Gå til innhold
Hundesonen.no

Aron, Taipa (drever) og Skills (stabijhoun)


Monikawt
 Share

Recommended Posts

  • Svar 129
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå har jeg vært på forumet i to måneder snart, og tenker det er på tide å lage en bildetråd for Aron Aron er født i mars 2014, så han er nå 8 måneder. Det er kjæresten min og meg sin lille gullgu

Bilder som ble tatt for noen dager siden. Herlig å løpe løs å herje i snøen!    

Da er siste tilskuddet i flokken kommet hjem, Næssgårdens Enter Sandman  til daglig blir det Skills. henta han i går kveld, og bilturen hjem gikk kjempebra! Klynka litt 3 første minuttene, derett

Posted Images

Skills har blitt 4,5 måneder og har debutert på valpeshow i helga :) 

Lørdag var vi på ryggevalpen, og det var det litt skummelt å gå inn i ringen og bort til dommeren. Men da jeg satte meg ned sammen med han var ikke dommeren skummel :) tannvisning og sjekk gikk kjempefint, og Skills gikk veldig fint i ringen! Veldig fornøyd med dommeren, tok seg god tid til alle og var veldig fin mot valpene :) 

BIR og BIG for dommer Steinar Balken. Var eneste gruppe 7-valpen. 

Kritikken: 4 mnd. Vakkert hode og uttrykk. Korrekt bitt. Velplasserte øyne og ører. God hals, rygg og overlinje. Godt vinklet foran og bak. Beveger seg lett fra alle sider. God pels for alder. Velvist. Trivelig temperament.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

 

I dag var vi på Brårud, arrangør Eidsvoll hundeklubb. Skills gikk dårligere i dag, det luktet utrolig godt av gresset flere steder i ringen :P men han var veldig mye tryggere, og løp logrende mot dommeren for visning :D

BIR og BIG igjen i dag, men denne gangen hadde vi konkurrent i gruppefinalen. Veldig morsomt! :D  Dommer Christina G. Johansen.

kritikken: 4 mnd. Maskulin hann av utmerket type. Nydelig hode med korrekt øreplassering. Mørke, fine øyne. Sterk hals. Velvinklet fremme og bak. Velutviklet forbryst. Korrekt overlinje stående, men gir et noe overbygd uttrykk under bevegelse. Fin pels og farge. Tillitsfull. Noe løs i front, men bra bak. God steglengde. Lovende!

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Siden sist har det ikke skjedd mye spennende. Jeg har vært med familien min til gdansk, og hundene var hjemme hos samboer. Deretter jobbet jeg 10 dager, og på torsdag kjørte jeg og Skills 55 mil nordvest og endte opp hos mamma på nordmøre :) Aron er med samboer sørpå på jakt, mens Taipa er levert hos eierne sine da hun venter løpetid i disse dager. 

Samboer og Aron har vært sørpå og trent/jaktet de siste helgene, uten fall. Aron har hatt greie søk, men har tapt raskere enn han har gjort før. Hadde en ok los på ei rådyrgeit, men den ble spart. Vi krysser fingrene for at det går seg til igjen snart, så vi får dratt på en jaktprøve ila sesongen :) 

Skills er blitt 5 måneder gammel og vokser godt. Nå er han bikket 15 kg :) enkel og grei valp, men med typisk stabijskepsis. Nå har vi som sagt kommet os saken til nordmøre, han er her for første gang. Bilturen tok 9 timer, og han sov og slappet av hele veien :) godt for han å oppleve litt mer "uro" i huset, at det er flere folk her, og de kommer og går forskjellige tider ila dagen. Storesøstra mi tok seg også turen hjem nå, så nå er vi alle 5 hjemme.

han får også miljøtrent seg på en annen måte. Mer sentralt, mer folk og hunder å møte ute på tur og mer trafikk. Han er mer skeptisk for passering av mennesker uten hund, enn de som går tur med hund :lol: 

har kontaktet hundeklubbene her, og vi skal stikke bortom på ei trening til uka for å få litt mer miljøtrening :) 

 

Morgenlufting hjemme på østlandet er herlig når man kan løpe løs :ahappy: 

image.jpg

 

Stor gutt på 5 måneder!

image.jpg

 

gjengen på tur :heart: 

image.jpg

 

Når man skal prøve å ta gruppebilde... Drevere gidder ikke slikt... :teehe: 

image.jpg

 

morgenen etter vi kom hjem på "ferie". Fjelltur i Romsdalen :) deilig å kunne ha han løs omtrent hele turen. Ble koblet på tur ned de værste partiene slik at han ikke løp raptus ned :P 

image.jpg

image.jpg

På tur ned ble han bært de bratteste partiene, evt gikk han i bånd. Man får ikke lov å løpe tulling når det er bratt med stor B!

image.jpg

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 minutter siden, Stine skrev:

Kjempefine bilder! Også så stor Skills har blitt :wub:

Takk :) ja, han vokser og vokser :) samtidig sier venninnene mine her hjemme at han var mindre enn de trodde ut fra bildene :P du får jo en grei pekepinn ut fra bildet med de tre andre. Aron er 35 cm, og Skills er noen cm høyere. Tippe kanskje ca 40cm nå :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 9.10.2016 at 9:38 PM, tmp skrev:

Det var hyggelig å hilse på deg og søte Skills på kurs :) Nydelig det så ut på fjellet!

Takk, samme :) Håper vi sees igjen! Det var helt fantastisk på fjellet :D 

På 9.10.2016 at 10:20 PM, Sprettballen skrev:

Så fine de er :) Skills har vokst masse! 

