Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye tilbyr du din hund sammenliknet med andre som har samme rase?


Maria
 Share

Recommended Posts

Helt enig med Rak, hunder tilpasser seg veldig mye.Ja, noen med veldig sterke drifter kan nok bli ganske destruktive om de ikke får brukt seg nok, men de fleste krøller seg sammen og tar livet med ro. Det betyr jo ikke at det er det beste for dem. De, som oss, har behov for en viss mengde fysisk aktivitet hver dag.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå aner jeg ikke hva den gjennomsnittlige bruksschäfer får, og jeg har aldri tenkt over det. Ikke måler jeg hundeholdet mitt i minutter og kilometer heller. Noen bruksschäfere får garantert mer enn

Vel, etter å ha sett hvor lite mine faktisk er fornøyd med gjennom det siste året, så vet jeg ikke helt om jeg kjøper at det holder å se på hundene. Mine har, siden desember, stort sett fått tre små t

Tanken med tråden er også litt det å reflektere over ens eget aktivitetsnivå med hunden i forhold til det som "forventes" når man har en viss rase. Ofte i rasevalgtråder og liknende kommer jo antall t

Guest Klematis

Jeg vet at jeg tilbyr min hund et helt annet liv enn de som brukes som veskehund.

Samtidig er det nok også de med Chi som er mer aktive, slik vil det vel alltid være.

Min Chihuahua er godt sosialisert fra han var bitteliten, han liker både mennesker og andre dyr, han er med på båtturer, hytteturer, byturer, skogsturer, fjellturer, og overalt ellers hvor jeg er stort sett, og jeg får ofte tilbakemeldinger på at han virker rolig, trygg og harmonisk.

Jeg prøver å la han treffe andre hunder jevnlig, og han får løpe løs så fort vi har sjansen til å gjøre det i trygge omgivelser.

Vi trener på innkalling hver dag, og går tur i all slags vær, hver dag.

Han har aldri drevet med rampestreker inne siden var ferdig med å klø i tennene, han gnager ikke på ledninger, sko eller inventaret, og virker livsglad og fornøyd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, etter å ha sett hvor lite mine faktisk er fornøyd med gjennom det siste året, så vet jeg ikke helt om jeg kjøper at det holder å se på hundene. Mine har, siden desember, stort sett fått tre små turer . ti - 15minutters turer til dagen, med løsløping minst en gang hver dag. De var strålende fornøyde de, jeg hadde stort sett rolige og greie hunder som ikke maste. Ene salukien bærer preg av det fysisk med at han har blitt overvektig (kombinert med kastraksjonschip) og man ser han har tapt seg i muskelmasse, men den andre salukien og basenjien er i fint hold og har fint med muskler. Tilogmed riesendyret var "fornøyd" med den mengden.

Hunder er ufattelig tilpassningsdyktige og leser eierne veldig godt. Mine visste godt at å mase om noe som helst når jeg var grønn i trynet og ikke kunne reise meg uten å løpe på do, ikke var spesielt fruktbart - så da gjorde de ikke det.

Signerer denne. Har en venninne som aktiviserer hundene sine minimalt. Men bokkjene er helt rolige og virker fornøyde. Eieren bruker det at hundene ser fornøyde ut som en undskyldning om at man da ikke trenger å skjerpe seg.

Jeg mener hundene er passifisert. Ingen hund har godt av å sove bort livet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det varierer veldig. I perioder tror jeg at jeg er mer aktiv enn gjennomsnittlig myndeeiere, men det kan også gå perioder hvor det blir mindre, og jeg tror mine mynder får løpe mindre fritt enn andre som har lettere tilgang til steder hvor de kan slippe. Men de er veldig tilpasningsdyktige, og lever godt med både aktive og litt mer bedagelige perioder. Jobb, vær, og annet avgjør hvor mye tur det blir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her varierer det fra dag til dag. Tror hundene har godt av at det ikke er like mye hver dag. Noen dager får de kanskje 1 times tur i bånd. pluss noe mental trening, andre dager veldig langt spor. så har vi dager med 2-3 timers fjell tur. å de virker veldig fornøyd. Shar peien får nåkk mye, i fårhold til andre. men doberdyr får vel både mer og mindre en andre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Før jeg skaffet meg terv så jeg for meg noen timer med tur hver dag og lp trening når det måtte passe seg sånn og etter behov - og sånn har det blitt egentlig. I starten behøvde han mye mer, og fikk da det. Og det er det jeg ser for meg det blir med de neste belgerne også, og uansett hvilken annen rase jeg hadde hatt egentlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...