Gå til innhold
Hundesonen.no

Trenger hjelp!


camillaviborg
 Share

Recommended Posts

Trenger virkelig råd og tips!
Noen jeg kjenner veldig godt har nettopp kjøpt seg en valp på 6 uker (!!!) Helt forferdelig...
Men de klarer ikke og ta vare på den. Den blir satt igjen hoss meg for de forveter at jeg skal passe på den.
De er ute fra morgen til kveld og valpen blir satt igjen hoss meg For de vet jeg ikke forlater den uansett...
De har hatt den i akuratt 1 uke i morgen men jeg har vært mere med valpen enn det de har.
Jeg synes ikke det er rett at de bare forlater den. De har kjøpt seg et levende vesen som de skal ta vare på som om det var det kjæreste de har, men det virker ikke som om de bryr seg.
Jeg er jo ikke eieren til valpen og det er ikke meg han skal bli mest vandt til.
Håper noen forstår meg...
Noen som vet hva jeg kan gjøre? råd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta kontakt med mattilsynet!

Må vell gjøre det.

Han har alltid noen som er hoss seg men problemet er jo at det ikke er eierne...

Har selv en hund som nå ikke får oppmerksomheten han trenger fra meg siden valpen får mest da han trenger mere tilsyn. Og dette vises desverre på min, han blir så deprimert :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du fortalt dem hva du syns om dette? Det må jo være første steg, før veterinær (hvorfor skal de ta den mot?) og mattilsynet.

Her ikke snakket med de om det for hver gang jeg skal er de borte og når de kommer hjem har jeg alerede sovnet med hunden i buret vedsiden av meg.

Tenkte jeg skulle snakke med de først og si at dette ikke er en måte og behandle et dyr på. Så de skal få en sjanse, visst ikke må jeg kanskje kontakte noen og si at det ikke er det rette hjemmet for valpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde stått opp om det så var midt på natta og tatt en alvorsprat med dem. Ikke bare er den alt for ung til å forlate moren, men hva skal de med en hund de nesten ikke ser? Ved å være snill og grei så gjør du deg selv bare en bjørnetjenste.

Jeg skjønner ikke helt det at du aldri ser de så du får pratet med de. Har de spurt deg om du vil passe den? Du må jo på et eller annet tidspunkt ha noe kontakt med dem. Enten fordi de leverer hunden hos deg eller fordi dere bor i samme hus.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er på ingen måte uenig i at dette er galt, men hva kan egentlig MT gjøre med slikt? Så vidt jeg vet så er ikke dyrevernloven så streng, så så lenge hunden får mat, har tak over hodet og ikke lever i sin egen avføring så kan man vell ikke gjøre stort, ihvertfall ikke med loven i hånd..

At de er mye ute er jo forsåvidt greit, så lenge de har pass til hunden. Jeg ville ikke gjort det slik med min hund, men hunden greier seg nok. Spørsmålet er vell heller om du synes det er greit og passe den (og muligens om du i det hele tatt blir spurt?), at valpen er ung (men det er vell oppdretter sitt ansvar og antagelig lite MT kan gjøre noe med, annet enn å ta en prat med oppdretter).

Personlig hadde jeg sagt ifra om hvordan jeg ser saken og nektet å ta ansvar for deres hund for at de skal ut å ha det gøy. Har de ikke tid burde de latt den være, å denne kan de jo ikke ha hatt lenge, så da kan det ikke være veldig om å gjøre å ha hund... Det vil muligens ikke hjelpe så mye, men da får de i det minste ta ansvaret selv. Det hjelper antagelig ikke å ta ansvaret for dem heller, hva skal de lære av det? Å hva skjer den dagen du ikke er der for dem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde stått opp om det så var midt på natta og tatt en alvorsprat med dem. Ikke bare er den alt for ung til å forlate moren, men hva skal de med en hund de nesten ikke ser? Ved å være snill og grei så gjør du deg selv bare en bjørnetjenste.

Jeg skjønner ikke helt det at du aldri ser de så du får pratet med de. Har de spurt deg om du vil passe den? Du må jo på et eller annet tidspunkt ha noe kontakt med dem. Enten fordi de leverer hunden hos deg eller fordi dere bor i samme hus.

Vi bor i samme hus, jeg bor til kjæresten min grunnet skole. og de bor også der.

Mens jeg er på skolen så drar de ut og setter da igjen hunden for de vet jeg kommer rett hjem til min egen hund.

Men har nå fått snakket med de. De var ikke spesiellt blide på meg siden jeg sa i fra at de måtte selv ta ansvar. Men det får bare være

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde ikke det var lov å levere valper som er under 8 uker? Det er det hvertfal ikke i Sverige. Så dette skulle jo kunne være en sak for MT. Synes hele greia høres merkelig ut.

Som jeg vet så er det vell egentlig ikke lov og hente en valp før de er minst 8 uker. I allefall det jeg har fått hørt, og sånn tror jeg nok det er også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager det tomme innlegget, men jeg ble fort usikker på hva jeg burde skrive.

Essensen var alikevel at noen som er så uvitende at de kjøper en 6 uker gammel valp sannsynligvis ikke vet hva en 6 uker gammel valp, for ikke å snakke om hund generelt, trenger av oppfølging med tanke på vaksiner og generell helse i tillegg til vaksiner osv.

Dersom du har mulighet til å levere denne valpen hos en veterinær som sier seg villig til å forklare eierene hva som er det beste for valpen videre, så gjør helst det. En veterinær har oftest mer autoritet enn andre av de man som hundeeier må forholde seg til og forhåpentligvis hører eierene på denne når den forklarer hva en veldig liten valp trenger. I værste fall blir valpen enten avlivet eller gitt bort, men det synes ikke som det aller værste allikevel med tanke på at eierne allerede (?!) ikke bryr seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Folkens. Veterinærer har ingen myndighet til å ta fra folk hunder og omplassere eller avlive uten eiers samtykke. Det er mattilsynets ansvar. Jeg tviler på at noen veterinærer vil begå lovbrudd for en hund. Om hunden er frisk, så vil ikke de gjøre annet enn akkurat det samme som du kan gjøre direkte; sende bekymringsmelding til mattilsynet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...