Gå til innhold
Hundesonen.no

Baketråden!


ida
 Share

Recommended Posts

I dag har jeg bakt mjølgamper for første gang i mitt liv. Oslo har mye bra, men de har ikke alle kakene du får på Lillehammer. Jeg savner mjølgamper (de heter noe annet, men alle sier mjølgamper) og fikk oppskriften svigermora til min datter Ane bruker. De er fra Gausdal og har alltid kaker og sånt. Hun tenkte nok ikke på at jeg stort sett bor alene og har to skuffer i fryseren min :lol:

1533873_10151934552922723_72942346985331

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 200
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra  

Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist. I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras"  om noen har plagdes litt med bakinga 

Jeg har lekt litt med konditorfarger i helga

Posted Images

Er det en type brød/rundstykkebakst?

Selv er jeg av slekt fra Hedmarken, og har arvet min bestemors oppskrifter, som hun arvet fra sin bestemor som var kokke på storgard på Hedmarken i sin tid.

Honningkake er en av spesialitetene som jeg har et nært forhold til, det fikk vi alltid på besøk hos oldemor på Hamar. Ellers er det ørten sorter julekaker, med oppskrifter som "anis for 5 øre på apoteket", "mel til passe deig" osv., og litt annet.

Bakst fra landsbyga er noe for seg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, nå eter vi en gøss :lol:

Brukte kefir og meierismør og mer mel. Blander i hop og kjevler ut i ca 1 cm tykke leiver. Stikker ut kakene med et glass. Smører med vann, strør på sukker og kanel, steker i 10 minutter på 225 grader. Sånn ca.

Siterte meg selv, jeg. Jaja.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er fra Gausdal og vokst opp med mjølgamp, aldri hørt de bli kalt gausdøler - er vi folka derfra som kalles det :P Ikke noen andre navn enn mjølgamp og strøkake så vidt jeg vet.

Mjølgamp :heart:

Edit: og de skal være firkanta! :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er fra Gausdal og vokst opp med mjølgamp, aldri hørt de bli kalt gausdøler - er vi folka derfra som kalles det :P Ikke noen andre navn enn mjølgamp og strøkake så vidt jeg vet.

Mjølgamp :heart:

Edit: og de skal være firkanta! :D

Ja, jeg er enig i alt du skriver og jeg er fra Lillehammer :) Men jeg hadde ikke noe passe stort firkanta. Må finne noe til neste gang. En liten fryseboks, kanskje :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøver meg i denne tråden. :P

Jeg leter etter en oppskrift på laktosefri sjokoladekake. Den er ment til en liten gutt, så den må være barnevennlig, altså ikke for sterk i smaken.

Det må ikke være sjokoladekake, men falle i smak hos barn.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lagde pinnebrød idag, for første gang. De ble kjempegode og hele påskefølget elsket det :D

Neste gang anbefaler jeg å ha med kanel og sukker til pinnebrødene. Klapp deigen flat (avlang) og ha i fyllet, brett deigen i to og klem sammen endene før man snurrer den på en pinne og steker den over bålet. Kan love deg at det er godt med helt ferske kanelsnurrer til dessert :drool:

(nå antar jeg at du ikke har prøvd dette før, så du får ha meg unnskyldt hvis jeg tar feil)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøver meg i denne tråden. :P

Jeg leter etter en oppskrift på laktosefri sjokoladekake. Den er ment til en liten gutt, så den må være barnevennlig, altså ikke for sterk i smaken.

Det må ikke være sjokoladekake, men falle i smak hos barn.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Brownie som ungene definitivt vil like(blir en stor langpanne)

(Det du må gjøre er å bytte ut vanlig smør med laktosefri smør)

6egg

9dl sukker

6dl mel

9ss kakao

1 ss vaniljesukker

300g smør

-Visp egg og sukker til eggedosis.

-Bland alt det tørre

-Smelt smøret

-Ha det tørre i eggedosisen og bland godt. Ha smøret i tilslutt.

-Smør en langpanne og hell røren oppi.

Ovn 200 grader.

20-40 min steike tid (kommer helt an på ovnen, Ovnen jeg hadde før brukte 45 min og min mor sin ovn bruker ca.30 min. så du må prøve deg litt frem)

Kaken er ferdig når toppen er sprø men midten skal være deig aktig. Når du stikker i kaken skal det ikke henge igjen deig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nammis!

10297786_10154053707350311_1875949900018

@Kråka det skal jeg prøve neste gang :) Jeg er ikke så glad i kanelsnurrer faktisk (tro det eller ei :lol:) men de andre vil nok like det ja !

Går an å bruke andre ting også :) Har ofte med Ost, skinke, brunost, syltetøy osv. Pinnebrød kan brukes til så mangt :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brownie som ungene definitivt vil like(blir en stor langpanne)

(Det du må gjøre er å bytte ut vanlig smør med laktosefri smør)

6egg

9dl sukker

6dl mel

9ss kakao

1 ss vaniljesukker

300g smør

-Visp egg og sukker til eggedosis.

-Bland alt det tørre

-Smelt smøret

-Ha det tørre i eggedosisen og bland godt. Ha smøret i tilslutt.

-Smør en langpanne og hell røren oppi.

Ovn 200 grader.

20-40 min steike tid (kommer helt an på ovnen, Ovnen jeg hadde før brukte 45 min og min mor sin ovn bruker ca.30 min. så du må prøve deg litt frem)

Kaken er ferdig når toppen er sprø men midten skal være deig aktig. Når du stikker i kaken skal det ikke henge igjen deig.

Takk! :)

Jeg er veldig glad i mye smak i kakene jeg lager, så jeg våger ikke å satse på at det blir slagere hos barn. Denne skal lages! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som kan fortelle hvordan fondant smaker kontra marsipan

Får man kjøpt "ferdig" fondant man kjevler ut selv og legger på kakene, evt hvor får jeg kjøpt dette?

Her i England får man kjøpt fondant på supermarkeder og de fleste litt større matbutikker i alle fall. Ferdig og klar til bruk evt. kan man farge den. Det er sikkert mulig å finne det på større matbutikker i Norge?

Nå liker ikke jeg marsipan noe særlig da, men fondant smaker vel eller mindre sukker. Jeg synes ikke at det er fantastisk akkurat. Ser bedre ut enn det smaker. Avhengig av hva slags kake man lager, så tror jeg det er en del som bruker smørkrem etc. under for å få fondanten til å sitte bedre og får å gi mer smak/fuktighet.

Jeg baker nesten aldri, så det er sikkert noen av sonens superbakere som kan gi deg bedre svar. :)

Noen som har prøvd å lage makroner? Er det vanskelig?

Har aldri laget det selv, men ifølge en venninne av meg er det veldig enkelt. Hun er ingen superbaker, og jeg tror makroner er det eneste bakerelaterte hun lager. :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...