Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Hvilke hunder røyter ikke?

Recommended Posts

De fleste hundene som ikke røyter eller er allergivennlige trenger en del pelsstell. Men du skal være obs på at man reagerer forskjellig på hunder. Noen tåler ikke hårene, og da er hunder som ikke røyter et alternativ, mens andre har andre ting ved hunden de ikke tåler og da har det ingenting å si om hunden røyter eller ikke.

Men, de jeg vet som ikke røyter

Alle schnauzervariantene(ved rett pelsstell)

Puddel

Mange av terriervariantene, uten at jeg vet hvordan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her er noen som ikke røyter/Røyter minimalt:

Bichon Frise

Toypuddel

Dvergpuddel

Mellompuddel

Sorpuddel

Irish Soft Coated Wheaten terrier

Spansk vannhund

Portugisisk vannhund

Barbet

Puli

Snorpuddel

Pumi

Schnausere (Røyter, men er nappes..)

Bolognese

Bichon Havanaise

Malteser

Coton De Tulear

Chinese Crested

Andre nakenhunder

Bedlingtonterrier og andre krøllete terriere

Dette er raser som jeg fra andre har hørt ikke slipper særlig med hår.. :)

Men 100% røytefrie hunder.. Den erfaringen har jeg bare med:

 • Pudler i alle størrelser

Portugisisk og spensk vannhund

Wheaten terrier

Bichon frise

Bolognese

Forresten. Löwchen røyter! I alle fall naboens.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

nakenhund kanskje...vet ikke om de røyter der de har litt pels?

Irish Softcoated Wheaten terrier leste jeg at ikke røyter

også er det jo puddel, bichon frisê og portugisisk vannhund :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lagottoen røyter vel ikke?

Ellers så er Airdale terrier, Welsh terrier og Bedlington terrier sånne klippe hunder, så tror ikke de røyter så mye heller.

Mexikansk naken hund er ho så og si hårløs, men vet ikke om de er så allergivennlige...det trenger ikke å være pelsen man reagerer på...noen kan reageren på allergenene i huden, og hunder som røyter slipper gjerne med seg mer hudflak samtidig derfor kan ikke-røyte hunder fungere for noen mener jeg å ha hørt :?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alle raser røyter men pelsen er slik at den ikke feller pelsen, all pelsen blir igjen i den andre pelsen og må børstes ut :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tibetansk terrier røyter ikke' date=' men den krever noe pelsstell.[/quote']

Det har nok de fleste allergivennlige hunder til felles.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det sies at briarden også skal være mindre allergifremkallende enn en del andre raser (den er jo også langpelset). Jeg tror nok dette kan variere avhengig av hva folk reagerer på og også fra hund til hund innen samme raser.

Jeg hadde besøk av ei dame som var veldig allergisk mot hunder generelt, men hun ønsket å teste ut briard siden hun hadde hørt at de var litt bedre mht allergi. Det gikk bra veldig lenge mens vi satt i stua og prata. Det hun reagerte på etterhvert, var at hundene slikket på henne... hun reagerte mao på spyttet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Planen var at jeg egentlig skulle dimittere fra militæret om 22 dager. 22 dager ble til 64 dager. Ikke har jeg rett på skolegang heller, slik at da ble løsningen BI på nettet. Får bare holde motet oppe😅
  • Hei!  Jeg lurer på om det er noen her som kunne tenke seg å ha besøk av Yara i 2,5 uke i september? Eller om noen har tips til pass? Jeg kunne gjerne,  om mulig, tenke meg en liten ferie i Seoul 10-28 september   Hun er da ca 5 mnder og vil jo fortsatt være valpete. Hun elsker tur og slapper av etter å ha fått vært i aktivitet. Allerede nå sover hun gjennom natten og har ikke uhell inne. Vi har sakte begynt alene hjemmetreningen. Og skal venne henne til bur i tillegg til å være løs når hun er alene.  Kjøre bil og tog har ikke vært noe problem Kanskje noen vil kjenne litt på det å bli hundeeier? 
  • I dag skulle Tidi ha fylt 6 år, men så gammel fikk hun aldri bli 😥 Det er nå 4 måneder siden jeg avlivet henne. Det går lettere selv om savnet fremdeles er veldig stort og skyldsfølelsen enda er der. Jeg prøver å tenke på at hun hadde et fint liv og at hun ikke led noe, men jeg klarer ikke å gi slipp på følelsen av at hun hadde sikkert ønsket å leve et lenger liv hvis hun hadde kunnet. Det gjør vondt at en så snill og god hund måtte dra så urettferdig tidlig. Men ja, ellers går det lettere og jeg tenker mer og mer tilbake på tiden med henne som en fin tid, og jeg blir ikke alltid trist av tanken. Jeg vil aldri glemme henne ❤️  
  • Vannpistol? Evnt bære hunden til du er ute av "territoriet" til katten. 
  • Ser ikke helt for meg at jeg skal gå på tur med lang pisk, selv om det kanskje funker på katten. ( Det hadde føltes som om jeg sa unna vei, her kommer jeg , the dominatrix ;))
 • Nylig opprettede emner

×