Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store baby(og barne)tråden <3 2.0


Kaja
 Share

Recommended Posts

Jeg svarer veldig kort nå (mobil), men det du sa nå var så fint - skulle ønske svigermor kunne lest det. "Jeg vil ha alt dette, jeg setter pris på å bo her og ha dere rett ved, jeg trives og det er her, sammen med dere, jeg vil være - men jeg trenger privatliv." stor klem til deg, jeg vet veldig godt hvordan det er å bo på gård med en invaderende svigermor, og det er ikke lett. Det er viktig både å pleie relasjonen på en positiv måte samtidig som man får satt grenser, for ingen er jo tjent med uvennskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 9.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da var vi blitt foreldre Lillegutt kom til verden klokken 11.45 i formiddag etter en litt dramatisk fødsel som endte i akuttsnitt. Han veier 3580 gram, er 49 cm lang og selvsagt helt perfekt Mor,

Siden nærmeste familie nå er informert så får jeg snike meg sånn litt småoffisielt inn her

03:22 kom verdens skjønneste tass. Han fikk det veldig travelt på slutten og kom ut med superheltarmen først. Veldig effektiv og grei fødsel. Lystgassen var noe drit, ble bare kvalm og svimmel, så da

Posted Images

Ask roet seg alltid bedre hos bestemødre han, men alle er jo ikke like. Neida, hun bør vel strengt tatt ikke belønnes, men noen ganger trenger man ikke være prinsippfast av prinsipp. Med A hadde jeg utnyttet muligheten, men hvis hun ikke er trygg nok på bestemoren så blir det jo noe annet.

Her har det egentlig aldri handlet om at Tuva ikke har vært trygg på noen. Men i den mest slitsomme perioden satt jeg stille som mus, rørte ikke en finger (jeg tuller ikke, jeg rørte ikke en finger), for når hun ENDELIG sov så måtte jeg bare nyte stillheten. Etter intens vugging og kos og smokk orket jeg ikke TANKEN på at hun skulle våkne igjen. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere er så utrolig gode å ha! :hug:

Jeg syns vel jeg har sagt i fra så klart jeg kan... Og det er grenser for hvor lenge jeg klarer å si fra på en høfflig måte. Så jeg må få Bonden til å se alvoret. Sa fra i dag også - og han svarer ja, men så skjer det liksom ikkeno - så jeg må vel få sagt det på en måte som gjør at han ser alvoret i det, og faktisk tar det til seg, uten at det ødelegger mellom oss - for det er jo ikke hans skyld at mora hans er sånn. Jeg burde vel sett det komme, men hun var her inne maks 4 ganger hele året før Ida kom liksom, jeg må inrømme at jeg ikke hadde trodd hun skulle komme så og si hver dag, og ikke engang spørre omdet passe eller ha sosiale antenner nok til å skjønne at man ikke setter seg ned når folk skal spise middag, eller ungen sover. Jeg HYSJET på henne idag i ren refleks, liksom... Tipper det heller ikke er spes. poppis. Man snakker ikke høyt når ungen endelig sover etter å ha vært urolig kontinuerlig i 6 timer. :aww: Aldri sett på dama som hverken dum eller sosialt tilbakestående, heller ikke slem eller ond på noen måte. Men nå begynner jeg jammen å lure på om jeg må revurdere. Og det er jo også en ting, jeg vil jo veldig gjerne ha et ok forhold til henne, men når jeg føler meg så utrolig lite respektert så går jo det utover alt som har med henne å gjøre liksom, som ikke har noen ting med at hun kommer inn hit. Jeg mister respekten for hele dama på alle områder og får vegring mot alt som har med henne å gjøre. For nå har jeg faktisk sagt i fra. Jeg har ikke bare prøvd å vente det ut og hintet. Jeg har sagt i fra. :gaah:

Phuh utblåsning ferdig. :aww: Når bonden drar i morra kveld så låserjeg døra. :aww: Kan låse opp når han kommer hjem altså - men jeg nekter besøk i morgen kveld.

