Gå til innhold
Hundesonen.no

Bonsai tre


Guest Michellus
 Share

Recommended Posts

Guest Michellus

Er det noen som har noen erfaring fra å holde bonsai trær? Jeg har nå i flere år ønsket meg et sånt tre, og da ikke et hvilket som helst type tre, men et judas tre/eastern redbud (cercis canadensis). Er det vanskelig å få tak i frø fra dette treet, så går man for et kirsebærtre.

Planen er å plante det selv med frø så jeg har full kontroll på formen fra starten. Det jeg lurer på da, er om noen vet hvor jeg kan få kjøpt frø? Og har noen tips til hvordan jeg best kan få det til å gro?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv ønsket meg det i årevis! Så her skal jeg følge med ;D Har sett litt på diverse sider angående stell og utforming av treet.

Et par linker :P

http://www.wikihow.com/Create-a-Bonsai-Tree

Usikker på hvordan det er med innførsel av frø da.

http://seedrack.com/bonsai.html?gclid=CLKunZe4srgCFad2cAod71MAsg

http://www.ebay.com/bhp/bonsai-tree-seeds

Men en gang skal jeg ha et sånt et :D Mye arbeid for å holde det i live da. Krever mye hele året :P

http://www.norskbonsai.com/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Har nerda skikkelig lenge nå og lest en god del, og føler at dette vil jeg gjerne bare gjennomføre! Har jo søren meg hatt dette i tankene i en, hva 3-4-5 år? Så for et par timer siden bestilte jeg meg to frøpakker fra ebay fra to forskjellige arter :D Kom på 40 kr med frakt så da gjorde det ikke noe :P

Artene jeg kjøpte er begge blomstrende arter som blomstrer i våren før de får blader. De ser relativt like ut:

Canadisk Judastre (Cercis canadensis)

Cercis-canadensis-1.jpg

Japankirsebær (Prunus Serrulata), mer kjent som Sakura, favoritten over alle favoritter :heart:

under-the-Japanese-Cherry-B.jpg

Nå som frø er bestilt må jeg lære mer om gjødsel, drenering, potter, vanning og ja, egentlig alt som har med stell å gjøre :P Også må jeg ha potter! Ogogogogogog.........!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Jeg fikk frøene i går; 13 sakurafrø og 20 redbudfrø. La dem 24 timer i varmt vann, da ser man også hvilke frø som er "levedyktige". Synker de er de fine å bruke. Så var det på tide å stratifisere frøene. Dette er den prosessen jeg har lurt lengst på hvordan jeg skal få til, men av det jeg forsto skal sakuraene stratifiseres i 6 måneder (2 måneder varmt, 4 måneder kaldt) og redbudene i 2 måneder (kaldt).

Da var det derfor på tide å ta en tur til Mester Grønn i nærområdet for å kjøpe litt jord. Av det jeg forsto så tar man litt jord, litt vann og frøene selvfølgelig og legger det i en zip-lock pose. Plasseres på tilegnede steder.

Så begynner ventetiden da... Redbuden kan jeg plante ordentlig om en 2 måneder, mens sakuraen må ventes med til 6 måneder. Blæh :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Betalte 40kr inkludert frakt på ebay. Fikk frøene ca en-en og en halv uke etterpå :)

Om de er vanskelige å få til får vi se :P Begge skal holdes fuktige og ikke i direkte sollys. Blomstrer på våren før de får blader. Klipping, binding og "bonsai ting" gjør man når treet er en, tja, 2 år gamle? De bruker tid på å vokse og vil ikke være ordentlig praktfulle før om en hvert fall 5 år tenker jeg. Langsom hobby detta serru :P Nå skal jeg også ha mine inne, så jeg er usikker på hvordan det går mtp årstider, men det finner vi fort ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende! Får lyst til å begynne selv nå :D Jeg har og hatt lyst på det i noen år nå :P Langsom og treig hobby ja, haha! Og det lønner seg å være tålmodig og nøye. Men tenk så morro det må være å få det til om noen år! Lønn for strevet :3 Tror jaggu jeg skal bestille jeg og :D Sakura er jo så pent! Blir inspirert :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Dere måkke tro at jeg synes ventetiden er morsom altså :P Men når et sånt type bonsai (si 5-6-7 år) koster opp mot flere tusen kroner, så er ikke ventetiden og 40 kr ille. Hehe :P

Og moro at du blir inspirert pippin! Du må legge inn bilder og sånt om du velger å go for it :D

Har aldri hatt grønne fingre selv, men jeg er utrolig pirkete når jeg først setter i gang har jeg lært. Ordnet i beddet til svigermorfar, og jeg tok helt av altså :| Til tross for allergien :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 months later...
Guest Michellus

Wow, nesten ett år siden siste post :P

Noe må ha gått galt. Jeg fulgte oppskriften og la frøene i jord i en lufttett pose og la den i kjøleskapet. Da jeg tok dem ut (etter angitt tid) var alle frøene visnet bort :( Like etterpå flyttet jeg da, så jeg må bestille nye frø og starte på nytt. Så får jeg høre med plantasjen eller noen andre om de kan hjelpe meg med oppstarten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan man lage bonsai trær av vanlige trær? Jeg plantet for moroskyld noen morellstener og det har kommet opp en plante!

Ikke noe problem :)

Grunnen til at man ofte bruker spesielle arter, er at de kan være lettere å få til å se ut som minjatyrtrær pga vekstmåten, blader, stammetype etc. Men like fullt mulig å bruke alle andre type trær :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte meg noen frø her om dagen jeg også som jeg fikk i posten for en liten stund siden. De skal da legges i kjøeskapet i 90 dager så jeg prøver å time det sånn at det skal bli klart til våren, slik at det får nok sollys osv. Blir spennende å se om jeg klarer det! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...

Vel, frøa mine tørka ut, også flytta vi så og si rett etterpå. Siden har jeg glemt hele prosjektet :P Men vil sette i gang! Hva slags frø har du kjøpt @SoppenCamilla ?

Først kjøpte jeg de jeg syns var finest, og da ble det dette og dette. Men så leste jeg at det er et som er ganske hardfør, og kanskje ikke sååååå vanskelig, så kanskje det er håp om at det faktisk går an, og det er dette. Så de tre. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...