Gå til innhold
Hundesonen.no

Bilbruk


yurij
 Share

Recommended Posts

  • Svar 64
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Det er mange fordeler ved at befolkningen generelt sett benytter seg av sykkel, gange og kollektivtrafikk i større grad. F.eks. reduserte klimagassutslipp, mindre lokal luft- og støyforurensing, bedre

Jeg unngår å bruke bilen så langt det er mulig. Det er fordi alle syns det er så lettvint og greit å ta bilen at det blir køer på veiene og dårlig luft. Utbygging av veier fører bare til at det blir m

Det er helt meningsløst at det er slik. Lurer på når vi skal få en regjering og kommunestyrer som tenker fremtidsrettet og satser på infrastruktur og kollektivtransport, for dette er nok hverdagen for

Jeg er veldig usikker på om jeg hadde kjørt bil eller ikke om det var mer praktisk til jobb enn offkom. Jeg jobber i Oslo sentrum på et sted uten ansattparkering, så per i dag er bil liksom ikke et alternativ. :P Og det ville uansett tatt meg lengre tid å kjøre bil enn å ta bussen...

På en annen side kjører jeg på hundetrening på Hellerudsletta nesten ukentlig, selv om det går buss like utenfor døra. Det var det der med hund og utstyr og bilpauser da. Men litt latskap er det jo.

I England kjørte jeg til jobb hver dag, da var ikke offkom et reelt alternativ.

For min del er det nok i hovedsak en avveining på tid/hassle/gangavstand mellom hjem - offkomstopp - jobb. Så kan jeg såklart skylde på at jeg har ME og burde bruke minst mulig energi på transport.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar bilen og kjører alene. Jeg bor på bygda med fryktelig dårlige bussforbindelser, og skulle jegbysset til jobben hadde det krasjet veldig med jobb tider pluss at jeg måtte butte buss 2 ganger. Bruker 20 min. På å kjøre bilen, og hadde i hvertfall brukt 1 time om ikke mer om jeg skulle tatt bussen(e). Kjører også alene da det ikke er noen andre som bor her eller på strekningen slm jobber samme sted som meg og til de samme tidene.

Skal jeg på hundetrening på jeg også bruke bilen, av de samme grunnene som ovenfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går alle avstander hvor jeg bruker mindre enn 45 minutter hver vei, uansett vær og vind. Fordi jeg liker å gå. Er det lenger så tar jeg buss, men hadde jeg hatt bil ville jeg kjørt. Fordi det er mer praktisk. Skal jeg til steder hvor det ikke går buss og er langt unna prøver jeg å få sitte på med noen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Her blir det bil.

Jobben der går det ikke buss elelr tog elelr annet offentlig komunikasjon.

Fritiden så blir det mer effektivt som at jeg kan gjøre flere ting på samme dag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjører bil fordi jeg må. 18 min i bil eller halvannen time med to bussbytter, da blir det enkelt. Som om ikke det var nok så jobber jeg skift, og det går lite buss før seks om morgenen eller etter elleve om kvelden. Kjører alene siden ingen andre bor i nærheten, og de vil nesten alltid ha andre vakter uansett. Det samme gjelder når jeg skal på hundekurs (sånn annet enn at det er til litt mer normale tidspunkt :lol: ) Egentlig skulle jeg ønske at jeg bodde sånn at jeg kunne ta toget, det savner jeg. Skulle gjerne klart meg uten bil, eller i hvert fall uten så mye kjøring. Edit: sykkel ja. Det ville vært fint, men langs E16 har jeg ikke akkurat lyst å sykle, og den andre veien er store deler ikke engang delt i to felt, og sykkelvei kan man se langt etter. Så det tør jeg ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke bil og bor i ti minutters gangavstand fra universitetet, så jeg går. Har for tiden ikke sykkel, men velger ofte å gå i stedet for å sykle til universitetet uansett (mye fordi jeg slår følge med andre og da er det hyggeligere å rusle i pratetempo enn å rase avgårde på sykkel).

