Gå til innhold
Hundesonen.no

Ned i vekt..


BareLinn
 Share

Recommended Posts

Dere som har gått ned så mye kan gjerne fortelle hvordan det har gått til! Har som mål å gå ned 20 kg, men mangler litt motivasjon til å begynne!

Du bør begynne med å lære deg kalorier. Veie maten og telle kalorier. Da kan du, om du ikke greier å spise sunt hele tiden, telle også usunn mat, men likevel holde deg innenfor anbefalt kalorigrense. Start f.eks. med 1700 kcal om dagen, spis så sunt du kan med grønt og magre proteiner. Spiser du sjokolade går det på bekostning av resten av maten. Etterhvert finner man ut at man kan spise ganske mye mager mat på få kalorier om man velger rett.

Men det er så enkelt som kalorier inn og ut. Underskudd på sikt = vektnedgang. Start med 17-1800 per dag og kutt gradvis ned etterhvert som du blir vant til redusert mengde mat. Belønn deg selv med kos en gang i blant, f.eks. totalt 350 kcal i uka. En liten sjokolade eller noe sånt. Eller is. Eller sorbet. Det du liker.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.4k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

For å ta meg selv som eksempel - så var jeg av de med BMI på over 35. Med en startvekt på svimlende 145 kg! Og en livsstil som en ikke burde anbefale noen! Store og få måltider ( åt en gedigen midda

Tasser innom for å motivere litt jeg Klem til alle som vil ha og heia heia til de som skal starte på ny frisk! Desember 2013 - 145 kg Februar 2015 - 85 kg Sunt kosthold - og økt aktivit

Kikker litt igjennom bilder, og det er litt som har skjedd her de siste årene. 2010: 2015: Kjenner motivasjon for å gå ned de siste kiloene kommer snikende. Kom på noen kilo etter neders

Posted Images

Jeg bruker ikke vekt som måleskala, så jeg aner ikke hvor mye jeg har gått ned, men jeg kan ikke ha på meg noen av fjorårets shortser eller bukser fra i fjor høst uten at de glir ned når jeg går (sånn typ helt ned) og jeg føler meg bedre enn jeg har gjort på mange år! :D Denne løpingen funker faktisk! Og i går tok jeg meg selv i å smile for meg selv på løpetur (som faktisk var en løpetur og ikke en joggetur!) :) pussige greier! Jeg er egentlig ganske stolt :)

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som har gått ned så mye kan gjerne fortelle hvordan det har gått til! Har som mål å gå ned 20 kg, men mangler litt motivasjon til å begynne!

Et annet gulltips er å øke NEAT, altså aktivitet i dagliglivet som ikke er soving, spising og trening. Ta trappa i stedet for heisen, vask litt ekstra, rydd etter deg med en gang, gå med søpla oftere osv. :)

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som har gått ned så mye kan gjerne fortelle hvordan det har gått til! Har som mål å gå ned 20 kg, men mangler litt motivasjon til å begynne!

Det første du bør gjøre er nok å bestemme deg for å legge om. Last ned feks FitnessPal (kjekk app) og begynn å logge maten, som @Maria sier. Ikke tenk at du skal ned 20 kg, for det kan bli litt overveldende, men tenk at du skal begynne å leve sunnere. Og du må som sagt bestemme deg, for om du ikke har motivasjon, så er det jo ikke noe poeng.

Har du lyst til å være tjukk og i dårlig form og slite unødvendig mye på kroppen din, eller vil du heller ta ansvar for helsa di og sakte, men sikkert se forbedringer og kjenne hvor deilig det er at kroppen funker?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Freddiee @

Jeg fikk ikke vektnedgang før etter et halvt år med prøving. Det hadde litt med faktorene som at jeg ikke var helt villig til å cutte ut alle middager jeg spiste, og jeg er heller ikke interessert i å telle kcal (kan bli litt for intens ved å telle kcal i mat og trening). Jeg var heller ikke særlig motivert når jeg begynte, men var i gang med litt jogging. Nå 2,5 år senere, fra 89kg til 65kg, og jogging som begynte med 1km(! hehe) som har økt til 2,3mil flere ganger i uken, så gjør jeg det jeg må for å ikke gå opp i vekt.

