Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva vil du si om denne rasen?


ida
 Share

Recommended Posts

Ehm, rasene er veldig sammenlignbare jo. Også selv om du har hatt negativ erfaring med dvergpinscher.

De tilhører samme gruppe og har samme bruksområde. Begge rasene ble brukt som gårdshund, rottehund og vakthund. Størrelsen er omtrent lik, aktivitetsnivået omtrent det samme, samme type hårlag. Allsidige, hardføre, treningsvillige små hunder. Begge knytter seg sterkt til sin familie.

At de tilhører samme gruppe er absolutt ikke det samme som at rasene er like...

Temperamentet er nogen lunne likt.

OMG - NO! Jeg har vært aktiv i både gårdshundmiljøet og DP miljøet, - jeg har hatt begge raser i hus (flere individer) - Alle mine gårdshunder er normale velfungerende hunder - ingen av DP'ene var noe å samle på. Jeg har aldri observert gårdshunder som napper eierene sine i trynet i stress på utstilling - det har jeg mange ganger i DP miljøet. Jeg har aldri blitt bitt av gårdshund, men jeg har blitt nappet etter av flere DPer. Det ER stor forskjell i gemytt på en gårdshund og en DP - selv med normalt fungerende individer av DP'ene...

Generelt sett vil jeg si at dvergpinscheren er litt skarpere, og gjerne har litt høyere aktivitetsnivå.

Mens du lenger oppe skriver at de har tilnærmet likt aktivitetsnivå...

Selvsagt er det forskjeller mellom rasene - hadde det ikke vært det så hadde det vært samme rase - , men dersom du virkelig mener at rasene ikke er sammenlignbare på noen som helst måte så er det på tide å åpne øya...

Har du hatt begge raser i hus, opplevd begge rasemiljøene, eller er det antagelser om DSG'en som får deg til å være så bastant i meningene dine?

Begge raser har utfordringer når det gjelder mentalitet, da spesielt dvergpinscher. Heldigvis er det stor fokus på det, og situasjonen er mye bedre allerede nå, enn det den var for bare få år siden. Det å skaffe en bra dvergpinscher nå er ikke så vanskelig, men man kan ikke bare kjøpe første og beste.

Mentalitet på DP og Gårdshund KAN IKKE sammenlignes! I promise you. Det er milevis av forskjell. Det skal ***** mye til før du får en angstbiter av en gårdshund - det skal veldig lite til på en DP - rasen er jo KJENT for å være ankelbitere....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 676
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Seriøst, labradorfolk. Get over it.

Det er så mange jakthunder som er så vakre og herlige, er det noen der ute som kjenner en singel jeger på sånn rundt min alder? (Nei, det var ikke ot, vi snakket om jakthunder!)

Har et veldig godt inntrykk av borzoi. Kameraten min hadde en fantastisk borzoi som het Baba, noe av det morsomste jeg har opplevd skjedde da vi gikk tur med den hunden. Sikkert ikke helt p.k men. Kom

Nei, den synes jeg ikke var så ille :) Jeg synes ikke sankten er noe dårligere bygget enn mange andre giganter, de sliter mye med det samme, dvs. at de er overbygde bak og har null vinkler i bakbeina, noe som ikke er spesielt heldig når man ikke er en lettvekter.

Eks:graphics-st-bernard-dog-713558.gif

Mastiff_Tigger.JPG

Ok, da ble jeg litt klokere. Selv om jeg ikke kjenner igjen verken den sankten eller mastiffen fra norske miljøer i alle fall.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle dere som har dårlig inntrykk av DP burde komme hit og være med meg og Milo på jobb. Ordentlig butikk-hund som følger med hvor jeg er, hilser og koser med alle kunder som inviterer til kos og logrer bare noen ser på han :D

Hva med chodsky pes?

Glade hunder som liker å jobbe.

