Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp og baby


Ganzie
 Share

Recommended Posts

Var litt usikker på hvor jeg skulle legge denne, men satser på at det blir sånn høvelig rett underforum :)

Dersom ting går etter planen kommer Inya til å få løpetid i april, og planen er å pare henne da. Tidspunktet er egentlig perfekt, bortsett fra det faktum at vi har en sønn som vil være 10 mnd når valpene blir født.

Dersom det kommer noe "brukbart" så er planen å beholde ei tispe. Og da er spørsmålet; hvordan er livet med både valpekull og småbarn? og livet med valp og småbarn? Bør jeg legge planene på hylla og vente, eller har dere erfaring med at det går fint?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk Oliver når Sophia var 5 mnd, også har jeg hatt andre diverse valper hele tiden egentlig når ungene er små :P For å være helt ærlig må du se det ann helt selv. Jeg har ikke så høye krav til hundeholdet mitt lenger, som før når jeg prøvde å trene aktiv med dem. Så lenge de får tur, utfoldet seg fysisk så er de happy uansett, og de får være med på alt her hjemme så får brukt hodet sitt på den måten. For meg så fungerer det, selv om jeg skulle ønske at jeg hadde hatt mer tid til grunntrening det første året til hundene jeg fikk etter jeg fikk småbarn så angrer jeg ikke på noe måte. Nå er ikke en Sheltie så stor valp men skjermer ungene for valpetenner og valpehopping til de har lært det og ellers har jeg ikke gjort noe spesielt :)

Nå er min situasjon også litt spesiell, siden jeg ikke kommermeg ut på hundetrening på kveldene da jeg er alene mer enn 50% av tiden pga mannens arbeidsituasjon, hadde han kommet hjem hver dag og jeg fått dratt ut på trening med hundene på kvelden så hadde jeg nok ikke hatt noe negativt i det hele tatt :P Når valpen skal beholdes så kjenner du jo sønnen din fra før av, og dine egne begrensninger kontra en nyfødt :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må innrømme at jeg selv har noen planer som kan ende opp med å skje når junior er 8mnd. Men det avhenger jo av hvordan vi føler oss i foreldrerollen og hva slags type barn vi får. Så jeg kommer til å ta stilling til det utpå sensommer/høst når jrg har fått satt meg mer inn rollen.

Tankene mine er jo slik at så utrolig mye mer jobb er det ikke med to enn en og vi har hage for enkel tissetrening og kjappe luftinger.

Nå regner jeg med at du har rukket å gjøre deg opp endel erfaringer og tanker som mamma og har en viss peiling på hva du kan klare å tilby en valp. Og dersom dette samsvarer med hva du mener en valp bør få, så tenker jeg egentlig go for it :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En valp som Nico + en baby hadde ikke gått.

Det er først nå hun kan omgåes andre barn enn A ( han er herdet ) uten at jeg må passe på konstant.

Hun har litt for mye kamplyst og litt for mye gjeting i seg til at jeg hadde orket... Ungen hadde blitt redd bikkja og kanskje skadet.

Hun gjeter oss fortsatt i trapper, så jeg prøver å passe på at hun ikke fyker etter kidden hver gang han skal opp og ned, for da begynner hun garantert å gå etter bena hans.

Men Pulier har kanskje en del mer drifter enn Sheltier?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Kiyomi har jo også hatt to kull (og det tredje er i kassa nå) mens sønnen er liten, og valpene blir godt vant til lyd og håndtering. :D

Joda, altså.. Det er for litt spesielt interesserte å ha sitt første valpekull midt i studiestart, samlivsbrudd og det å plutselig bli alenemor til en liten en på rundt 10 mnd. Kanskje ikke noe jeg anbefaler. :lol: Likevel må jeg innrømme at det har vært en lærerik tid som jeg ikke ville vært foruten.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En valp som Nico + en baby hadde ikke gått.

Det er først nå hun kan omgåes andre barn enn A ( han er herdet ) uten at jeg må passe på konstant.

Hun har litt for mye kamplyst og litt for mye gjeting i seg til at jeg hadde orket... Ungen hadde blitt redd bikkja og kanskje skadet.

Hun gjeter oss fortsatt i trapper, så jeg prøver å passe på at hun ikke fyker etter kidden hver gang han skal opp og ned, for da begynner hun garantert å gå etter bena hans.

Men Pulier har kanskje en del mer drifter enn Sheltier?

Sheltier kan være ganske intense de også, men jeg tror kanskje en puli er litt "mer". I allefall når jeg hører deg fortelle om Nico :P Inya var ganske intens som valp (og er det enda :P ) men jeg tror ikke hun ville gjort en baby noe. Det var mer vindukarmer, veranda og Ganzie som fikk det :teehe:

Tusen takk for svar, folkens :ahappy:

Ser jo at det ikke er umulig, og sommer er jo en veldig fin tid for valper :innocent:

Er jo enda noen mnd igjen til løpetid, så det er jo god tid å bestemme seg på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...