Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva er du god/dårlig på som hundeeier?


Maria
 Share

Recommended Posts

Guest Klematis

Jeg er god på å prioritere dem. Opptatt av å dekke behovet den enkelte måtte ha.

Har ikke den lengste tålmodigheten med tull, eller bråk.

Er litt for bløthjerta til å være konsekvent alltid, og faller litt for fort for store, bedende øyne.

Er best på å gå tur, ikke fullt så god på annen trening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har heller ikke så mange regler, hundene ligger der de har lyst til, for eksempel. Men jeg er flink til å være konsekvent på de få reglene som gjelder. Mine hunder tigger ikke mens jeg spiser. De har aldri fått noe av min mat, så sånn tigging vet de at det ikke er noen vits i.

Siden jeg er så inni hampen glad i dem så faller det naturlig å ta godt vare på dem. De får det de trenger av det meste. Den ene store tingen som jeg har dårlig samvittighet for er at jeg ikke har bein til å gå lange turer. Vi er mye ute, og går mange kortere turer hver dag, men de der timelange skogturene kan jeg altså ikke tilby. Heldigvis er båndtvangen over nå så det kan bli mer frislepp og den slags.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er dårlig på tiltak og å utsette ting. Gå tur nå, nææh, venter til kvelden da er det jo kjøligere så jeg kan pakke ekstra mye i kløven, næææh bikkja er jo forsåvidt litt mørkredd, og tenk om vi møter elgen da blir jeg redd, kanskje vi skal trene litt i stedet, næææææh nå er det så sent at bikkja har tatt kvelden, jaja...

Jeg er god på å skravle med dyra hele tiden, så bikkja lyder likesågodt fulle setninger som "kan ikke du ta og legge deg ned litt da" B)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bekymrer meg litt for mye når hunden er alene hjemme. Har hatt hund det ikke gikk med før, så nå er jeg veldig opptatt av det. Det går jo greit, men bekymrer meg likevel ;) Jeg har også en tendens til å bli lattermild heller enn streng når bikkja finner på tull. Jeg må øve meg på å sette brystkassa litt fram og være litt bestemt fra starten av. Jeg trenger også å stole litt mer på at det vi gjør er rett.

Jeg er god på å aktivisere hunden min. Jeg liker også å tro at det blir en veloppdragen hund til slutt. Jeg er flink til å kose masse på ham og til å være hensynsfull når vi møter andre folk og dyr på tur :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er god på å la hund være hund. Ser de ikke som barna våre og er sånn passe flink på å være konsekvent på noen ting og veldig konsekvent på ting jeg mener bestemt de skal kunne/ vet de ikke får lov til.

Flink på å ikke fore de med restemiddag og tålmodig med kloklipp?

Ikke så god på tålmodighet med ugangskråkehunder og blir fort brølete ? men det jobber jeg med.

Og sofanekting på den største hunden vår, som egentlig er fy-fy her.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha visste ikke tråden var gammel :P


Min dårligste side er at jeg har veldig mye dobbelmoral til mange ting. F.eks er jeg for båndtvang, men syns det er greit med løse hunder så lenge de er under kontroll. Skjønner?
Også er dem bortskjemte, bryr meg ikke om tigging, at de ligger i møblene og de får gå hvor de vil. Så lenge de går vekk når de får beskjed om det.


Jeg er god på å gi hundene masse kos, tur og lek. Blitt dårligere på trening det siste året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er drit god på å la de tigge, kalle dem mine firbente barn, la de mase, fore dem under vår egen middag og middagsreater, være skikkelig ukonsekvent på når sofa og senger er lov/ikke lov.

God på å gi dem et bra liv til tross for det ovenfor :lol:

Sent fra min SM-G870F via Tapatalk

Noe sånt her også :P

Jeg er også god på å holde dem i fysisk bra form.

Ikke så god på å gidde å nappe de som ikke har trimmefrie pelser, da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God på å ta med på lange turer, ikke så flink til å gå halvlange turer hver dag eller i uka. Blir mye små lufteturer i hverdagen.

God på å ignorere adferd som kan ignoreres vekk.

Flink til å sosialisere med andre hunder.

Flink til å ikke være hysterisk for ting jeg anser som småting.

Dårlig til å trene lydighet og ting som krever litt struktur og planlegging.

Dårlig til å klippe klør så regelmessig som jeg burde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke jeg er så verst på å være konsekvent og tålmodig. Veldig god på å trene i perioder!

Det jeg derimot er skikkelig ille på det er når andre skal passe hunden vår. Det er kun en ekstremt eksklusiv klubb som får lov, og jeg skal helst ha tilnærmet full rapport. Men på det siste punktet prøver jeg å være flinkere, og ikke kjefte de få medlemmene fullt ut, selv om de trenger tilsnakk innimellom ?