God av/på knapp.

rolige og vennlige :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå ble jeg nysgjerrig på hva dere har å si om pumi? :ahappy:

Delte ring med de to dager på D4A. Det var bråkete, mange usikre hunder og knapt noen hadde kontakt med eierene sine og en prøvde tygge litt dommer også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå ble jeg nysgjerrig på hva dere har å si om pumi:ahappy:

Jeg elsker pumi! Kjenner bare en da, men herregud for en personlighet. Men det er ikke den enkleste dama jeg har vært borti, veldig selvstendig og gjør som hun vil til syvende og sist. Hadde det ikke vært for den klippinga hadde en sånn en havnet her. (Tror jeg)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Polarrasene da?

Malamute

Samojed

Grønlandshund

Siberian husky

Mutte:

Etter at ett par individ har prøvd å tygge på meg for mange år siden, ikke samme eier eller i slekt, så holder jeg meg langt unna.

Samojed:

Hyggelige og aktive hunder, virker være mer tilpasset famillie livet enn mange av de andre polarerasene.

Grønnlandshund:

Igjen observert litt for mye negative atferder rundt den rasen og eier.

Sibbe:

Har svart på den før, men kan legge til:

Call of the wild! For alltid en drømmerase, som desverre ikke passer min livsstil overhode :P

Aussie:

En av de rasene jeg finner veldig ulik innadd. Og en av de få rasene hvor jeg finner showlinjene mer stabile. De "jobb" avlete har sikkert bra arbeidsmoral (men hvor er de?) og mye lek, men de har også ett forferdelig ustabilt gemytt sosialt med mennesker og andre hunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå ble jeg nysgjerrig på hva dere har å si om pumi? :ahappy:

Jeg har ikke møtt supermange, men sikkert 4-5 stk. De var søte og virket arbeidsomme, men herrehjelp for en LYD! Masse gneldring på alt og ingenting.. Samtidig som flere av dem utagerte på andre hunder. Men det som gikk igjen var mengder med LYD ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mutte:

Etter at ett par individ har prøvd å tygge på meg for mange år siden, ikke samme eier eller i slekt, så holder jeg meg langt unna.

Håper du får mulighet til å møte noen andre mutter, for de skal absolutt ikke være mannevonde. Det er absolutt ikke rasetypisk, heldigvis :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trente med en samojed i dag - for en ufattelig trygg og kosete bamse! :wub::wub::wub:

Bare basert på denne ene hunden så har jeg god erfaring med samojed - hadde ham i fanget på et minutt, veldig tillitsfull, trygg og kosete, lav terskel for lyd ved frustrasjon og stress, og snill med andre hunder - også andre hanner. Trener godt bortsett fra dette med lyden. Og så ufattelig pen. Kjempe-Ozu. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker samojeder! Tenk om de hadde vært stille! :D Siste erfaring med rasen var på D4A. Zoko og Raiden, ett år gamle shibahanner, rulla rundt og tannfekta og hadde det helt supert med en samojedhann. :wub: Deretter sto Aiko og jeg foran samojedene i raseparadekø. Der var det både snusing i stumper og sussing mellom alle disse tålmodige damene, og det var riktig så trivelig. :)

Har ei venninne med shiba som akkurat har fått seg samojed, og hun skal aldri ha flere shibaer etter å ha opplevd hvor hyggelig det er å ha en hund som bryr seg om hva hun driver med. :lol:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samojeder: Blonde, tvers gjennom. Manglende sosiale antenner, myyye lyd og stress. Liker ikke pelsstell, kjappe med å bruke tenna til å fjerne børster og hender, uten å bite.

Men veldig søte og snille i personligheten - finnes ikke noe vondt i dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Manchester terrier?

Stort sett har jeg opplevd dem som herlige, glade og sosiale individer som har vært lette å jobbe med selv om de er litt sta. Tøffe hunder som ikke er redd for å jobbe. Men, har truffet noen riktige troll av rasen også, bitchy og kranglete. Men tror dette kan ha hatt en del med eierene å gjøre. Pene og elegante hunder så lenge de er i god kondisjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Manchester terrier?

Kjenner to helt forskjellige individer, ene er veldig glad i kos den andre er også glad i å ligge vedsiden av deg i sofaen, men vil ikke ha mye kos og må kjenne deg godt først. Ellers er de utrolig kule hunder og er hunder som funker fint i flere hundesporter. Utrolig pene og herlig hunder :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...