Jump to content
Hundesonen.no
Guest Michellus

Endelig klarte jeg å huske efit!

Recommended Posts

Guest Michellus

Som tittelen sier tror jeg dette er min første efit som jeg har klart å huske gjennom hele dagen! Det liker vi!

547525_10202101778007160_1184531007_n.jp

Dagen starter mellom 7 og 8 en gang med cola og Subway Surfers. Føler meg ikke helt på topp, ergo er badet min bestevenn til jeg blir hentet av pappa. TMI.

IMG_0352_zps0a0efe8a.jpg

Klokka 9 driver jeg og vasker dørkarmene i pappas leilighet. De var overraskende møkkete :P

IMG_0353_zpsada83d42.jpg

Klokka 10 er pappa på vei ned til Rakkestad for å hente nøkler. Det har vært en del frem og tilbake med overtagelse, men heldigvis var huset ferdig utvaska og klar til innflytting!

IMG_0356_zpsc81a9b22.jpg

Klokka er her 12. Jeg klarte å finne meg en madrass og et nydelig ullteppe og sovnet ganske fort ja. Hadde nesten ikke sovet natt til 1. så det var godt å få 1,5 time på øyet. Her sitter vi og basically venter på at pappa skal komme tilbake så vi får tømt det som er igjen i bilen også få vasket ferdig etter det.

IMG_0359_zps379f0954.jpg

Jeg lunsjerer klokken 13. Brød med smjær og dansk salami.

IMG_0362_zps31f5d56c.jpg

Klokken 14 lesser vi på Caravellen til pappa. Blir like overrasket hver gang over hvor mye plass det faktisk er i den.

IMG_0365_zps2b1f6756.jpg

Klokken 15 er jeg ferdig med et soverom. Verdens fineste klesskap bodde der!

IMG_0366_zpsa2e70232.jpg

Her venter vi på damen som skal ta over leiligheten. Oppdaget tilfeldigvis at hun og jeg har bursdag på samme dag :P Vi er helt ferdige med alt som har med lessing, vasking og sånt shait å gjøre. Jeg titter på mine Dogwalkere sportsmodell. De er utrolig deilige på alle måter!

IMG_0368_zpse58fe090.jpg

Pappa bruker lang tid på å forklare damen hvordan ting er med nøkler, avlesing av strøm osv, men før vi vet ordet av det sitter vi i bilen og skal akkurat til å reise ned til Rakkestad! Jeg tar mine farvel med Holmlia mens jeg samtidig smughåper at jeg aldri mer kommer tilbake dit igjen.

IMG_0370_zps5a855b0c.jpg

Etter å ha mast over at jeg var sulten (jeg vakke den eneste av oss altså) samt vært kvalm og uvel i et par timer nå spanderte pappa junk på meg. Hvorfor jeg fikk så mye mat aner jeg ikke. Jeg skulle da vel ikke ha salat :lol: :lol: Og ja, jeg liker ketchup :P Veldig godt.. Burgeren var brent da, det likte jeg ikke i det hele tatt. Klokka er rundt 18 altså :P

IMG_0379_zpscc57d4bc.jpg

Vi er fremme i Rakkestad! Jeg blir bare mer og mer forelsket i huset altså :heart: Ja, det trengs litt oppussing her og der, men utenom det er det rett og slett fantastisk altså! 80kvm ender vi opp med i andre etasje. Det er det dobbelte av hva vi har nå. Også kommer vi i tillegg til å betale halvparten av det vi gjør nå. Det er kreisi! Jeg klarer ikke å uttrykke hvor mye jeg gleder meg til å flytte dit. Klokka er 19 når vi ankommer.

IMG_0381_zpsb6fdf166.jpg

Klokka er 20 og vi forlater Rakkestad. Savnet det med en gang vi reiste derfra..

IMG_0386_zps9877929f.jpg

Klokka 21 er jeg kommet hjem og prøver å ta bilde av en som var 1000 ganger mer ivrig og glad enn det han så ut som han var på bildet. Bikkja er jo helt febrilsk når jeg først kommer hjem :P

IMG_0389_zps843869c9.jpg

Klokka 22 koser vi oss i sofaen :heart:

IMG_0391_zps0715fb0f.jpg

Og klokken 23 ser vi på ...men Olsenbanden var ikke død!, den 13. filmen i Olsenbandenserien.

