Gå til innhold
Hundesonen.no

Katter med blod i urinen


Raksha
 Share

Recommended Posts

Venter på prøvesvar, men er fryktelig nysgjerrig, og litt bekymra, for hva det kan være.

Vi så blod i en tissedam fra en av kattene for en tid tilbake, kom oss til vet. i dag med begge pusejentene siden vi ikke ante hvem av dem det var. Det viste seg å være veldig lurt, for den katten (Kodak) jeg trodde det kunne være fordi hun ømmer når vi tar på et punkt på magen, hun ømmet enda mer over ryggen og har rett og slett vondt i ryggen. I urinen var det blod, men ikke store mengder. Derimot var det MYE blod i blæra til den andre (Ziva). Slo også ut på lycosytter (?) Så prøven ble sendt til dyrking. Vet. sjekket Kodak sin urin i mikroskopet da vi var der uten å finne urinsteiner, og jeg fikk sms da hun hadde sett på Ziva sin, der fant hun bare røde blodlegemer. Så vi må vente på blodprøvene.

Kan dette være en helt uskyldig UVI som har gått langt? På begge to? Ryggen til Kodak blir utredet etterhvert forresten, må bare finne ut hvorfor hun har blod i urinen først.

Det ble også tatt røntgen av Kodak, i hovedsak ryggen men dekket ganske mye av katten så regner med de hadde sett om det var noen åpenbare svulster - det ville jo også være rart om begge to har samme type svulst som lager samme type problemer?

Forøvrig virker kattene friske og raske, går ut og inn som de vil, spiser bra, drikker dårlig (vi gjør noen tiltak der) og ellers kosete og søte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Katter, spesielt tørrfôrede, er veldig kjent for å få problemer med nyrene.

Håper dere finner ut av det og at det får fint!

Ååh ikke si sånt da... Er det noe man kan gjøre med det og slår det ut med blod i urinen? De fores hovedsaklig tørt, men får V&H om vi har det, og kaninkjøtt innimellom. Den ene elsker også barnegrøt så hun spiser endel av det :lol:. Samt at begge tar mus og spiser dem (noe som fører til hyppige ormekurer).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan være så enkelt som UVI som har gått til nyrene, isåfall kan en antibiotikakur alene være nok, men sett fokus på nyrene i utredningen. :)

Lite væske og få doturer kan jo rett og slett være skylden i det og, så ingen grunn til å ta noen store sorger på forskudd.

Selv hatt nyrebekkenbetennelse og merket det som smerter i ryggen, spesielt korsryggen. Ble satt på sterk antibiotikakur (og beskjed om å drikke godt med vann) og kom meg da veldig raskt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan være så enkelt som UVI som har gått til nyrene, isåfall kan en antibiotikakur alene være nok, men sett fokus på nyrene i utredningen. :)

Lite væske og få doturer kan jo rett og slett være skylden i det og, så ingen grunn til å ta noen store sorger på forskudd.

Selv hatt nyrebekkenbetennelse og merket det som smerter i ryggen, spesielt korsryggen. Ble satt på sterk antibiotikakur (og beskjed om å drikke godt med vann) og kom meg da veldig raskt.

Leste litt om idiopatisk blærebetendelse, som ikke er bakteriell men muligens stressrelatert, det kan være så "enkelt" vi har flyttet, og har en aktiv 1åring som spesielt Ziva, syns er fryktelig slitsom.

Drikkingen var veldig bra før, da hadde de et digert akvarie uten dekkplate de gikk å drakk av flere ganger i døgnet, det akvariet har vi ikke her, men de skal få tilgang på det igjen når vi flytter opp igjen. Så da løser nok drikkingen seg. Frem til det så blir det flere vannskåler og hyppigere bytting samt tilby vann direkte fra krana.

Hååper det bare er teit uvi som har gått for langt, da bør de bli bra igjen fort som fy. De virker jo som sagt ikke syke, annet enn at Kodak har vondt i ryggen. Men kiropraktoren kjente på henne og hun er lett dårligere muskulert i ene bakfoten også, så det er nok en skade.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kom på nå at jeg hadde en katt som hadde blod i urinen, mener jeg. Han hadde fått urinsten og måtte ha kateter..

Det var et forferdelig styr vistnok. Jeg liten nok til å ha fullstendig krise med verden som falt i bras over ei katte, katta som var dårlig og måtte spise spesialfor han ikke ville ha, dyrlegeregninger og i tillegg måtte katta ligge på ei slik oppblåst seng pga kateteret..

Kan vel si at pappa var lei hele katta etterpå :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

MIn gamle pus fikk blod i urinen en gang. Hun tisset masse småflekker inne, og det var blod og krystall i urinen. Ble da også diagnostisert med krystallisert urin antagelig grunnet dårlig tørrfor (fikk billigste Rema-mat fordi jeg ikke visste bedre den gangen). Etter det ga jeg bare tørrfor hvor det var spesifisert at det var balanserte mineraler av hensyn til nyrene, og hun fikk det da heller aldri igjen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har også hatt katten blod i urinen. Og da var det så lett som at katten var feit. Katter får lett problemer med nyrene ved overvekt, sa dyrlegen den gangen. Katten gikk over på lett-for, mista bilringene, og fikk aldri problemet igjen. Han ble 17 år.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gammelkatta vår (14) år har også tidvis problemer med UVI/nyrene og får blod i urinen om hun klarer å stjele guttepusene sin mat. Så lenge hun kun får spesialfor mot nyreproblemer (tror det er I/D til Hillls hun får) er hun frisk og rask :) Men som sagt, får hun noe annet så blir hun dårlig igjen. 1 kur med Synolux (10 dager) fikser det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De hadde sikkert mensen :aww:

Sent from my iPhone using Tapatalk

:lol: bortsett fra at de mangler vitale deler for reproduksjon så...

Kodak skal på smertestillende for ryggen da, men nå er det trygt å gi når vi vet at nyrer og sånt er ok.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...