Gå til innhold
Hundesonen.no

Kanarifuglen Peggy


MaritaS
 Share

Recommended Posts

Da har altså hu der som synes burdyr er helt forferdelig fått seg en fugl.

Hvordan gikk det til?

Joda.

Vi var innom en dyrebutikk for å kjøpe litt mat til de firbeinte og tok som alltid en "svingom" innom dyrerommet. Der så dyrlegespiren en fugl som så ut som den ikke hadde det så godt, så jeg tok en til "svingom" innom kassa og sa ifra. Der kunne de fortelle meg at den hadde vært hos dyrlegen og bortsett fra en medfødt feil på høyrefoten helt frisk, men pga. skaden så kunne de ikke selge den. Så den var "free to a good home".

Vi gav nummeret vårt og sa at om den enda ikke hadde et hjem innen "da og da", så kunne vi ta henne.

Vi fant et fint, ubrukt bur på finn.no og en liten uke etterpå hadde vi kanarifugl i hus.

Hun heter altså Peggy Pegleg og har fått plass ved siden av meg ved skrivebordet mitt, så her sitter vi å kvitrer dagen lang.

Har begynt å se hvor tam jeg kan få henne, jeg tør ikke slippe henne ut av buret før hun er tam nok til å enten sette seg på fingeren min eller på en pinne jeg holder. Vi nærmer oss, hun har sluttet å få angst når jeg stikker handa inn i buret.

I går fikk vi et badekar i posten og det var stor stas, det så ut som det hadde regnet på dataskjermen min etterpå.

På det andre bildet kan dere se den misforma foten: den kloa som skal peke bakover har vokst forover.

20150331_171339_zpsbqwtouge.jpg

2015-03-24%2015.33.24_zpsu9e94c99.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fint hun har fått seg et godt hjem! Men ja, løs, redd fugl er ikke så morsomt :lol:

Hva sier gutta om henne i hus?

Vi trenger flere bilder, for fin var hun :ahappy:

Gutta bryr seg fint lite, de er vant til at jeg er drar inn så mye rart av ymse dyr. Men jeg tenker som så at de skal få være i et annet rom/ute på tur når hun er ute og flyr.

Pusekatten var litt mer interessert - hun har tilfeldigvis samme fargene som Sylvester, så vi har hatt et par "I think I saw a puddy cat" øyeblikk her, men hun er så redd av seg så hun har skjønt at man ikke nærmer seg buret når menneskene er i rommet - og når vi ikke er i rommet så får ikke hun være det heller.

Kommer nok flere bilder etterhvert, akkurat nå blir det jo bare av en stakkar fugl på en pinne og det er ikke så fryktelig spennende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fint at du tok henne til deg. :) Du burde kjøpe en til, fugler skal aldri være alene.

Av det lesestoffet jeg finner om kanarifuglen så er den primært en "solitary" art som finner sammen med partneren sin i parrings-sesongen, at de er territorielle (samme kjønn antar jeg de mener). Men læringskurven min går enda eksponensielt oppover, så om du kan vise meg noe spesifikt som sier noe annet så suger jeg til meg det jeg kan. Jeg sliter litt med at det meste man finner er om finkefugler generelt, ikke om kanarien spesielt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I veiledningen fra mattilsynet hvor kanarifugl er nevnt står det at de ikke skal bo alene, men i par eller flokker. Jeg er enig at det ikke er så mye spesifikt på kanarien, men det går jo ann å høre på et forum? Fugledamer pleier å være veldig engasjert! :)

Beinet fungerer fint i det daglige? Hadde ikke sett at det ikke var normalt om jeg ikke viste det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I veiledningen fra mattilsynet hvor kanarifugl er nevnt står det at de ikke skal bo alene, men i par eller flokker. Jeg er enig at det ikke er så mye spesifikt på kanarien, men det går jo ann å høre på et forum? Fugledamer pleier å være veldig engasjert! :)

Beinet fungerer fint i det daglige? Hadde ikke sett at det ikke var normalt om jeg ikke viste det!