Mye styr har det vært i dag, men deilig å ha noe produktivt å gjøre! Var ikke så mye hundeting som skjedde i dag da :P Det får vi ta en annen dag!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herregud så mye ketchup. :lol:

Men du har vært effektiv da! :) Fin vofs har du også!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad for å flytte fra Holmlia? Me not understand :-P jeg bare går ikke tur alene på kvelden her haha!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Så effektiv du er. Og det nye huset ser sjarmerende ut. Til lykke og håper dere vil trives der!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Michellus

SÅ ut som huset i Rakkestad har sjarm i bøtter og spann

Det er utrolig koselig :) Noen skjønnhetsfeil her og der, men det er så enkelt å fikse at man kan jo le.

Herregud så mye ketchup. :lol:

Men du har vært effektiv da! :) Fin vofs har du også!

Ketchup er digg det vettu :P Ketchup med pommes! Angus takker for skryt :)

Glad for å flytte fra Holmlia? Me not understand :-P jeg bare går ikke tur alene på kvelden her haha!

:lol: :lol: Det tør ikke jeg heller :P

Samme fjernkontroll som vi har! :lol:

Hey hey hey! :lol:

Så koselig det huset var! Gratulerer med bort fra Holmlia :lol: Og ja, man får utrolig mye inn i en caravelle :D

Elsker huset! Og takk for det :lol: Holmlia er et skummelt sted :P

Ketchup med burger, akkurat sånn det skal være :D

:D

Så effektiv du er. Og det nye huset ser sjarmerende ut. Til lykke og håper dere vil trives der!

Jo takk for det! Man prøver jo så godt man kan :P Gleder oss veldig til å flytte hvert fall!

Olsenbanden, bare gode minner :):)!