Ang. det å gi henne til svigermor - hadde hun hylt kontonuerlig og utrøstelig uansett hvem som hadde henne, så hadde jeg sikkert gitt henne fra meg bare for å prøve. Men hun hadde akkurat sovnet. Og jeg vet hun ikke trives hos svigermor, om det er lukt eller at hun holder henne så statisk og stivt eller hva det er, vet jeg ikke - bryr meg ikke så hardt heller. Hun får selvsagt holde henne når det passer, men jeg gir ikke sovende unge til noen når jeg vet hun våkner, og da blir det hyl og skrik og ender med at jeg ikke får spist uansett. Da er det bedre å la henne ligge på Bonden til jeg får spist, og så lirke henne over på meg - hvor hun har en sjanse til å fortsette å sove, sånn at Bonden får spist. Spise på tur er ikke noe stort tapt - mye verre å spise med tilskuer. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med de andre om at bonden må ta ansvar.

Jeg ville også prøvd å invitere svigermor. Typ: " det passer dårlig nå, men kunne du tenke deg å komme en tur kl 17 og passe henne litt i mens jeg vasker opp? " eller noe sånt. Jeg tror neppe hun er sånn for å demonstrere, jeg tror heller at barnebarnet er så stort for henne at hun ikke klarer å holde seg unna. Alle besteforeldre jeg har snakket med sier at det å bli besteforelder nesten overgår å få egne barn.

Vi trenger ikke hund , vi får all pelsterapi og mas vi trenger fra denne her. Elskebasken til Ask . De krangler og koser om hverandre.

IMG_20131019_073824.jpg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er fryktelig frekt å gå inn uten å banke på! Tenk om Ida sov og dere hadde muligheten til å ta en kjapp en på sofaen! Håper hun hadde lært leksa si da!

Det var jo en genial idé! :lol:

Hva med å vrenge av seg klærne og late som man er godt i gang når man hører det går i døra! :D

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

:lol: :lol: ! Slenge av meg jakke og hive meg over bonden nestegang :aww::lol:

Neida, han skal si noe. Han har ikke noe valg. :aww:

Edit: Håper Loke har rett i at hun bare glemmer seg, ikke mener å ikke respektere mine ønsker. Da er det mye enklere å håndtere. Har dog en litt uggen følelse av at det er litt trass inni bildet også - at jeg ikke får fortelle hvordan hun skal oppføre seg i eget hus og rundt hennes sønn og barnebarn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mari har fått konditorfarger i posten.

Sjefen befaler rosa muffins

10367489943_ab26c1575d_z.jpg

Vi lager melis

10367165434_5331942ac5_z.jpg

10367163604_2c5794242e_z.jpg

Beundrer verket

10367152865_f3ca0b98fb_z.jpg

Ooog, nyter resultatet.

10367141265_513b79813d_z.jpg

Håper voksne og barn har hatt en finfin lørdag, og måtte vi alle få en lang og fredfull natt. :D

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dobbelpost, men;

Hva skriver man i kort til dåp? Skriver man til barnet, eller til foreldrene? Jeg har virkelig ikke snøring på hva man skriver.... Gratulerer? :icon_confused:

edit: Det er bestevenninna mi liksom, og jeg er fadder til ungen. Føler det bør være litt personlig :frantics:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet dere hva folkens? Fra 1. November får jeg den daglige omsorgen for datteren min. DET hadde jeg ikke trodd for bare et år siden :)

Grattis!! :D

Ask sov til 07!!! Fra 20 til 07!!! 2 timers biltur hjem og masse lek med en 11 åring og en 16 åring gjorde susen :lol:

Jeg har allerede sjekket for feber :aww:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har Emilie og Martine på besøk, og det er så hiiimla gøy å se hvor godt de to jentene leker sammen og trives i hverandres selskap <3 <3

De funker fint sammen, altså!! Like gærne begge to! :wub: Hundene blir jo nesten utslitt av å leke med de :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nope ting går ikke inn. Gjett hvem som sitter i stolen her og sover... :aww:

Jeg mener ikke å være slem eller ufølsom nå, men jeg skjønner ikke helt hvorfor det irriterer deg så innmari at svigerforeldrene dine vil besøke barnebarnet sitt? De syns antageligvis det samme som du, at hun er verdens 8. vidunder, og vil beundre henne og bli kjent med henne. Svigermoren din gjør ikke dette for å irritere deg eller gjøre hverdagen din vanskelig, det har jeg vondt for å tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener ikke å være slem eller ufølsom nå, men jeg skjønner ikke helt hvorfor det irriterer deg så innmari at svigerforeldrene dine vil besøke barnebarnet sitt? De syns antageligvis det samme som du, at hun er verdens 8. vidunder, og vil beundre henne og bli kjent med henne. Svigermoren din gjør ikke dette for å irritere deg eller gjøre hverdagen din vanskelig, det har jeg vondt for å tro.

Så fordi hun har lyst til å se barnebarnet sitt så er det greit å droppe all folkeskikk? Jeg syns heller ikke noe om at folk skal komme inn i leiligheten vår uten å si i fra/spørre først. Trodde det var normal folkeskikk jeg, ikke bare gå inn døren og sette seg.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke interessen for babyen som er irriterende, det er de uanmeldte besøkene hvor hun går rett inn døra uten å hverke ringe på eller spørre om det passer. Det er det at hun ignorerer når Raksha sier at hun ønsker at de varsler før de kommer og at om det ikke passer akkurat da, så kan de avtale en annen tid.

Jeg synes ikke det er urimelige krav, jeg synes det er å forvente vanlig høflighet og det kan man kreve også fra besteforeldre. Personlig hadde jeg følt meg veldig invadert om det var noen som helt uforutsigbart plutselig kunne stått på stua mi i hytt og gevær uten at jeg hadde klarert det i forkant, iallfall når det skjer flere ganger i uka. Det hadde gjort noe med min trivsel, helt klart. Andre synes det er kjempekoselig, og de ville ikke hatt dette problemet. Da er det good for them.

At besteforeldrene er engasjerte og interesserte er kjempebra, men det betyr ikke at man ikke skal høre etter når foreldrene forklarer hvilke typer besøk de vil ha.

Det er iallfall slik jeg har forstått situasjonen.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sorry dobbelpost her, men jeg må bare spørre.

Det er tydeligvis noe jeg har gått glipp av i forhold til gård og landet og svigermødre og grenser (ref tidligere innlegg fra Aya), og det er helt greit at det er en kultur jeg ikke har opplevd på den måten. Mine svigers bor på gård på landet men jeg har et godt forhold til de og de er ikke boundariestompers, så jeg er heldig sånn.

Men hvorfor kan man ikke si til henne når man ser hun står der, "beklager, det passer ikke nå, kan du komme tilbake i morgen klokka x?" med et smil om munnen? Hva er det verste som kan skje i den situasjonen?

Det er hverken uhøflig eller konfronterende, liksom. Jeg vil gjerne forstå og det er noe jeg går glipp av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gjort det et par ganger. Da blir hun fornærmet og føler seg ikke velkommen...

Eller bryr seg ikke. Sa jo det da vi skulle spise ene gangen "vi skal spise nå, men kommer inn til dere etterpå" sa det to ganger, svigerfar gikk og hun ble sittende...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gjort det et par ganger. Da blir hun fornærmet og føler seg ikke velkommen...

Eller bryr seg ikke. Sa jo det da vi skulle spise ene gangen "vi skal spise nå, men kommer inn til dere etterpå" sa det to ganger, svigerfar gikk og hun ble sittende...

Men hun må nu bli fornærmet okke som når man bare går ut av rommet uten å si noe, osv? :P Da er det kanskje bedre å fortsette med det å si i fra hver bidige gang.

Er det ikke bedre da å ta den "hallo, hør nå her ærlig talt, jeg har forsøkt på alle måter å formidle at besøk ikke passer for meg bestandig. Jeg er utrolig lykkelig, men sliten, jeg er stolt men trenger å komme meg mellom slagene. Så jeg prøver enda en gang: besøk må vi avtale." enn å bare låse henne ute, bare gå ut av rommet osv? Kommunikasjon framfor handling, eller noe :P

Ofc, lett for oss å si som ikke er i situasjonen, det er kun ment godt, ikke vondt >_<

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...