Gå til innhold
Hundesonen.no

Aktiv ungkar, førstegangseier, ønsker hjelp/ideer til rasevalg


Ådne PB Byberg
 Share

Recommended Posts

ut fra første post her tenkte jeg også med det samme polarhund :)

Forstår at mange tenker at en polarhund gjør det dårlig i en leilighet, mtp dems egenskaper og historie,

men husk at om man ikke har hundegård, så trenger ikke hus å være så mye bedre egentlig. den aktiviteten en hund gjør vil alltid i størst grad skje med eier,ute, på tur osv.
for å være ærlig, om man forstår seg litt på rasenes utformning( mye fysisk arbeid, hvordan fysisk arbeid som passer de osv) og tilbyr de dette i arbeidstiden deres, så vil jeg påstå at det er en mindre problematisk hundetype å ha i leilighet.
>vil selvsagt ikke anbefale noen å skaffe en malamute på en 25 km hybel, men det gjelder forsåvidt de fleste andre raser og, de burde vell ha plass til å snu seg. hehe

jeg må også påpeke at det er få hunder som trives alene i hundegård. skal man ha en hund, burde man uansett ha den inne. det er dårlig gjort å la en hund stå aleine i hundegård i 17 timer og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha lest litt ser jeg at polarhunder absolutt virker som meget trivelige dyr! Hvordan fungerer de i varmen? Jeg vil helst ha muligheten til å dra med meg hunden hele året

De fungerer fint i varmen, så lenge de har tilgang til vann og skygge :) De er vel som mange andre dobbeltpelsede dyr, individuell toleranse for varme

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig uenig. De har ikke noe større problem med å ligge i ro inne enn andre hunder - hva er greia med å gjøre polarhunder så veldig spesielle?

Det er ikke uvanlig å høre om polarhunder som etterhvert flytter permanent ut i hundergården fordi de er destruktive eller rastløse inne. Det har jo kommet opp flere ganger bare på forumet her. Eller at de rett og slett foretrekker å ligge ute. Polarhunder som gruppe er gjerne for spesielt interesserte, i alle fall malamute og grønlandshund. Det er hunder med mye alvor.

Jeg syns ikke det lyser polarhund av TS sitt innlegg i det hele tatt (kan godt være det vil passe ypperlig likevel).

En flatcoated, dalmatiner eller noe i den duren tror jeg hadde passet bedre. Eller en rottweiler slik de skal være, for den saks skyld.

>vil selvsagt ikke anbefale noen å skaffe en malamute på en 25 km hybel, men det gjelder forsåvidt de fleste andre raser og, de burde vell ha plass til å snu seg. hehe

Nei, de fleste andre raser klarer seg utmerket på 25 kvadratmeters hybel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha lest litt ser jeg at polarhunder absolutt virker som meget trivelige dyr! Hvordan fungerer de i varmen? Jeg vil helst ha muligheten til å dra med meg hunden hele året
Det er veldig individuelt, men jeg hadde ikke dratt med meg en polarhund på en krevende løpetur i 20 grader +. Ihvertfall ikke en malamute. Mine blir daffe og slappe i varmen, så om sommeren er det aktivitet på litt senere kvelder. I sommer var det vanskelig å få aktivisert nesten pga varmen. Ønsker du en hund som kan være med å springe på varme sommerdager må du nok se på noe annet. Ang inne og i leilighet. Denne helga er jeg på malamutesamling, og de fleste har 1-2 malamuter som bor inne og ute. Flere jeg kjenner bor i leilighet med opp til flere mutter inne. Det er en tilvenningssak. Om man kjøper en valp etter foreldre som ikke har for mye pels (fins absolutt forskjeller i pelslengde og hvor varme de blir), og den bor inne hele tiden, går det nok helt strålende. Kreative som unghunder kan de absolutt være, men det er ikke unikt for polarhunder akkurat. En malamute er noe totalt annet enn en retriever (som jeg og har hatt), selv om man kan ha de samme kravene som passer for begge. Hva man ender opp meg kommer helt an på hvordan hund man ønsker. TS sine kriterier er kriterier de fleste folk med ihvertfall malamute har når de velger den rasen. (jeg ønsker ikke å pushe på noen en malamute, de er ikke for alle. Men er det det man vil ha så, hvorfor ikke? Etter min mening: knallbikkjer i rett hjem) Tilleggsinfo: jeg kjøpte min første malamute som hund nr. 2 da jeg bodde i kollektiv på et rom som var under 10 kvm. Ikke noe problem med to hunder der! Aktivitet skjer ute. Sånn bodde vi i 2 år før jeg fikk en malamute til og bygde hundegård. Hadde jeg bare hatt en hadde hun vært utelukkende innehund.
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...