Den ene kloen får hun ikke brukt i det hele tatt, men merker ikke noe på henne egentlig. Veldig aktiv og har fått dreisen på huskene også selv om hun ikke klarer å gripe med ene foten. Av og til så sklir hu av, men klarer det som oftest på andre forsøk ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag trakk jeg for alle gardinene i stua og åpna burdøra. Først klatra ho ut på kanten og satt der litt før hu fant ut at det var litt ekkelt, så hoppa hu rundt i buret i ett kvarters tid før ho plutselig satt på toppen av buret. Etter en liten runde i stua havna ho på kattestativet. Nå sitter hun på ei puta i sofaen (håper ikke ho bæsjer). Spent på om hun finner veien inn i buret igjen.

DSC_0009_zpskf5lbpql.jpg

Hva er det du holder på med da, Store Rovdyr?

DSC_0011_zpsngebip25.jpg

Her bor jeg!

DSC_0019_zpsyihsc1z5.jpg

Nå sitter hun som en kjempestor ball på den tykke pinnen sin. Ble nok litt sliten av lufteturen.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så søt :D Høres ut som hun kommer til å få det fint hos deg, der hun får luftet vingene sine :-) Kan kanarifugler bli tamme egentlig? Slik som undulater?

Det er et godt spørsmål! Ut ifra hva jeg leser - så nei. Men jeg synes jeg har sett stor endring på henne bare den lille uka hun har vært her. Hun er ikke redd meg og landet like ved siden av meg når hun var ute å fløy nå selv om hun hadde mange plasser å velge i mellom. Så jeg ser ikke bort ifra at hun kan bli veldig fortrolig etterhvert.

Men jeg sitter jo ti cm. fra henne hele dagen bortsett fra når jeg sover eller holder på med hundene, så jeg er kanskje en del av inventaret for henne ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så nydelig hun er!

Etter min erfaring så kan kanarifugler bli veldig tamme de og. Ikke like tamme som undulater, som ruller rundt og sover med deg, men sånn sitte på hånden og være med i hverdagen hjemme :)

I går så landet hun på hodet mitt og spiste frokost sammen med meg (dvs. hun satt på stolen å så på) :D Virker som hun foretrekker å lande i nærheten av oss når hun flyr rundt, det er veldig koselig!

20150403_094325_zpstxfzopmt.jpg

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååhhhh så koselig tråd :) Jeg hadde en skikkelig tam undulat i maaaaaange mange år. Han var frittflyvende og ble bare stengt inne i buret når vi skulle åpne vinduer etc.... fugler er skikkelig koselig, bare å høre på alle lydene de lager er jo herlig. Lykke til med kanarien, dere blir nok godt venner :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Siden sist har vi skaffa litt større bur.

Men det er noe vi sliter litt med: Når vi har burdøra oppe så er det sjeldent hun vil ut og fly og når hun først kommer seg ut så finner hun ikke veien inn igjen (åpner alle dørene på buret og har pinner utenfor døråpningene), så vi får henne ikke inn igjen før hun er for sliten til å gjøre mer motstand og hopper opp på en pinne/lander i en plante - det er jo ikke akkurat sunt for en liten fuglekropp som skal ha mat nesten hele tiden. 

Ellers går det bare bra. Hun så veldig pjusk ut over sommeren, men det var visst bare fjærene som sku byttes ut etter eggleggingen (la totalt rundt 5 egg), så det var ikke noe å bekymre seg over. 

Har også bytta ut kalksteinen fra en sånn firkanta kloss som hu ikke skjønte at man kunne spise på med en sånn skjell-sak som hun nå knasker på flere ganger om dagen. Suksess! 

 

20151031_145516_zpso6ackbko.jpg

Ellers er bading det beste i hele verden! Om morgenen så piper hun helt til jeg får bytta vann på badestampen, da er det rett uti for en liten dukkert. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...