Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store baby(og barne)tråden <3 2.0


Kaja
 Share

Recommended Posts

Ok, bare følg nøye med. Da E brant seg kom blemmene etter en stund. Ikke for å skremme eller noe, men vi visste ikke at det kunne komme blemmer etter noenmh timer.

Ja var det legen sa og, at det kunne bli verre, så vi skal følge godt med og smøre ofte. Så kunne hun få paracet om det virker som hun får vondt. Nå er hun blid og fornøyd heldigvis.
  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 9.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da var vi blitt foreldre Lillegutt kom til verden klokken 11.45 i formiddag etter en litt dramatisk fødsel som endte i akuttsnitt. Han veier 3580 gram, er 49 cm lang og selvsagt helt perfekt Mor,

Siden nærmeste familie nå er informert så får jeg snike meg sånn litt småoffisielt inn her

03:22 kom verdens skjønneste tass. Han fikk det veldig travelt på slutten og kom ut med superheltarmen først. Veldig effektiv og grei fødsel. Lystgassen var noe drit, ble bare kvalm og svimmel, så da

Posted Images

Tusen takk dere :hug: Ser heldigvis veldig bra ut, hun har ikke vondt og etter to smøringer med en krem jeg er veldig glad i så er det også mye mindre rødt og hovent. Testa temperaturen på omtrent der vannkrana stod og jeg klarte ikke å holde hånda under der. Så lille snuppa mi tåler tydeligvis en støyt.

Bonden har nok litt vondt av meg, for han kjøpte cola og stratos til meg og matet kaniner og hunder helt uten at jeg engang har hinta om at det hadde vært fint om han gadd. :wub: Fine fine Bonden, er så glad hans reaksjon da jeg ringte å sa han måtte komme fordi jeg hadde brent ida, var å slippe alt han hadde og komme løpende og bare gjøre som jeg sa, ikke begynne å kjefte og smelle fordi det var min feil (for det var det jo!) og ikke sa noe på at tårene mine trilla nesten hele veien til legevakta og i det heletatt. Han er god han.

Idaliten sover søtt i senga si, hadde veeeldig mye kryping og undersøking hun måtte få unna før hun kunne sove, men viste ingen tegn på smerter.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal ha navnefest for Brage i september. Nå kommrr spørsmål fra gjestene om hva Brage ønsker seg. Hva i alle dager ønsker en fem-seks måneder gammel baby seg?! Hva har dere fått som dere har satt ekstra pris på?

Barnebøker. Og si gjerne til folk hva dere ikke ønsker dere, det finnes så utrolig mye smakløst dill av typen "ramme til dåpsattesten". (Jeg ble litt sjøsyk av alt dillet min lille grandnevø fikk for noen måneder siden).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Puttiva

Bror & svigerinne ønsket seg "noe som har verdi når barnet blir voksen" eller noe i den dur. Søsteren min og jeg har spleiset på kunst, det var også ting som smykker, ulltepper, eventyrbøker m.m.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen erfaringer med sjal/bæreseler?

Hørt mye bra om Caboo som er blanding av sjal og sele.

Brukte ergobaby bæresele og var veldig fornøyd. Husker ikke helt hvilken modell. Finnes også spedbarnsinnlegg for den aller første tiden. Brukte også sjal, særlig helt i begynnelsen, og det funket bra da. Men greide ikke helt å stole på mine egne snøreevner når hun ble tyngre. Jeg ble aldri sånn "sjal- mamma" som bare slengte på meg sjalet og ungen;p Det ble liksom alltid en stor arbeidsopperasjon;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ergobaby her og. Kunne virkelig ikke klart meg uten. Fikk den nyeste modellen for ikke så lenge siden (360), og den er virkelig super siden man kan snu ungen begge veier når den blir stor nok. Brage elsker å se på verden, samt at den er mer luftig enn de andre modellene. Har også den performance modellen, og det var den vi brukte da han var bitteliten med spebarnsinnlegg. Blir veldig varmt nå i sommervarmen, men for vår del så brukte vi den aktivt fra habæn var én uke gammel.