Jeg tror at det ikke er for alle å telle kcal, men heller tenke, hva som er sunt og med mindre kcal, enn det en egentlig kunne ønske seg der og da. Jeg velger heller is, med 130kcal, pr 100g, enn sjokolade med 540g pr 100g.

Og så tror jeg at det å tenke at mat er mat, og ikke det beste i verden, hjelper en del på, fordi da stopper en når en blir mett og ikke overspiser, fordi maten er så fantastisk.

For eksempel så tror jeg på middelveien, enn å kutte alt ut. Ene dagen jeg hadde løpt litt lengre enn planlagt (første gang jeg løp 2mil), og uten planlegging så var de 2 milene på en halv kopp kaffe - uten vann eller noen ting. Så kjøpte jeg en liten sjokomelk (250ml) fordi jeg trodde jeg skulle svime av. Da fikk jeg en reperimande av svigermor som mente sjokolademelk ikke er godt for folk, det hadde hvertfall hun aldri spist/ drukket... Selvsagt så er ikke sjokomelk sunt, men det er faktisk oppbyggende for en som nettopp har jogget (løpt) langt. Veel da tror jeg vi har mistet litt fokus. Kroppen skal ha et visst nivå av karbohydrater, protein og fett. Det er når det blir for mye av en eller flere av disse tingene at det blir usunt.

Så å finne sin egen vei, for å ta av de kg en ønsker er den beste måten.

Hilsen ei som ikke teller, men jogger med livsgnisten i behold og spiser det jeg "vil" !

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som har gått ned så mye kan gjerne fortelle hvordan det har gått til! Har som mål å gå ned 20 kg, men mangler litt motivasjon til å begynne!

Jeg har kuttet ut fett, hvitt mel og sukker. Ikke fanatisk, tar litt is til dessert i helgene, kunsten er å ta litt og stoppe der. Spiser kake hvis jeg er i selskap. Ellers går det i små middagsporsjoner, grove knekkebrød, mager ost, kålrot ( har akkurat spist en halv kjempegod kålrot) og har bytte ut fete produkter med magre. Tar 40 g havregryn i en skål med en kopp vann ok koker 2 min i mirko hver morgen. Sukrin og kanel på, lettsyltetøy en gang innimellom.

Trimmer egentlig ikke noe særlig, men har gått ned over 13 kg siden nyttår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jeg ha gått ned 0,8 kg på én dag? kontrollveier meg 3 ganger hver gang jeg veier meg, og i går spiste jeg ikke middag pga jobbet senvakt så da spiste jeg bare én skive ca annenhver-hver tredje time. Jeg har nemlig tenkt å prøve ut dette "spise ofte og lite"-greiene, vanligvis er jeg nemlig helt motsatt og det funker jo ikke.

Dere som jogger er flinke, hver gang jeg skal begynne med det går jeg alt for hardt ut og setter for fort 5 km kravet i stein.... jeg klarer ikke overbevise meg selv om at "litt" er bedre enn ingenting, men det har med at 2 av mine venner er maratonløpere og de sier 5 km er barnemat, det klarer alle.... Jeg klarer det jo, men jeg hater hele turen, og tankene mine motarbeider meg hele veien. Det er gørr kjedelig å jogge!

Så jeg går bare på turer istedenfor jeg, da kan jeg nemlig skravle heeele veien og det er kjempegøy :ahappy: .

@SandyEyeCandy Jeg har sykt lyst å begynne med pole jeg også og å lese om dine erfaringer er så kjekt! Men det er den dørstokkmila da, når man aldri har gjort det før så er det sååå hardt å komme i gang, vet jo ikke engang hvor jeg skal melde meg på....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jeg ha gått ned 0,8 kg på én dag?

"Gått ned" er kanskje ikke riktig å si. Hvor mye vann og mageinnhold du har vil jo variere fra dag til dag, det er derfor ikke så mye mening i å veie seg for ofte.

