Gå til innhold
Hundesonen.no

Jaktgolden Lita og kelpien Vill


Nathalie_
 Share

Recommended Posts

I helga var jeg og Lita på utmarsj med NRH - så nå er vi ferdig med teori, utmarsj og appell, har igjen førstehjelp av grunnkurset!

Det foregikk i Vrådal, nydelig terreng - om enn litt tungt for en som kommer fra flate Tønsberg ? Flott var det ihvertfall ?

Lita har kost seg, var litt for mye bitende fluer og knott, men en veldig fin tur - et skritt nærmere å kanskje få godkjent en gang er vi også!

 

DSC_0011.JPG

DSC_0008.JPG

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...
  • Svar 227
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Engla hadde kort fortalt for mye sosiale redseler...  ------- Ikke så lenge etter at vi avlivet engla kom vi i kontakt med kennel huntingfudge. Det viste seg at de skulle ha en tispe på 1,5 å

Da skal den lille raketten min få være med i tråden her også! Engla er en liten og vakker maligatorfrøken født i mars, eller hun er ikke så liten lengre da, men vakker er hun Og hun har no

Det skjedde plutselig noe - for inn i livet vårt hoppet Vill som ble nordmann i dag ?? Målet er å bli redningshund når man blir stor og konkurrere lydighet utenom! Foto: Kennel Keleras

Posted Images

Tiden flyr og den fantastiske, herlige og beste lille gyldne hunden i verden er 4 år i dag! ? 

Vi har siden juni vært på noen stevner, hvor ingen har gitt de store resultatene - men vi jobber vel så mye for en god følelse som for poengene om dagen! Vi får bare fortsette å trene, for nå begynner ihvertfall godfølelsen å komme tilbake ?

Gått et par stevner i sommer, et i Trondheim, et i Sarpsborg og nå sist på "hjemmebane" omtrent - to av tre ble målene om andre ting enn øvelser oppnådd! Blant dem innganger og fokus på meg mellom øvelser ?

Har hatt en talenttroppsamling igjen, der fikk vi mange råd, og de er vi på god vei for å ta i bruk - så skal vi se!

Øvelse gjør mester, og den lille gyldne lykkepillen kryper bare lengre og lengre inn i meg ❤️?

IMG_20180903_084409_299.jpg

IMG_20180814_201250_380.jpg

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Tiden flyr i godt selskap - blir bare mer og mer glad i henne for hver dag som går! Verdens fineste lykkepille ?❤️

Høsten bare forsvant, det ble en lang friperiode, men nå går vi mot lysere tider og dette året skal bli bra!?

Det er nå bikket et år siden Lita hadde valper, og vi er klare for nye eventyr. I år skal det skje litt av hvert, jeg skal fullføre første året på universitetet, vi skal flytte til et eller annet nytt sted for å studere og finne et nytt hundemiljø å trene i, vi skal forhåpentligvis få til en lp3-tittel, satser på og få med noen cert også, og sist, men ikke minst så skal vi prøve å b-godkjenne på barmark (så vi venter på at snøen skal forsvinne) i NRH i løpet av perioden vår, sommer, høst en gang! Krysser fingrene!

Stevnesesongen har også startet. Etter et fjorår hvor vi måtte lære oss å jobbe sammen på banen, og bli kjent med hva som blir forventet, så startet dette året bra! Vi har hatt noen øvelser vi har fått et hatforhold til, som dermed ble stuet bort og kun tatt frem på kurs, men som det etterhvert kom motivasjon til å jobbe med. Det ga resultater til slutt, og de øvelsene vi har slitt mest med, var de samme øvelsene som vi dro med best karakterer på! Stooor seier bare å føle at vi gikk sammen ❤️ 

Så da kan 2019 bare fortsette å bli et bra år, med mye nytt og spennende!

IMG_20190126_150026315.jpg

IMG_20181207_083627_217.jpg

FB_IMG_1542722683043.jpg

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Halvveis gjennom mars omtrent, og vi har startet begge dagene på Hundefestivalen! 

Dag nr 1 bød ikke på helt det store, veldig hektisk hund og ingenting fungerte som det skulle, men det positive var at vi gikk stevnet sammen, ikke hver for oss!

Søndag var derimot mer vår dag, fikk med en tredjeplass, 236 poeng og andrepremie ? En litt sur neseprøve fra cert, men det var bare så fint å gå med henne, og alt bare klaffet og fungerte ?

Film finnes her 

 

Denne helga ga oss også en masse erfaring på hva som fungerer av rutiner på morningen, og som oppvarming på stevnet, så det må prøves videre. Sulten hund kan jeg ihvertfall glemme å ta med meg ?

Vi har meldt på ett stevne, i tillegg til å planlegge et eller to til på østlandet, før vi flytter til Trondheim i august - mye spennende som skal skje fremover, så satser vi på at det blir bra ?

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Siden sist har Lita rukket å bli 5 år!  ?

Vi har flyttet til Trøndelag for å studere, blitt kjent med flere nye mennesker og gått mye turer i bakker ? Det har blitt noen flere stevner, men det klaffer aldri helt, noe skjer alltid - men vi håper det sitter en gang... Uansett så er ihvertfall trening moro!

MEN best av alt - på lørdag kom B-godkjenning i NRH i boks! ???