Jeg er "oppfostret" på å velge kollektivt framfor bil når det er et reelt alternativ. Gjennom studiene mine (by- og regionplanlegging) får jeg et nokså godt innblikk i problemstillinger knyttet til trafikkavvikling. Nå vet jeg jo ikke ennå hvor jeg skal bo og hvor jeg skal jobbe når jeg er ferdig med studiene, men så langt det lar seg gjøre vil jeg velge kollektiv/sykkel/gange (eller en kombinasjon av disse) foran bil for reiser til og fra jobb, men også en god del fritidsreiser (i alle fall de som ikke involverer hundetrening).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Bor såpass nærme at jeg kunen sykle på butikken, men jeg prøver å handle stort så da blir det bilen. Kunne syklet på jobben men da blir hunden værende hjemme alene en halvtime til halvannen time mer g det ahr jeg ikke samvittighet til. Skulle ha syklet mer enn mosjonstrening

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar buss/tog til jobb. Har ikke lappen, men ville ikke kjørt selv om jeg kunne, da parkering i Oslo der hvor jeg jobber er ett mareritt.. Og det å unngå kø i rushtiden sparer meg sikkert en time med reisetid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar buss og det stjeler utrolig mye tid. Går hjemmefra en time før jeg begynner på jobb, og må ha redusert arbeidstid pga barnehagens stengetid. Går glipp av penger og familietid. Hadde glatt kjørt om vi hadde hatt to biler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjører. Vi skal faktisk skaffe oss (lease) bil nr to nå. Jeg levde supergrønt i seks år - hadde ikke bil, hadde minimalt forbruk, forsøkte å kjøpe det meste brukt/økologisk/fairtrade, blogget om grønn livsstil osv. Helt til jeg tok det så langt at jeg fikk hele greia i vranghalsen, brant meg ut, rett og slett.

Så nå er min tid på barrikadene over, og jeg storkoser meg som A4-menneske. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kunne nok ha syklet til jobb om jeg var veldig ivirg, men nå jobber jeg til ugunstige tider, så å sykle til jobb klokka 24.00 i mørket i 80 sone er ikke veldig fristende :P Men jeg har tenkt tanken, på sommeren når det er lyst ute. Men så er det ganske deilig å komme fort hjem til senga og da :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar bussen t/r jobb og eller alle andre ærender i oslo sentrum.

Skal jeg steder jeg må bytte buss eller bussen går over flere soner så kjører jeg bilen.

Alt er egentlig snakk om tiden jeg sparer. Skulle jeg kjørt til jobben så hadde jeg fort brukt mye ekstra tid på å stå i kø.

Når jeg flytter blir jeg boende mer usentralt og da blir det nok mer bilkjøring dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her blir det bil til jobb, og det er eneste måten jeg får regnestykket til å gå opp med en hund som ikke skal være for lenge alene hjemme og 8t arbeidsdag.

I tillegg er det lettere å stikke innom butikken på vei hjem fra jobb... så litt latskap er det jo inne i bildet. Til treninger brukes også bilen, men det er jo mye pga ting Simira nevner om hvilepause osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker bil selvom bussen til skolen og jobb går ikke langt unna, det er fordi det er lettvint (selvfølgelig) men også fordi at jeg "trenger" å ha bil ellers i hverdagen og da blir det for dyrt å ha både bil OG busskort. Siden vi er to stk deles jo bilutgiftene på to, mens vi må ha hatt dobbelt opp med busskort om vi skulle tatt buss. Så ja, det er rett og slett enklest og billigst på den måten, når vi uansett trenger bil ellers i hverdagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg unngår å bruke bilen så langt det er mulig. Det er fordi alle syns det er så lettvint og greit å ta bilen at det blir køer på veiene og dårlig luft. Utbygging av veier fører bare til at det blir mer attraktivt å kjøre, hvilket gjør at flere velger å kjøre - og så blir det like lange køer og store forsinkelser på de nye, større veiene :hmm: Alle som har den aller minste anledning til å sykle eller ta buss en gang i blant, og som er gretten på at det er for mye forsinkelser og rush på vegene, burde virkelig ta seg sammen og la bilen stå når det er mulig.

Jeg har 5 km til jobb, med en høydemeterforskjell på ca 200 meter. Det tar 45 minutter med buss, og ca en halvtime med bil i rush (maks 10 minutter utenfor rush). Jeg sykler, da bruker jeg 15 minutter til jobb, mens jeg bruker 30 minutter (og får en helvettes treningsøkt!) hjem. Da har jeg fått trening for den dagen :aww: Har sykkeltasker på sykkelen min, så det er null stress å få med seg skift og jobbutstyr, eller varer om jeg skal innom butikken.

I tillegg tar jeg sykkelen om jeg skal på møter rundt omkring. Det er ca 3-4 km fra kontoret inn til sentrum hvor de fleste kundene mine er. Det tar akkurat like lang tid som å kjøre, for jeg trenger ikke å bruke tid på å snirkle meg rundt etter parkeringsplass.

Vi vurderer å kjøpe oss elsykkel til vi får barn, for jeg innser at det kan bli litt tungt å hente i barnehagen og så sykle de **** 200 høydemetrene hjem :P

Ja, og i tillegg forsøker jeg å sitte på med andre til og fra trening. Ekstra bonus er at det er mye hyggeligere :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...