Gå til innhold
Hundesonen.no

Trippelen i Skien 11.-13. juli


SFX
 Share

Recommended Posts

I narvik i mai fikk vi skåler fra Rosendal faktisk på lørdag. Søndag fikk vi glass fra nille...

Nille kan ha mye fint, de, men det spørs jo hva en velger der. Et enkelt kjøkkenglass er det få som trenger, men det er andre ting de har en kan få i premie og være fornøyd.

Jeg tror også enkelte ser seg blind på merke og utsalgssted - vi opplevde i vår klubb et år at mange tittet litt stygt på noen telysestaker vi hadde, som var satt fram uten identifikasjonsmuligheter. Ingen ville ha de. Neste år ble de satt fram i den lille esken fra Hadeland de egentlig sto i, og da ville brått alle ha de.

Da er vi helt uenige der! Jeg setter kjempestor pris på store og flotte rosetter - jeg kan ikke fordra rosettfabrikken og de andre vanlige rosettprodusentene som 95% av alle andre arrangører deler ut. Jeg tok fleecepledd - har alltid super bruk for det og er alltid i stor mangel - så jeg ble glad for at det ble tilbudt. I forhold til hva jeg har fått alle andre steder så er jeg svært fornøyd.

Jeg var heller ikke utfor problematikken med mangel på BIR/BIM-rosetter, og det er selvsagt veldig dumt. Men flotte rosetter hadde de! Jeg ble også glad over å se at alle barna i minste barn&hund gruppa både fikk stor rosett, sjokolade og godteri. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har gått barn&hund oppgjennom, men det er mange titalls, og jeg har aldri fått noe mer enn en lusen sløyfe på 10-15 cm.

Jeg sa ikke at rosettene var dårlige, men jeg har sett enda penere andre steder ;)

Jeg har vel en 20-30 pledd, som er samlet opp som premier, kjøpt inn til valpekull, fått i gaver, også videre. Jeg klarer bare ikke å slite de ut, med mindre hundene biter de i stykker.

Men det er jo en gammel og vanskelig diskusjon - hvordan tilfredsstille de som foretrekker bruksting, og hvordan tilfredsstille de som vil ha en Premie med stor P som kan stå på ei hylle og være minne (og jeg er som regel i den enden av skalaen).

Jeg var for øvrig også en aktiv barn & hund-deltager back in the old days, og har flere store rosetter og mellomstore pokaler, jeg har en bunke diplom, og jeg husker flere andre premier jeg fikk. Så det kommer kanskje an på arrangør også, hvor seriøst de tok B&H, om det var en inntjeningspost eller en rekrutteringsarena. Som konkurransedrevet barn ville jeg for øvrig ikke vært happy for å få sjokolade, for den kan jo ikke settes i premiehylla! :D Jeg fikk en liten konfekteske et år, og endte med å spise sjokoladen og sette den tomme eska sammen med pokalene. C'est moi! :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er kommet hjem, etter noe som kan kalles en heeeeelt fantastisk helg. Det har overgått ALL forventning.

Jeg vurderte å trekke Cajsa, fordi hun fikk løpetid. Men siden hun og Santos gikk greit sammen onsdag, heiv vi oss i bilen alle 4. :P Veeeeel, det ble litt mer slitsomt enn nødvendig igår, men altså jeg angrer IKKE når jeg ser på helgen under ett.

Fredag. Vi var 10 voksne.

Valpekjøper, fikk sitt andre cert, og ikke minst slo TO championhunder og ble 2.beste hannhund.

Santos, gikk helt til topps og ble BIR.

MEN, det STORE sjokket på fredagen, var min lille 9mnd gamle frøken. Hun ble 9mnd på fredag, altså AKKURAT gammel nok til å gå i junior. Og hva gjør hu? HAHA, joda.

Hu vinner klassen, blir BIR junior, får ck, også går hu jaggu og vinner tispeklassen også. :P Slår ut TO champiohunder og blir BIM. :D Haha, jeg var helt oppi skyene. :P

Hennes mor fikk da "bare" reserve certet :P og ble 4.beste tispe. Noe jeg er kjempefornøyd med da hun slapp all pelsen før utstillingen.

10502025_10152144948857352_2576694694830

Mine verdens fineste :D Far og datter :D

Ikke nok med det, men i gruppen bestemte like gjerne dommeren at Santos skulle bli BIG2 :D

FOR en glede :D

10526082_10152145252672352_8097815383929

Ja han var møkk lei :P Så jeg fikk han IKKE til å stå stakkars. :D Men BIG2 ble det :D

Lørdag, 11 voksne

Denne dagen var vår "dårligste". Hehe :D

Og likevel, valpekjøperen tok sitt 3. cert. :D Ble 4. beste hannhund :D Jippi :D

Santos ble BIM. :D Slått av en nydelig veteran som endte som BIS2 i voksengruppa. :)

Sasha fikk ck men endte uplassert i tispeklassen.

Cajsa fikk også CK men ble ikke plassert i tispeklassen.

Søndag, 11 voksne

Nok en strålende dag. :)

Valpekjøperen stilte ikke da hun hadde stilt for dommeren før, med blått.

Sasha valgte jeg å trekke fordi dommeren delte ut gult til champion pommer. Og han har også gitt hun blått for 1mnd siden MED pels. :P

Cajsa derimot, stilte seg opp som tøtta kan. :D Vinner klassen og blir da BIR junior. Stiller seg opp i tispeklassen og går for gull, jippi, cert som 2 og 4.beste tispe. 9mnd og 2dager gammel. :D

Santos, gikk helt til topps idag og endte som BIR. Ingen plassering i gruppen denne gang dessverre. Tror han ødela litt for seg selv med å ikke gå. Men men. :)

10463936_589314251184916_817263415604498

Skien blir absolutt en utstilling som skal meldes på vært år :P Gjorde det bra ifjor å, hehe. :D

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oscar fikk sitt andre cert på lørdag , kjempegøy :) premien for det var 2 muffins hehe..syns det var litt kjedelig ettersom det hadde vært moro å hatt et minne man kunne sette på hylla..men skal ikke klage, kjempegøy med cert juhu :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oscar fikk sitt andre cert på lørdag , kjempegøy :) premien for det var 2 muffins hehe..syns det var litt kjedelig ettersom det hadde vært moro å hatt et minne man kunne sette på hylla..men skal ikke klage, kjempegøy med cert juhu :)

Kan vel sette muffinsen på hylla? :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...