Gå til innhold
Hundesonen.no

Podengo Portuguese


Hermes
 Share

Recommended Posts

Jeg visste ikke at denne rasen kommer i liten, medium, og stor. Har kun møtt på de små rakkerne. Noen som vet om det finnes medium og stor i Norge? Etter å ha lest litt på nettet har jeg skjønt at liten og medium er de mest vanlige jakthundene i Portugal, mens stor nå er mindre vanlig (kanskje fordi jakt på hjort og villsvin med løshund, som rasen blir brukt til, er mindre vanlig enn før, hva vet jeg).

Se på disse flotte skapningene, da!

portuguese_podengo.jpg

foto-podengo-06.jpg

2164vd.jpg

pp_medio.jpg

pp_grande.jpg

Ganske så tøffe er de også, her under villsvinjakt:

grande_huntingboar.jpg

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De virker utrolig herlige! Har sett en del på de og lest litt om de alle tre siden jeg fant ut at det var tre "versjoner" av denne rasen. Og på Leangen i år møtte jeg for første gang en irl. For en heeeerlig skapning, full av futt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De virker utrolig herlige! Har sett en del på de og lest litt om de alle tre siden jeg fant ut at det var tre "versjoner" av denne rasen. Og på Leangen i år møtte jeg for første gang en irl. For en heeeerlig skapning, full av futt!

Ja den på Leangen var et sjarmtroll :)

Jeg trodde de var reserverte mot fremmede jeg - men neida -rett i fanget på meg for å snuse, slikke og undersøke. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke portuguese den lille og Podenco ibicenco den store? Ibicenco kommer i korthår og strihår.

Podenco er en annen variant, som yurij er inne på. Finnes flere lokale varianter av podenco i Spania (og øyene), hvor ibicenco og canario er to.

Her er podengo stor og ibizahund:

1011402_10200643163459663_1370860483_n.j

Ja, de er like, men har inntrykk av at podencoene har mer "myndekropp" enn podengoene.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Oi! Jeg har alltid lurt på om det finnes en rase som er liten, gul, strihåret, med ståører. Jeg har sett for meg en terrier, men alltid tenkt at det må være en gatemix av noe slag, for jeg har aldri kommet over noen sånn rase. Og så finnes den jo i spisshundgruppen!

Nå har jeg brukt det siste døgnet på å lese om podengoen og å se masse fine bilder. For en utrolig kul hund! Sunn, smart, pen, sosial og aktiv. Noen brukes som terapihunder, andre som jakthunder, de kan brukes i mange hundesporter, inkludert lure coursing og agility. Finner faktisk ikke noe negativt om rasen.

Derfor spør jeg her. Er det noen som har kjennskap til podengoen i virkeligheten? Hvordan er pelsstell (røyting, napping?), er det mye lyd? Hvor trenbare er de? Hvor mye jakt er det i dem, kan de gå løs? Hva med aggresjon, alenehjemme-trening? Et sted jeg leser står det at de bjeffer mye, et annet står det at det er en en primitiv rase som er kjent for å ha høy bjeffeterskel. Noen skriver at de er lettlærte men har lav konsentrasjon, og derfor ikke egner seg til lydighet, mens andre skriver de er utmerkede lydighetshunder.

Noen som kan anbefale seriøse oppdrettere i Norge?

Legger ved noen flere bilder, lånt fra denne siden: http://www.podengos.us/ourpodengos/ourpodengosin2010/

post-12196-0-91305800-1391988196.png

post-12196-0-10958400-1391988198.png

post-12196-0-20933900-1391988200.png

edit: la til litt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner ingen oppdrettere, men vet Mioamor er en del å finne på LC her til lands. Har selv ikke noe kjennskap til rasen annet enn å ha møtt noen på LC. Det er noe lyd i de. Mye intensitet (en hale som går konstant), glade hunder. Virker som de kan brukes til mangt (tror en del går agility også). Er ikke min favoritt å se LC-løp med, men ingenting å si på innsatsen!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg møtte en liten podengo glatthåret valp i juletida, herlig liten rakker. Den var ikke den letteste hunden å trene med, og det lå litt jobb bak å få bra innkalling, men ikke noe verre enn at det lar seg gjøre om man legger litt jobb i det (se bortifra individforskjeller da).

Det virket på meg som en herlig familiehund for den litt over gjennomsnittlige interesserte, eller fin maskot for sånne overinteresserte som de fleste her inne.

Jeg fikk dermed øynene litt opp for dem, da jeg stadig drømmer om ibicenco, men legger den litt tilside pga såpass mye jaktinstinkter. Inntrykket jeg fikk var at podengoen var litt greiere. Men det beste er å kontakte noen med rasen, hilse på osv.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...