Gå til innhold
Hundesonen.no

RIK-kurs


Minutt
 Share

Recommended Posts

Jeg prøver her også, poster samme greia som på canis...

Heisann...

Jeg er grønn på området, men skal på RIK-kurs - og jeg lurer på hva jeg kan forvente...

Det jeg har inntrykk av er at kursene er rimelig likt lagt opp. Så hvordan er det i praksis?

Hvor stor del er teori, hvor mye praksis er det? Det går over tre dager, kan jeg forvente at jeg må ta med meg hunden alle tre dager? (litt langt å reise....)

Hvis noen har erfaring hadde det vært fint å høre om det, jeg gleder meg som en unge, men ønsker å forberede meg mest mulig i forhold til hva hunden eventuelt skal gjennom...

Får man tilbakemelding på hvordan hunden gjør det i den praktiske delen?

Kan jo selvfølgelig spørre arrangør, og vil nok det også, men hadde vært greit å høre om andres erfaringer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan kurset er lagt opp spørs jo hvem som har kurset. Er det snakk om RIK-grunnkurs? RIK inneholder jo ganske mange programmer, så litt vanskelig å si hvordan kurset er lagt opp med mindre man vet hva slags kurs du skal på.

Jeg gikk RIK-grunnkurs i høst, og da hadde vi først en kveld med litt teori og info, en dag med innføring i C-arbeid og neste ble fordelt mellom spor og lydighet. Vi hadde litt teori på morgenen de to dagene med praksis.

Den første dagen fikk hundene 3-4 runder hver med figurant, som viste og forklarte både mens han jobbet med hundene og imellom hver hund.

Den andre dagen brukte vi første delen på innlæring av RIK-spor, og så gikk alle et lite spor mens alle de andre så på, deretter hadde alle en liten økt med lydighet hver.

Og ja, selvfølgelig får du tilbakemelding på hunden din, det er jo endel av å gå på kurs. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at det nok er litt varierende praksis selv om innholdet nok er det samme. Vi hadde kun teori på fredag kveld og teori + praksis lørdag og søndag.

Figuranten vil jeg tro kommer med noen form for tilbakemelding på hva h*n tenker om/ser i hunden, det burde h*n ihvertfall. Viss ikke så er det bare å spørre :) Ellers vet jeg ikke om det er så mye å si egentlig, på ferske hunder så blir det jo stort sett lek og "fjas" med figurant og ikke så mye man trenger av forberedelser, bortsett fra line og helst en sele av noe slag. Ellers så er de nok flinke til å tilrettelegge for hver enkelt hund og eiers nivå. Det er veldig morro og en fin inføring i sporten, men veldig enkelt og bare å møte opp som man er :)

Edit: Tror vi hadde bare "c-arbeid" i praksis, mulig vi hadde noe lydighet, men spor hadde vi ikke. Kommer sikkert litt an på tilgang til spormark osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Da jeg gikk RIK grunnkurs for lenge siden nå føles det ut som, var det teori på fredagskvelden og teori og praksis på lørdag og søndag. Hele lørdagen gikk til c-arbeid og søndagen gikk til spor og lydighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde teori på fredagskvelden, og praksis + litt teori på lørdag og søndag. Det var utrolig mange på kurset, tror vi var i underkant av 20 hunder. Noen hadde to hunder, og der fikk begge hundene prøve seg(JEG syntes det var litt urettferdig, da de fikk dobbelt så mye tid som oss med en hund). Lørdagen gikk til C-arbeid, da fikk alle 2 ganger hver, mer var det ikke tid til i og med at man skulle igjennom alle hundene. Søndagen gikk alle et lite spor før de som ville kunne vise fram litt lydighet og få kommentarer på det de hadde av instruktøren. Der var det ikke mye hjelp for min del, da jeg klikkertrener og instruktøren ikke hadde så mye peiling på det. Men det var helt greit for meg. Han ville at jeg skulle komme fram å vise litt fordi vi trente på en annen måte enn de var vant med i den klubben.

En filmsnutt av C-arbeidøktene våre. Vi har aldri prøvd dette før, så det er noe lignende dette du kan forvente om du og hunden ikke har vært borti dette før. Min hund syntes det var dritgøy og har aldri vært så høy på lek før.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Jeg var på RIK kurs i Haugesund for noen år siden med Arvid Hagen som instruktør. Han var inspirerende og dyktig.

Nå var vi ikke så mange på kurset og ingen hadde med seg mer enn en hund hver :)

Han trente også lydighet på en annen måte enn det jeg gjorde da, men valgte å kjøre hans metode på kurset.

Det jeg så på kurset var at veldig mye av det som klikkertrenere bruker av lek metoder er hentet fra RIK ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så nydelig han er, dette hjalp IKKE på valpefeberen! Det er noe med de sorte kelpiene…🥹 
    • Så fine bilder 😍 Hun ser flott ut! 
    • Da er han kommet i hus ☺️  Vickulas E’Ra, fra E-kullet som hadde Egypt som tema. Ra er da solguden. Til daglig går han derimot under navnet Tempo.  Han skal bli en liten potet og brukes til agility, rally lydighet og spor. Det blir også litt utstilling tenker jeg ☺️   Vi hentet han i Sverige på mandag og tok en overnatting på Geilo på vei hjem. Han var veldig flink i bilen, sov masse ☺️ På alle pausene våre møtte han alt vi traff av miljøer og folk som om han hadde sett alt før. I går var vi hjemme hjemme.    Første uhell inne var i dag tidlig. Jeg brukte nok litt for lang tid på å kle på meg og lot han stå på gulvet å vente. Hadde ett til uhell senere på dagen også. Han har til nå hatt overraskende god blærekapasitet og tisser stort sett kun etter å ha sovet. Men senere på dagen tisset han inne etter å ha lekt.    I dag hadde vi dagens første biltur i bilbur i bagasjerommet. Det ble konsert. Roet seg i det vi kom frem, så vi fikk avsluttet på godt vis. Kjørte så videre til mine foreldre, og på vei hjem derfra var han mer rolig. Så det kommer seg vel etterhvert.    En ting jeg skal fokusere mer på med denne hunden er ro ute. Så i dag har vi både sittet i ro utenfor her i nabolaget og vært på kafé hvor han satt rolig under stolen og på et tidspunkt sov ☺️
    • Nå har ikke jeg hatt tisper, men personlig er jeg skeptisk til å få tispe, jeg trives veldig godt med hannhund. Så det er nok smak og behag (for noen, andre spiller det ingen rolle for).
    • Gratulerer 😁 Gøy med enda en kelpievalp her 😍 Haha, uff, kanskje slemt å le 😂🙈 Hvorfor skal du aldri ha hannhund igjen? Hilsen hun som har hannhund for første gang og blir skremt her 😱 Åå ☺️ Litt godt å høre for oss som sitter her med de minste rakkerne. Jeg tenker det ofte faktisk, at det er bare nå han er så liten og snart faller den søte fleece pelsen av og han blir stor. Så man må prøve å nyte det og, selv om det er mye strev 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...