Takk :D Ja, han vokser godt :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Litt flere bilder fra fjellturene på nordmøre, da jeg og Skills var hjemme hos mamma :)

her på Gulltanna;

image.jpg

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Og fra en liten tur borti hugget;

image.jpg

 

Skills er nå ferdig med valpekurset, og vi starter på valp 2 om et par uker :)

som noen leste i AN, så ble det endelig skutt rådyr for Aron mens jeg og Skills var hos mamma. Samboer og Aron var sørpå og jaktet mens vi var nordpå. Han søker bra, og jager fint, så det er godt at han endelig fikk belønning :) første sesongen hans jaga han omtrent bare hare, men det ble dessverre ikke noe fall da. I fjor skulle alle geiter spares, og de vi hadde i pass var så klart geiter :lol: i år fikk Aron geita si, så nå skal resten spares. Siden har han bare hatt geiter i skuddhold igjen :P 

Jeg har også meldt meg på Canis sitt klikkerTRENERkurs, så i januar skal Skills og jeg bli flinkere til å trene :teehe: 

 

(Er det bare hos meg flere av bildene på feks forrige side er borte? :( @RAH vet du hvorfor de er borte?)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, plutte skrev:

For ein fin fyr! Og så nydelig turområde! (notere for seg sjølv for framtidig vandring)

 

 

Og hurra for klikkertrenerkurset! Det blir gøy!

Takk :D 

ja, det er mange fine dagsturer på nordmøre :) etter jeg flytta til østlandet kjenner jeg at jeg savner naturen og fjellene der skikkelig!

ja, jeg gleder meg! Har du tatt det?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Monikawt skrev:

Takk :D 

ja, det er mange fine dagsturer på nordmøre :) etter jeg flytta til østlandet kjenner jeg at jeg savner naturen og fjellene der skikkelig!

ja, jeg gleder meg! Har du tatt det?

Østlandet har liksom ikkje fjell å sammenligne med. :D Fine skogar da!

 

Ja! Gikk det i 2014 og har fått lov å følge litt med på dei som har gått her i 15 og 16 (bergen), kanongøy kurs! Utruleg lærerikt, det blir nok bra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, plutte skrev:

Østlandet har liksom ikkje fjell å sammenligne med. :D Fine skogar da!

 

Ja! Gikk det i 2014 og har fått lov å følge litt med på dei som har gått her i 15 og 16 (bergen), kanongøy kurs! Utruleg lærerikt, det blir nok bra!

Nei, sant!

åå, så bra :D gleder meg til å starte opp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Siden sist har det skjedd litt nytt. Først var vi på dogs 4 all :) lørdag var Skills i ringen, sammen med en annen stabijhannvalp.

kritikken: særdeles lovende valp. Godt hode og uttrykk, vel ansatte ører. God nakke, hals og rygg. Velutviklet kropp med gode vinkler og god beinstamme. God bredde i lår. Beveger seg bra, men en anelse ustabil i front. 2BHK, dommer Aase Jakobsen.

desverre ble Skills skremt av noe rett før vi skulle i ringen, og ble stresset. Fikk heldigvis en fin avslutning etter vi hadde vært i ringen, han la seg ned å steinsov :lol: 

image.jpg

søndag var det Aron sin tur! 

Kritikken: utmerket type + størrelse. Kraftig maskulint hode. Fint uttrykk. Korrekt bitt. Meget god hals, velvinklet. Godt utviklet langt bryst. Stabil rygg. Korrekt hale. God pels, fin farge. Gode poter. Beveger seg ganske bra fra alle sider. Fint temperament. Excellent, CK, 1AKK og 3BHK, dommer Leif Ragnar Hjorth.

image_1.jpg

 

Skills og jeg startet på valp 2 samme uka. Desverre har han vært mer utrygg i treningsbygget enn tidligere, og vi får svært lite ut av treningene der. Jeg mistenker at han er mer utrygg der nå, fordi venninna mi og valpen hennes ikke er med på valp 2, altså er det trygge og kjente borte. Men vi får miljøtrening ut av det, og øvelsene kan vi trene hjemme. 

 

Vi hadde et par uker med snø her, hvor hundene kosa seg skikkelig :ahappy: 

image_3.jpg

image_4.jpg

image_5.jpg

image_6.jpg

image_7.jpg

image_9.jpg

 

Har endelig fått meg magebelte, som gjør det mulig for meg å ture alle 3 hundene samtidig når jeg er alene :D 

image_8.jpg

Men nå er Taipa hos eierne sine, da hun har løpetid. Savner henne allerede :heart: 

Og i går var jeg og Aron på harehundprøve for aller første gang! På vei utover føltes det ikke helt bra. Tett, lav tåke, duskregn, minusgrader og surt.. 15 min etter slipp starta losen, varte i 50 minutter, og ingen tap :) fikk han inn, og flytta oss på andre siden av veien. Aron fant harefot, og jobba med den i over 4 timer uten uttak. Dommeren skrøt veldig av han, både jaktmessig og gemytt. Veldig mange gode hunder (blant annet en drevchampion, stabil og jækla god hund) har slitt veldig på dette føret, så det var veldig morsomt da dommeren fortalte at dette er den første bikkja som blir premiert for han i høst! :D altså, resultatet ble 3.premie på rådyr. Egenskapspoenga var over kravet for 1.premiering :ahappy:

image_2.jpg

 

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det jul, og med dette bildet ønsker Skills ig jeg alle soniser en riktig god jul :santa-smiley-ho-ho-ho:

20161224_135602.jpg

 

På tirsdag hadde vi siste kurskveld på valp 2. En veldig fin avslutning på kurset, da Skills var tryggere og var trenbar :) han ville til og med leke der! Det er første gangen han har lekt med leke der, ila begge kursene :) da kurset var ferdig lekte han litt med fine Bob til @tmp, og satte seg gjerne litt i fanget hennes mens Bob lekte med den andre valpen :ahappy:

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...