Gå til innhold
Hundesonen.no

Tren-along utfordring uke 32: Rygge


Tabris
 Share

Recommended Posts

Da starter vi sonens første tren-along utfordring!

Utfordring for første uke (uke 32) er Rygge. Det kan gjøres på flere måte - rygge som i lineføring/fvf (rett bakover, vinkler...) eller at hunden rygger fra fører som et triks.

Det er flere måter å lære inn rygge på. Noen forslag:

- Som triks kan man lære inn rygge ved å få hunden til å gå mellom sofaen og bordet og så sette bordet så tett inntil at hunden må rygge for å komme seg ut (fange atferd). Så belønner man med en gang hunden rygger.

- Rygging ved lineføring kan man lære inn ved å starte med hunden inntil en vegg. Belønn først masse for at hunden står i ro inntil deg og veggen (i stedet for å sette seg i utgangsstilling som den kanskje ofte vil gjøre hvis den er vant med lineføring/fvf). Når du har belønnet nok til at hunden forstår at den skal stå der, så kan du forsøke å gå et steg eller to bakover. Hvis hunden blir med, om så bare et lite trippesteg, belønn masse. Så kan du øke kritieriene derfra.

Kom gjerne med flere forslag!

Utfordringen varer til neste helg, dvs helga i uke 32. Da kan de som ønsker legge ut video av resultatet, evt bilder eller bare skrive en liten "rapport" om hvordan det gikk. Dette er ingen konkurranse, tråden er ment som motivasjon, inspirasjon og gøy.

Hvilken type rygging du ønsker å trene inn, og hvilke kriterier du har er selvsagt helt opp til deg.

Frem til da er tråden selvsagt mer enn åpen for tips, råd, hjelp og spørsmål angående rygging (diskusjon om fremtidige utfordringer og andre treningsproblemer kan man ta i andre tråder).

Gudd løkk!

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 116
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da starter vi sonens første tren-along utfordring! Utfordring for første uke (uke 32) er Rygge. Det kan gjøres på flere måte - rygge som i lineføring/fvf (rett bakover, vinkler...) eller at hunde

Idag har vi hatt økt nr. 2, og jeg har filmet med klikker, godbiter og kamera i hendene så ble det ganske sjøsykt Siden jeg mangler videoredigeringsverktøy for øyeblikket (forslag til pc?) så

(Får alle sett dette?) https://www.facebook.com/photo.php?v=10152571541482597&set=vb.604812596&type=2&theater Keo har ikke, etter hans mening, bakbein som kan beveges. Så vi har jobbet

Hmm, kanskje vi skal prøve å være med på dette. Tror Hottie er den som er enklest å få til å tilby rygging. Tenker rygging bort fra meg, shapet inn med innlagt lokking og luring om shapingen slår feil. :lol: leeeeeeeeeeeenge siden jeg har trent noe som helst nå. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal få til å skjønne at han skal rygge foran meg, så vi starter ved fot tenker jeg :)

Kjempeenkelt! Sett stuebordet mot soffaen og ha en "smal" åpning som du leder hunden inn i (du holder en godbit foran deg også rygger du inn mens hunden villig følger etter deg). Så stopper du mens hunden enda er "mellom" bord og soffa, og står i ro. Når hunden da tenker "hmm, nei jeg får rygge ut og gå til eiern min" så rooooooser du hunden når den frivillig gjør rygginga. Etterhvert setter du bordet lenger og lenger unna og voila. Ryggende hund. Noe av det enkleste jeg har lært hunden min :P

Ca 0:40 i denne videoen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar rygging foran meg. Gjør det ved å gå mot henne, mens hun får godbiter i fleng. Første forsøk tryna hun bakover når jeg gikk på henne. Tippa baklengs over rompa, skulle ha filmet det :P etterhvert gikk det bedre, skjønte raskt at det lønnet seg å følge med for å få godbiten. Etter noen forsøk rygger hun flere skritt mens jeg går mot henne. Neste steg er å kunne rygge lengre, og gjøre henne bevisst på at det rr det hun driver med, før jeg reduserer påvirkningen min ved å gå mot henne. Gøy!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi er med! Vi har begynt innlæringen av rygging fra før, men han rygger ikke mange skrittene vekk fra meg, så målet vårt blir å prøve å forlenge hvor langt han rygger før han stopper.

Kjempeidé med en slik tråd altså, det er jo en kjempemotivasjon til å trene! Når jeg tar med Melvin ut for å trene ellers blir det ofte ikke særlig effektivt da jeg ikke aaner hva jeg skal trene på. Dette blit gøy :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ikke redigert så lenge etterpå, så det må bli en dobbeltpost:

Når jeg filmer og laster opp på YouTube, holder det å poste linken her for at videoen skal kunne spilles av i tråden, eller må jeg gjøre noe mer fancy da?

Vi kom igang med treningen i går, jeg digger hunden min :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ikke redigert så lenge etterpå, så det må bli en dobbeltpost:

Når jeg filmer og laster opp på YouTube, holder det å poste linken her for at videoen skal kunne spilles av i tråden, eller må jeg gjøre noe mer fancy da?

Vi kom igang med treningen i går, jeg digger hunden min :wub:

Post lenken, men fjern selve lenken (merk linjen og trykk på ikonet som bryter en kjetting). Da kommer videoen opp i posten automatisk. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en økt rygging med loggføring i går. Har kommet til to steg bakover inntil vegg, mer enn det så faller han av, går skjevt eller setter seg. Så får gå tilbake til to skritt og øke kvaliteten på belønningen for å få opp motivasjonen hans til å gå lenger bakover.

Skal også filme, men må vente til vi har kommet lenger først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...