste stevne. Også satse på at jeg får trent nok.  

Jeg fikk forresten høre at det ikke kom nye regler før langt ut på nyåret pga det inne hadde vært på høring før nå? 

De nye reglene vil garantert ikke trå i kraft før tidligst 1. juli. Kanskje ikke før 1.1.2018, vi vet ikke. Det kommer litt an på høringssvarene tipper jeg.

Det var heldigvis ikke tom premieutdeling. På så store stevner tar de premieutdeling etter hver klasse, og med så store klasser blir det jo litt folk uansett. Men det er jo alltid gøy å ha folk på pallen. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at høringsfristen for nye regler er 20. Januar, kan det da tenkes at de reglene trer inn kort tid etter fristen? Har selv tenkt å starte på stevne i februar, så da må jeg kanskje sette meg inn i forskjellene fra dagens regler og nytt forslag :)

 

Edit: postet samtidig med @simira, ingenting å bekymre seg for da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Igjen spekulering, men hvis det mot formodning ikke kommer noen høringssvar og alle er happy med forslaget, så kan det vel skje. Vi skal ha dommerseminar den 11.-12. februar, så vi er klare etter det. Men det skal også gjennom NKK og tilpasses i systemet deres, så jeg blir veldig overrasket om det blir før påske.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det blir direkte dekk i klasse 2 gidder i alle fall ikke jeg mer. Det skiltet har de i svensk nybörjarklass så det trente vi en del på før vi skulle til Sverige å konkurrere - og resultatet ble at frøkna la seg på alle holdter. Vi har utfordringer nok som det er så akkurat det der orker jeg faktisk ikke å pirke på.

Men hvis det kommer nytt regelverk kan vi vel få lov til å rykke ned til klasse 1 igjen? :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har vi debutert i klasse 3, med to x disk som resultat :lol: I går hadde vi ikke disket om jeg hadde kunnet regelverket, men kanskje fått 1 premie :getlost: i dag nektet Thorvald snurr under marsj, så den var soleklar. I går var best, mye bra moment, var treigere og tyngre i dag. Men så har vi jo trent mindre enn 10 ganger totalt siden opprykket i vår, så er jo i bunn og grunn fornøyd. Lapphund + fører med ammetåke liksom :lol: 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur. 
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
    • Nå må jeg faktisk klage litt. Tiden går jo alt for fort 🥲 Jeg synes ikke det er mer enn noen uker siden jeg hentet hjem den lille krabaten min jeg, og nå er han snart 10kg tyngre og 30cm høyere 😂❤️ Melvin, 5,5mnd gammel ❤️
    • Gratulerer med valp! Vær forberedt på en fantastisk, men også veldig krevende tid 🤭 Jeg hentet min valp ca. 3,5t unna. Han lå i fanget hele veien hjem, og fikk ingen tissepauser faktisk. Han sov store deler av veien, så det var ikke nødvendig 😄 Planen var at han skulle få sitte i sele, men ingen av selene jeg hadde med passet. Helt unødvendig: engangs-kladder! Kjøpte en stor pakke med kladder, men jeg tror jeg brukte 1 eller 2. Jeg ville ikke forvirre han med at det var OK å bruke "tøy" innendørs som toalett, så jeg tok heller hyppigere turer ut med han så han fikk gjort fra seg ute. Det ble noen uhell i starten, men han var så og si renslig ved 3mnd alder. 😃 Noe jeg har brukt mye: GJENBRUKBARE tisseunderlag!! Disse har jeg brukt i bilen (han satt i sele i baksetet til han var ca. 4,5mnd) og i buret på jobb. (Der har han et ullunderlag jeg ikke vil at han skal tisse på, det kan ikke vaskes). Disse har vært helt supre, og har han tisset på de så har jeg bare hevet det i vaskemaskinen. Kan f.eks. brukes hvis hunden lett kaster opp i bilen. For vår del så var både bur og inngjerding helt bortkastet. Han er ekstremt klistremerke og takler ikke at burdøra lukker seg. Han har et stort bur på jobb som alltid er åpent, der kan han gjerne gå inn og legge seg. Ellers så nekter han bur 🤭 Kjøp deg også en sele med masse justeringsmuligheter! Jeg har Musti sin feel active padded sele i SMALL, og den har jeg brukt fra han var ca. 5kg til nå hvor han er ca. 12-13kg. Jeg tror jeg fint kan bruke den til han er voksen hvis han ikke plutselig vokser masse 😆 MASSE LYKKE TIL, og husk at det er lov å ha blandede følelser når valpen kommer i hus! Jeg var i ekstase mens jeg ventet, men hadde det helt fryktelig når valpen min først kom i hus. Har i etterkant lest meg opp på noe de kaller "puppy blues", og jeg var veldig preget av det. Nå ville jeg ikke vært uten! ❤️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...