Påbegynte søksprøvene i juni før ukas arbeid B på HKESN(Kongsvinger), søksprøvene gikk virkelig ikke som de skulle, men ukas arbeid ble bestått! Slitt en del med de tingene som dukket opp på søksprøvene, men sesongen gikk jo mot slutten, og jeg må innrømme at jeg var litt fristet til å gi opp og forsøke på nytt i 2020. Den gang ei! Dro hjem til Tønsberg på høstferie og ble overrasket med søksprøver for å "bare" forsøke siden vi uansett kunne prøvd en gang til - men da gikk de i boks begge to ?

Virkelig ikke gått opp for meg enda, synes det hele er veldig rart, men da må vi sette oss noen nye mål og sikte videre!

received_2436287813294216.jpeg

received_576713392854868.jpeg

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Lille lykkepilleLita min ❤️ 

Påbegynte å skifte meldingsform i november, opererte korsbåndet i desember, var i går med på sykkeltur, besto feltsøket i NRH og besto mørkerundering på kvelden! Endelig tilbake, og dette skal bli bra! ?

Og på toppen av det fyller Elvis 11 år i dag! Lille sære, rare mannen ❤️

IMG_20200413_085142_883.jpg

IMG_20200329_184517_545.jpg

IMG_20200412_214643_543.jpg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
4 minutter siden, Artemis skrev:

Kjekt å følge dere på veien mot godkjenning. ? Er også aktiv i NRH. Hvorfor byttet dere meldingsform? ?

Takk ?

Fikk store problemer med feilmeldinger som vi ikke fikk til å løse, alle forslag til å løse det gjorde så det bare eskalerte... Endte med at jeg ikke hadde lyst til å trene søk fordi jeg visste hele treningen ville dreie seg om det, og da kommer man ihvertfall aldri i mål ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Plutselig har Lita blitt 6 år, hvor ble tiden av? Fine hunden er liksom voksen på papiret ❤

Siden sist har vi gått myyyye spor, tatt litt tak i lydighet igjen og fortsatt med nrh. Vi skulle bruke året på mørkesøk, feltsøk og orienteringsprøve siden vinteren gikk med til rehab etter korsbåndsoperasjon, men siden det gikk i boks ganske tidlig så meldte vi også på hovedkurs... A runderingen gikk i boks tidlig, kjempefornøyd med både runderingen og at hun viste at kroppen hang med igjen, men dessverre gikk ikke hovedkurs i boks, 3km sporet kom vi ikke gjennom. La oss i trening mot å konte på Voss, men ble syk, så da får vi prøve igjen neste år. Den som gir seg er en dritt. Så nå skal vi fortsette å få ting enda bedre, og trene mye spor! 

I brist på motivasjon meldte vi på dobbeltstevne i rally, med et napp fra 2016 til klasse 2, og helga endte med 196 poeng, 1. plass og opprykk til klasse 2 lørdag, og 199 poeng, 1.plass og enda et opprykk til klasse 2 på søndag, og dermed også tittel ?

Helgen som var gikk vi lp stevne igjen, på gress, kort oppsummert så skal vi ta oss en pause fra stevner på gress. Må finne ut om det er noe vi skal fortsette å prøve å få til, eller satse på innestevner istedenfor. Seieren fra stevnet var riktig nok å få med rett neseprøve inn, det har vi jobbet for at skal fungere i stevnesetting ?

Nå er høsten kommet, så skal trene spor frem til snøen kommer, og så skal vinteren brukes på andre ting, skal ihvertfall forsøke å få gått mer rally ❤

 

Snapchat-1239414206.jpg

Snapchat-665158184.jpg

received_322721365516255.jpeg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 months later...

Et nytt år er i gang, med en heller dårlig start, hvor hundeføreren klarte å pådra seg ankelbrudd i påvis - på en asfaltert parkeringsplass... ? Påfølgende operasjon, og nå en masse venting på kontroll om noen uker, og forhåpentligvis komme i gang med trening igjen etterhvert... Vinter er ikke vår årstid!
Etter rallystevnet i fjor høst bestemte jeg at vi skulle prøve oss på klasse 2 litt senere på høsten, treningen gikk bra, men så ble stevnet avlyst pga korona, og etter det har igrunn alt annet også vært avlyst.
I oktober gikk vi IBGH1 - bestått, med fine poeng, og Lita har nå tre titler, BH-VT, IBGH1 og RL1 ?
Avsluttet fjoråret med tidlig juleferie, og fikk gått en hel del fine spor, så krysser alt for at de er fine når vi får startet opp igjen!

Og med denne starten på året så kan det vel bare gå oppover? 

147867428_3585160294935435_3545323153578606128_n.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

2021 har fortsatt bedre enn det startet! 

Vi debuterte i kl2 rally med napp, deretter rotet vi bort poengene, fikk et napp til og så fikk vi en disk. Et napp til takk så er tittelen i boks og et av årets mål nådd! 

Vi gikk søksprøver i NRH i mai, fortsatt med en litt dårlig ankel, men den holdt hele sporet og A-sporet ble bestått. Deretter ventet hovedkurs i juli, i år gikk det rett vei og vi fikk med krysset hjem på rett sted! Deretter skulle vi konte rundering, det gjorde vi i dag, og Lita er nå redningshund ??  årets hovedmål er dermed oppnådd og vi er bare i august! 

Nå er vi klare for høsten med litt mer aktiviteter både i og utenfor NRH! 

Snapchat-667267420.jpg

Endret av Nathalie_
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...