Gå til innhold
Hundesonen.no

Reise med valp til Finland


Veronica O
 Share

Recommended Posts

Jeg ser ikke helt hvordan det kan bli en enklere løsning for noen heller? Å alliere deg med noen som tar imot valpen i Sverige , tar den med til veterinær , må betale for nytt pass , nye markkurer (fordi den er innom Sverige) og så skal noen transportere den fra Sverige til Finland ? Jeg hadde ikke kjøpt valp av noen som styrer så mye for å bli kvitt valpen noen uker tidligere :/ men det er bare meg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg så er det ikke noe problem og ha valpen her lenger, har til og med sagt at jeg kan ha den uten ekstra kostnad, men valpekjøper ønsker å få valpen tidligere. Jeg har tatt noen tlf i dag og det finnes visst noen unntak fra Norge også. Jeg ba om å få dette skriftlig slik at det ikke blir noen misforståelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ettesom jeg har direkte kontakt med en saksbehandler i Evira:

Thank you so much for your answer, but I have one more question and hope you can answer me:

A fellow breeder in Norway is exporting a puppy from Norway to Finland before it is 12 weeks + 21 days and tell me that there has been made an acceptation from the rules.

Could you please tell me what acceptation that can be made for exporting a puppy from Norway to Finland (puppy for service etc)

Best Regards

Og svaret:

Hello and thank you for our question.

I´m, sorry but we don´t do exception for these rules.

Best regards,
Evira’s animal health and welfare unit: ehyt@evira.fi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sprøtt at noen vil gjøre seg selv til kriminell ved å bryte disse lovene..

Jeg tenker at dersom man som finne MÅ ha valpen fra den er 8 uker gammel, så kjøper man en valp fra et land man kan importere 8 uker gamle valper fra, og hvis man er oppdretter (ikke at det er tilfellet her) og ikke vil ha ansvar for valpen fra 8-15 uker så lar man være å selge den til noen som bor i land der man må vente med import...

Men jeg er kanskje overdrevent lovlydig, hva vet jeg :P

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var selv i Finland og parret min tispe, så hun har alle papirer i orden - hun skulle jo være med hjem igjen. Hun har da heller ikke overført noen form for sykdommer over på valpene. Og hadde valpene vært født 2 mnd tidligere, så hadde ikke dette vært et issue.

Jeg har bedt om å få alt skriftlig både når det gjelder svar jeg har fått og hva hun i Finland har fått. Jeg vil absolutt ikke ta noen sjanser, men har bare vært ute etter å se om det fantes løsninger. Og utifra opplysninger hun i Finland har fått av diverse oppdrettere og veterinærer, så spør jeg videre, før jeg gjør noe vågalt! Jeg syntes fortsatt at det er synd at Norge blir stilt på lik linje med andre land som valper faktisk kan føre med seg risikoer. Utenfor EU så kan de fleste importere valp fra Norge ved 8 uker, fordi de er klar over at Norge er fri for risikoer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjerlper ikke snakke med mattilsynet i Norge. Du må snakke med finske myndigheter, og jeg kan gi det svaret med en gang:

thank you for contacting us.

The new pet regulation came into effect on 29th December 2014 in all EU-countries. Every EU-country could decide themselves, if they will allow the import of unvaccinated puppies and kittens or not.

Finland's decision was that the import of unvaccinated puppies and kittens (under 12 weeks old) is allowed from all EU-countries. Finland's other decision was that it is not allowed to import unvaccinated puppies and kittens (under 12 weeks) from countries that are comparable to EU-countries eg. Norway, Switzerland, Iceland. These countries are now comparable to so called third countries.

The import of unvaccinated puppies and kittens from third countries outside the EU to Finland is forbidden.

The current import requirements for dogs from Norway (and Switzerland and Iceland) to Finland are:

- microchip

- rabies vaccination that has been given to a puppy that is a minimum of 12 weeks old. After the vaccination a 21 day waiting period has to be waited as well.*

- third country (Norway's own) pet passport.

*The new pet regulation states that puppies under the age of 12 weeks can no longer be vaccinated against rabies. The puppy starts to form antibodies against rabies only at the age of 12 weeks, so rabies vaccinations given to a puppy that is younger than 12 weeks are not valid.

If the puppy arrives to Finland straight from Norway then the echinococcus treatment is not required, because both countries are free of the parasite. If the puppy comes through Sweden by car, then the treatment is required, because Sweden is not free of the parasite.

If the puppy travels alone in cargo, a clinical examination is done by a competent veterinarian in Norway a maximum of 48h before travelling. The veterinarian makes sure the puppy is healthy and can travel alone. The examination is marked in the pet passport. If the puppy travels with a human, then the examination is not required.

More information on our website:

http://www.evira.fi/portal/en/animals/import+and+export/eu-member-countries--norway-and-switzerland/dogs--cats-and-ferrets/dog+and+ferret+puppies+and+kittens+-e.g.+eea--+efta-+and+schengen-countries-/

Best regards,

Evira’s animal health and welfare unit: ehyt@evira.fi

Du kan finne ut om det er tillatt med rabiesvaksinering på valp under 3 mnd i Finland??

Ikke tillatt ut i fra svaret Jeanette fikk :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg så er det ikke noe problem og ha valpen her lenger, har til og med sagt at jeg kan ha den uten ekstra kostnad, men valpekjøper ønsker å få valpen tidligere. Jeg har tatt noen tlf i dag og det finnes visst noen unntak fra Norge også. Jeg ba om å få dette skriftlig slik at det ikke blir noen misforståelser.

Jeg kjenner jeg er litt nysgjerrig på hvem som har gitt deg svar på at det finne sunntak jeg, sånn utenom den som vil kjøpe valpen altså. (som har fått sin info fra andre oppdrettere og veterinærer) Hvem har du tatt telefoner til og hva fikk du til svar.

For, loven er jo ganske klar, JeanetteH har vært i kontakt med en saksbehanlder, jeg spurte en oppdretterbekjent av meg i Finland som jobber i Evira, og denne var ganske klar i sitt svar: Norge er å regne som et tredjeland. Valpen må være rabiesvaksinert, ergo 12 uker + 21 dager, minimum. Å ja, kur mot revens lille trengtes ikke dersom valpen kom direkte fra Norge, reiste den via Sverige måtte den ha ormkuren.

Så jeg ville nok helt klart ha sørget for et skriftlig svar, fra de rette instanser (ikke kjøper, oppdrettere og veterinærer, men fra de som kan sørge for at valpen sendes ut igjen eller settes i karantene ...).

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi minner om:

§1.1
Det er ikke under noen omstendigheter lov å poste innlegg som strider mot Norges lover. Du står selv personlig ansvarlig for alt du skriver. Alle innlegg som informerer om, eller kan lede til lovbrudd, slettes.

Vi lar denne tråden bli stående som et eksempel da det har kommet frem mange gode svar til trådstarter, men minner alle om at det faktisk er lovbrudd å prøve å omgå reglene. De er der for en grunn.

- Moderatorteamet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...