Enig! Mangler bare film 1 og 14 også har vi hele samlinga :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg mistenker at vi egentlig er ganske enige, men at vi flisespikker litt, spesielt på tall og begreper? Som sagt mener jeg også at visse raser kan være farligere enn andre (størrelse, vokt, jakt og alvor er stikkord). Legg til eiere som ikke vet eller respekterer hva de har i andre enden av båndet, så kan det føre til særs uheldige hendelser. Men jeg tror også at USA er et ekstremt dårlig land for å se etter tall som kan belyse spesielt en eventuell genetisk komponent, nettopp fordi så store deler av dyreholdet er utrolig ulikt fra her hjemme. Utenfor et tenkt laboratorium og ute i den virkelige verden er det faktisk nærmest umulig å løsrive det genetiske fra alle de andre forferdelige omstendighetene som går igjen for hunder som er involvert mer alvorlige hendelser. Det dreier seg stort sett om hunder som har ganske forferdelige liv. Labrador ser ut til å ligge på i underkant av 90 000 årlige registreringer. Så den vil ihvertfall nærme seg pitbullignende hunder i antall. Så vi sitter igjen med pitbuller, rottweilere, schæfere og "huskyer" som alle trolig er overrepresentert. Og det er vel ingen store overraskelser der? Det er som sagt raser ihvertfall jeg ser an kombinasjonen av eier og hund når jeg er ute og går. Ikke så mye for min egen del, i og for seg, men for min egen hunds skyld. Labradorer generelt slår meg ikke som hunder med spesielt mye alvor eller vokt, til tross for størrelsen. Mitt hovedpoeng er vel egentlig bare: Gener + uegna eier ≈ farlig. Hver for seg tror jeg gener og uegna eiere langt sjeldnere fører til alvorlige ulykker. Det er plenty av folk jeg passerer hvor jeg er veldig glad for at de har chihuahua, eller retriever, liksom. Mens de (få) av noen av de nevnte rasene i nabolaget har supersolide eiere med stålkontroll, så de bekymrer meg heller ikke, til tross for at et par åpenbart hadde spist det meste som er mindre enn dem på fire bein hvis de fikk muligheten. Men, ingen av dem virker spesielt agressive mot mennesker, den slags har jeg faktisk nesten kun opplevd fra (redde) småhunder. Unntakene, vel, da er vi tilbake til hvem som burde få eie hund. I Oslo er det helt klart en del mennesker som, ja, sikkert har godt av jevnlig omgang med dyr, men som ikke burde få eie noen selv... Red.: P.S. Valgte kun rottweiler fordi den var nummer to, så ingen baktanker med det.
  • Du velger rottweiler (øverst), som i særklasse ligger som nummer to (med 5 ganger flere hendelser enn nummer 3 og 10 ganger mer enn labradoren) og meget vel også kan være både overrepresentert og mer overrepresentert enn pitbullen. Ikke bare meget vel, når jeg tenker meg om. Sannsynligvis. Det frikjenner ikke pitbullen, det bare inkluderer rottweileren i en rase som bør ses nærmere på. Og da kom jeg på en vitenskapelig artikkel som jeg leste for lenge siden som egentlig sier akkurat det. Nærmere 2/3 av alle skader behandlet på et barnesykehus over en periode på 5 år skyldtes pitbull (ca 50%), rottweiler (ca 9%) og en blanding av disse (6%). Med 30-60++ ganger mer enn alle andre raser bortsett fra rottweiler så er det svært mange forutsetninger som skal bikke pitbullens vei før man kan si at den ikke er overrepresentert gitt denne statistikken. At det feks skal gå 60 pitbuller per labrador anser jeg som fullstendig urealistisk. 10 også for den saks skyld. Når det kommer til dette med andre faktorer enn genetikk (eiere, oppdrettere) så har vi alt dekket det og vi er helt enige i at det selvsagt spiller en rolle.  Hovedpoenget i min første post var at jeg innser at statistikken og forskningen på området ikke er god nok til å konkludere (det er imidlertid vanskelig å lese det som er som noe annet enn at det trekker i en retning), men kombinasjon med det man vet om genetikk - inkludert det at funksjon (i vid forstand - også mentalt) følger form - og ren logikk så er det svært mye som taler for at enkelte raser rett og slett er vesentlig farligere enn andre. Og at pitbullen er en av flere slike raser. Det betyr imidlertid ikke at jeg mener utenlandsk statistikk hvor man blander sammen "pit bulls" og seriøs avl av "American pit bull" vil være representativt for seriøs avl av amerikansk pitbull i Norge, og heller ikke at jeg nødvendigvis er for raseforbudet.  
  • Min egen erfaring som dyrepleier er at det er kjempebra med sekretærer. De tar gjerne telefoner, salg, innsjekk av pasienter , vask av utstyr etc. Så får dyrepleierne tid til å gjøre klinisk arbeid som tannrens, narkose etc. Alle de jeg har jobbet med har ikke hatt utdanning da. Men utdanning er sikkert nyttig. 
  • Hvor (hvilken kennel) kommer han fra? 😊
  • Beklager dobbeltposting, men ville unngå å redigere mer på forrige innlegg. Ville bare si noe mer om det med tall! Fordi jeg snubla over noen greier. Ut ifra det jeg klarer å finne om rottweiler, etter et kjapt søk, vel og merke, ble det registrert >4000 fra 2005-2009 og <1700 fra 2010-2014. Den siste gruppa var sikkert ikke helt oppdatert, og det er nå 2019. La oss derfor slå til og si at det var 5500 for 2010-2014 og 5500 for 2015-2019. Vi kan til og med legge til 5500 til, for slengere som har levd nokså lenge (uten at rottweilere vel er kjent for spesielt lang levetid?). La oss si at omtrent halvparten av USAs rottweilere er uregistrerte, da er vi oppe i  33 000 hunder. Vi kan runde opp til 50 000 individer, fordi det er rundt og fint. Tallene jeg klarte å finne for "pitbuller" oppga mellom 3-5 millioner individer. Så la oss si 2,5 millioner. Med de tallene har 0,12 % av pitbuller vært involvert i alvorlige hendelser, mot 1% av rottweilere. Hvem er egentlig overrepresentert? 
 • Nylig opprettede emner

×