Kan legge til at hunden vår er ekstremt enkel å passe, og har vel egentlig ingen nykker ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-Jeg er dårlig på trene systematisk og målrettet med Blaze. Jeg brukte 4 år på å komme opp i klasse 2 :P Treningsgnisten min er veldig varierende.

-Jeg er av og til altfor utålmodig. Særlig med Felix, han har en del sære sider som kan irritere meg og det blir litt mye masing på han til tider.

-Jeg er dårlig på å planlegge trening og tenke utenfor boksen. Trenger ofte at andre ser løsninger for meg, dårlig på det selv.

-Jeg skjemmer de bort litt. Felix må bla pakkes inn i dyna si for kvelden, blir han ikke det bjeffes det.

-Blaze slipper unna med en del farsk bare fordi han er søt rett og slett...

-Jeg er god på å gi de mye mosjon og vi går stort sett turer i skogen eller på fjellet (nå etter vi flytta ble det en del fjell hvertfall). Uhyre sjelden vi går bare asfalt-turer.

-Jeg er god på å variere turene vi går. Jeg blir ekstremt fort lei av de samme områdene og går aldri samme tur to dager på rad.

-Jeg er god på å gi Blaze litt annen aktivitet selv om jeg ikke trener så målrettet. Godbitsøk både ute og inne, drakamp, ballkasting, søk etter leke og lydighetstrening får han med jevne mellomrom. Han får også lov til å dilte etter meg når jeg driver med noe her hjemme, han liker å følge med.

-Jeg er god på å prioritere de. Lar de aldri (med mindre jeg virkelig ikke har noe valg) være alene på ettermiddag/kveld på hverdager. Arbeidsdagen holder lenge. Kan jeg ta de med så får de være med.

-God på å ikke overtenke eller bekymre meg for mye. Halter en av de en dag så tenker jeg aldri det verste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er god på å være konsekvent og ha klare grenser, og på å gi fysisk aktivitet.

Jeg er dårlig på å takle lyd/sutring fra min egen hund, haha...

Jeg er også dårlig på å ha tålmodighet når vi trener lydighet, eller generelt egentlig.

Og jeg er dårlig på å stole på min egen hund i div situasjoner. Jeg ser alltid for meg at det verste skal skje :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Fryseren er vel slått på uavhengig av hva som ligger inni den  
    • Jeg laget et regneark for dette, hvor jeg regnet ut kilospris og dagskort for hver av hundene på ulike typer fôr og sånt, og sjekket merkene mot vår faste butikk innimellom. Her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NNLDwmbxwhxZqruvn6GVUY0zzKvpg86hZJ8u2usy_6E/edit?usp=sharing
    • Du er ikke på villspor såvidt jeg kan se med et kjapt overblikk! Skal man flisespikke så får du jo strømkostnad i tillegg på råfôr ifm fryseplass, men tror ikke akkurat det bikker skalaen. 😂   
    • Hei! Jeg sitter og vurderer råfôring til hunden min da han ikke er fryktelig interessert i tørrfôret sitt. Får også inntrykk av at det er billigere med råfôr i lengden. Dette er noe jeg ønsker å begynne med når han skal over på voksenfôr, men jeg vil regne litt på det først 🤭 Matte er ikke mitt beste fag, så jeg håper noen kan se på regnestykket mitt og se om jeg er helt på bærtur? 😅 Valpen er nå 5 mnd og 12kg, og får p.d.d dette: 160g BritCare Puppy Grain-Free Salmon (80g frokost + 80g lunsj) + 4 SMAAK kjøttboller (ca. 100g) til middag. Dette fungerer veldig bra så langt og han har lagt på seg fint fra han kom hjem til meg. Veterinær er også veldig fornøyd med holdet hans. I følge rasestandard skal voksenvekt være maks 18kg, så jeg tar utgangspunkt i det. Ved voksenalder ville han da fått 170g tørrfor fordelt på frokost og lunsj + 100g SMAAK. Jeg kjøper 12kg sekk til 969kr sekken. 170g daglig i en uke er da ca. 1190g, ganger det med 52 uker og får da ca. 62kg fôr i året. Det er omtrent 6 sekker i året, altså 5814kr. Legger jeg da til prisen for SMAAK kjøttboller så er det 100g daglig, 700g i uka og 36,5kg i året. 36,5x80kr er 2920kr i året, totalsum på 8734kr årlig for fôr. Vomprisen i nærbutikken er som følger: 29,- stk 10 for 219,- 20 for 419,- 3x6kg for 280,- Med utgangspunkt i 18kg voksenvekt skal han da ha 360g i døgnet, ca. 2,5kg i uka eller 131kg i året. Ca. 7598kr i året da, hvis jeg kjøper 1 og 1 pølse, 5738kr hvis jeg kjøper 10 eller 5488,9kr hvis jeg kjøper 20. Jeg kan også få 3x6kg for 280kr, det gjør det jo enda billigere. 18kgx8 = 144kg, 280x8 = 2240kr Er jeg helt på villspor her? 🤪
    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...