Til dere som prøver og prøver og ikke går ned i vekt, har dere prøvd å skrive opp alt dere spiser i løpet av en uke? Det er fort gjort å få mer enn nok kalorier i løpet av uka hvis man overspiser i helgene, uansett hvor flink man er på hverdagene. Det er inni granskauen mye kalorier i kake, is, cola, bernaisesaus, peanøtter og pommes frites!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanninnhold i kroppen har også mye å si, og varierer blant annet med menssyklusen. Så man kan fint måle en kilo forskjell bare på samme dagen, uten at det betyr så mye. Jeg har som hovedregel veid meg én eller to dager i uka, om morgenen, når jeg har vært nøye på slanking.

@Pippin&Symra Jeg har vært med både i vektklubb, Grete Roede og prøvd ganske mye, og er relativt kjent med de vanligste metodene og "triksene". Men denne gangen greier jeg ikke å gå ned på samme måte som før. Har ingen unormale nivåer e.l. i kroppen (alt sjekkes grundig regelmessig pga ME) heller.

Men jeg gidder ikke å styre så himla mye med det. Prøver å spise sunt, kutte ned på søtsakene, og trene så mye jeg greier (som av helsemessige årsaker ikke er mye ift "normale folk". :P ).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@SandyEyeCandy Jeg har sykt lyst å begynne med pole jeg også og å lese om dine erfaringer er så kjekt! Men det er den dørstokkmila da, når man aldri har gjort det før så er det sååå hardt å komme i gang, vet jo ikke engang hvor jeg skal melde meg på...

Men du skal jo ikke "komme i gang", du skal jo bare teste for å se om det er noe for deg. :) Det å trene pole er IKKE det samme som å gå på et gym for å løfte skrot hvor en ofte må ta seg sammen litt for å gidde. Hver gang jeg går inn i studio veit jeg at jeg kommer til å lære noe nytt både om posisjoner, teknikker og min egen kropp og at jeg vil bli kjent med nye folk. Det er så fantastisk bra mtp mestringsfølelse og det å føle at kroppen fungerer, at jeg skulle ønske ALLE damer ville tatt seg et introkurs! Det å komme inn i en sal hvor kropper ikke bedømmes etter hvordan de ser ut, men bare etter hva de får til, er utrolig frigjørende. Og om det er noe du ikke mestrer, vil både instruktør og treningskompiser støtte og spotte og finne løsninger som funker for akkurat deg. Det er helt unikt, og det som omtales som en "pole family" er virkelig helt sant. Jeg digger at jeg kan gå inn i et studio hvor som helst i verden og være på bølgelengde med de andre som sitter fast i ei stang, for vi veit alle sammen hvor hardt vi må jobbe for å komme dit vi er og skal, og at alle blåmerker ("polekisses") er bevis på at vi jobber mot det samme målet: Å mestre kroppene våre for vår egen del og kunne gjøre ting vi aldri så for oss at var mulig. :) Ingenting gir deg så høye topper og dype daler som polefitness, fra den ene timen til den neste kan du gå fra å få til alt og føle deg som verdens mest elegante råsterke, til å være som en glatt potetsekk hvor alt bare gjør vondt og ingenting funker. Men du går tilbake, for du vil jo ikke at den siste opplevelsen skal være det som definerer deg!

Du kan jo starte med å ta kontakt med disse her, og melde deg på et introkurs. Jeg anbefaler å ta et helt kurs for å virkelig få følelsen av om det er noe for deg, for da får du grundig opplæring i grunnteknikker og metoder, og går stegvis fram. Det er lite en får til første gang, og alt gjør himla vondt, så det å vite at du skal få prøve mer neste uke er veldig greit og oppmuntrende. Med mindre du som jeg bare kicker helt vanvittig og synes det er den mest fantastiske treningsformen noensinne, da. :D

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Kan jeg ha gått ned 0,8 kg på én dag? kontrollveier meg 3 ganger hver gang jeg veier meg, og i går spiste jeg ikke middag pga jobbet senvakt så da spiste jeg bare én skive ca annenhver-hver tredje time. Jeg har nemlig tenkt å prøve ut dette "spise ofte og lite"-greiene, vanligvis er jeg nemlig helt motsatt og det funker jo ikke.