Takk for tips ang gaver. Godt poeng i å nevne ting man ikke ønsker seg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har brukt caboo close veldig mye og det er veldig enkelt å bruke. Fordelen med bæresjal er at de kan sitte der lenge om gangen i begynnelsen. :-) Tenkte vi gradvis skulle begynne på ergobaby nå.

Sitter på mobil så får ikke sitert. Men knotten ønsker seg penger, klassiske barnebøker, ulltøy, treleker og lamaze leker :P da kan han enten investere for fremtiden eller noe han kan bruke nå

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oh joy. Gleder meg IKKE til å få ungen hjem fra ferie... Leggetid mamma: kl19. Leggetid med pappan sin: kl22-00.... Er jo ferie må man vite :|

Jeg er fullstendig enig med pappaen :P

A har 6 uker ferie og vi har snudd døgnet totalt.

For det første nekter jeg å stå opp 06 hele ferien, for det andre biter fisken best om kvelden.

Vi har tilmed "innført" siesta på dagtid så Ask ikke skal sovne før bålkosen på kveldstid *flir*

Pappaen er advart og skjønte heldigvis prioriteringen. Han vet at ungen elsker friluftsliv og takler varmen dårlig.

Siste kveld med Ask på 2 uker. TO uker! Jeg dør litt inni meg, men vet han får det gøy.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pg jeg er fullstendig uenig med pappaen.

Alenetid når ungen er lagt er gull verdt.

Her legger ungen seg mellom 1830 og 1900 - også i ferien :)

Jeg synes tid med ungen er gull verdt, men jeg får nok alenetid når han er hos pappaen annenhver helg + en kveld i uka.

Og hverdagen er jo stort sett bare jobb og barnehage :(

Det er ikke mye tid igjen av en kort barndom da, til å bare være sammen. Annenhver helg og ferier. .. og ferien utnyttes til det fulle :D

edit: og så har jeg et barn med et absurd lite søvnbehov. 9 timer i døgnet... Skal jeg ha alenetid i ferier må jeg tygge kaffe i noen uker.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pg jeg er fullstendig uenig med pappaen.

Alenetid når ungen er lagt er gull verdt.

Her legger ungen seg mellom 1830 og 1900 - også i ferien :)

Enig! Med engang hun er tilbake så er det tilbake på rutinen gitt... Jeg orker ikke det der, og hun er litt sånn at får hun litt så prøver hun seg på mer og mer, orker ikke det eller. Vi har hele dagen sammen, kvelden er min :P Jeg liker å bruke tid med ungene mine altså, men jeg er totalt avhengi av meg tid også for å fungere :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er vel litt forskjell på "tid sammen" når man er aleneforelder/delt parenthood vs. begge foreldre hjemme. Ved sistnevnte skjønner jeg godt man vil ha litt alenetid :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har det også sklidd ut litt. Ble alltid lagt 19 hjemme, nå er hun ikke i seng før nærmere 21 . Men det er så varmt og lyst at det er helt uutholdelig på soverommet kl 19... Jeg legger meg litt senere selv også så tar igjen litt alenetid på det. Også er det veldig deilig at vi ikke trenger å følge de strenge rutinene våre lenger, men bare ta det som det passer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Mud endret søvnvanene hans seg noe etter at han begynte i barnehage? Jeg håper at hun her blir mer sliten om hun får brukt seg mer. Vi er ganske slitne av et barn som sover 11,5 time per døgn.

Problemet er jo at vi blir oppe mye seinere enn hva vi burde for å ha litt tid sammen. Godt vi har noen uker fri når isa begynner i barnehagen så kan vi ha voksentid på dagen. Da skal vi ha lunsjdater og dra på spa :aww:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...