Du kan gå ned 0,5 kg bare ved å gå ordentlig på dass liksom :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HeleneFS

Dette med jogging er kanskje ikke din greie? Jeg begynte jo sånn smått med en elendig kondis, såpass at jeg trodde jeg skulle daue :xpå en kort (kjempekort :fear: ) tur (storrøyker på den tiden + overvektig + astma ), så for meg var det jo en prestasjon å klare den lille turen sammenhengende :bananas: ! Derfor har jeg følt mestreningfølelse ved hver ekstra :sweat: meter jeg klarte. Og nå er jeg rett og slett totalt avhengig, dagen blir jo ikke det samme uten :frantics:

Kanskje du skal finne noe som du trives med. Det er også veldig bra å gå tur, jeg la jo på meg når vi mistet hunden vår, jeg orket rett og slett ikke å gå tur alene - så når jeg hadde lagt på meg litt for mye, og innså det selv ( det tok litt tid da :icon_confused: ) så begynte jeg med joggingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte i stillesittende jobb i april, og kombinert med å spise mer (mer sulten av å være på jobb enn å være arbeidsledig, enda jeg var i mye mer bevegelse da enn nå) så har jeg est litt ut igjen. Må ta meg skikkelig i nakken utover, og bli litt flinkere til hva jeg velger å spise. Vært veldig mye stress siste tiden = lettvintløsninger som har flust av kalorier. *sukk* Skal ha denne jobben til august, og jeg håper neste jobb jeg ender opp i har litt større muligheter for fysisk aktivitet (nesten så jeg savner renholdsyrket, gikk jo mye ned i vekt i den perioden hehe ). Ev. at den er så nærme her hjemme at jeg kan gå eller sykle til og fra.

Jeg har kjøpt meg garmin vivofit 2, og den har hjulpet veldig på å huske å bevege meg mer i pauser (blir fort fra en stol til en annen) syns jeg. Jeg blir skikkelig stressa når den røde streken som indikerer for lang periode med inaktivitet kommer, så da MÅ jeg bare røre på meg. :P Jeg har også som mål å gå i pluss mtp målet for antall skritt pr dag.

Forresten, mellommåltider som metter? Og lunsj som er enkel og mettende? Nå går det i knekkebrød med egg på til lunsj, litt kjedelig i lengden det da. Mellommåltider som jeg har med nå er frukt, yoghurt eller nøtter. Nøtter blir det fort til at jeg spiser for mye av, selv de usaltede, så er litt forsiktig der. Ev. må jeg porsjonere det ut i små pakker å ha med, i stedet for å ta med hele pakken. Godt jo. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Betty, med mindre yoghurten er naturell, så er det ofte grusomt mye sukker i det. Nøtter er skikkelig Nordpolmat, så det hadde jeg droppa fullstendig.

For bra fett, så kan du jo spise avokado? Variere med det, kalkunpålegg og tomat på Rugsprø? Som mellommåltid kan jeg like Rugsprø med hytteost og kalkun på, eller babyspinatblader med mango og cherrytomater. Jeg drikker også en del Yt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Betty du kan jo lage en omelett med grønnsaker du liker og ta den med i matboksen :) . Smoothie går også an å kjøpe eller lage selv, vær obs på sukkerinnhold i noen av dem (da mener jeg tilsatt sukker, og ikke det som uansett følger med frukten).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gått ned 1.5 kg den siste uka! :banana: Jeg er ikke egentlig noe opptatt av vekt, mer hvordan kroppen føles og ser ut og ikke minst hvordan klærne sitter, men det er digg å se at vannet renner av. I går feira jeg med å veie opp 100 gr is og kose med med det. :teehe:

Jeg holder fortsatt et høyt aktivitetsnivå (til tross for at bikkjene ikke er helt med på notene :P), men må droppe de to siste poletimene denne uka fordi jeg er så sår i huden og begynner å få veldig vondt i armene. Så i dag går jeg heller hjem fra jobb med jentene (ca 7-8 km) og sykler til stretching i kveld. I morgen skal jeg danse hele kvelden, og på lørdag skal jeg på en danseworkshop med en spennende, internasjonal pole-dame. Søndag blir det tur i Hamarområdet med ei venninne. :thumbs:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...