Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat Nå Januar


Mirai
 Share

Recommended Posts

  • Svar 7.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Æsj! Mannen ringte og sa at de andre bydde 250 tusen over det han gav, og han dermed ikke kunne by mer på det. Han var litt lei seg, og spurte om jeg var skuffet. Jeg sa neida, for å ikke gjøre han me

Hunden min er HD-friiiiii! Resultatet B tikket inn på dogweb i dag

Nixepixen er pen hun!! BIR-valp i dag :D

Posted Images

Jeg bruker str 39 og har da str S i Yaktrax. Disse kan jeg ikke bruke på alle mine sko i str 39, dersom skoene er brede og store. De fungerer så absolutt best på de støvlettene hvor de ikke sitter helt inntil sålen under. Ta med deg de skoene du bruker mest og si du må prøve for å finne rett størrelse. Skal se om jeg ikke får tatt et bilde av dem på de skoene de fungerer best på.

Nå har jeg jobbet meg ferdig så nå har elevene nok og gjøre i morra. Prøve meg på en liten rusletur i nabolaget da..

Hmm.. Hvor selger de dem? har bare funnet på nett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir henta her!

Hjelper ikke meg!!! Håper den som fant det ut her, flyter over av søppel innendørs nå. Noen ting tar bare ikke juleferie...

Noen ble forøvrig fersket i å synes at det er kjekt med en lillesøster. :lol:

734272_10151145337257330_1525642528_n.jp

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skai er det så lurt ned mot bakken. Husker det i hvertfall som både stivt og kaldt fra gammelt av.

Men den skal brukes når det er varmegrader og veldig vått. Når det er kaldt så har jeg sokker som kan brukes...

Noomi har vært flink og ikke slikket på bena sine idag, så hun skal få gå sokkeløs hjemme. Helt tørre labber da jeg våknet (men en mobillader til bil mindre da. :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ren is overalt rundt huset så vi strødde igår for å ikke havne på legevakten. Nå er vi skjelt ut for det var jo grusomt at vi gjorde mente hun skjøre rare dama på toppen. Argumentet var at det ikke fort nok ble fjernet igjen. Enda det første jeg gjorde når det var tørket i bakken ifjor vår var å koste det vekk :-P trodde hun ville sette pris på at vi strødde så man slapp halsbrekkende stunt jeg :-P

Nå skal jeg se på film på netflix og funderer på hva man skal spise til middag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nirm (får ikke quotet fra forrige tråd): Når Aisha først ble diagnosert med dårlig immunforsvar og dårlig hjerte skrev jeg en mail til oppdrettet om det, og det mentale. Fikk svar om at hun skulle skrive mer senere, men hørte aldri noe mer. Nå skal hun avle på søsteren til Aisha.... Merker at jeg ikke synes det er så veldig profft at det gjør noe, spesielt når jeg vet at flere valper fra det oppdrettet sliter mentalt. Men så er det jo et gjennomgående problem at de er i ferd med å avle i stykker curlyen mentalt.

Sådan en oplevelse har jeg også... Kooikeren har det heller ikke for godt mentalt, og efter Pajkos HD/AD fotografering, skrev opdrætter at det så rigtig fint ud (han har HD A og AD 0), jeg skrev tilbage at det fysiske er fint, men psyken ikke har det for godt. De svarede aldrig og har lavet det første kuld med Pajkos bror, som far... Ihh!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunde ordbok.

A

ADLYDE

Kommunikasjon med mennesker. Hunder som har lært mennesker slik kommunikasjon, tjener seg gjerne noen godbiter. (Se Griseøre)

AGGRESJON

Truende oppførsel fra mennesket, kan i ekstreme tilfeller føre til angrep. Aggresjon opptrer gjerne dersom man prøver å ta maten fra mennesket (se Søppelbøtte). For å unngå aggresjon er det ofte best å trekke seg tilbake til anfallet er gått over. (se Sofa)

AGILITY

Hinderløype for hunder.

APPORT

Vedbæring. Veden avleveres som sagflis.

APPORTBUKK

Et slags stykke ved, senere sagflis.

NB: Bør ikke forveksles med joggere, syklister busser osv...

B

BARN

Hunderase som til forveksling ligner mennesker, bare i mindre format. Rasen regnes for å være klokere enn mennesker, da de går på fire bein, spiser fra bakken og markerer.

BEIN

Nesten uspiselige rester fra menneskets middagsbord. Disse restene blir ofte slengt i hundens matskål. Man kan velge mellom å spise dem og få vondt i magen, eller å grave dem ned i plenen.

BELØNNING

Det at man har narret mennesker til å gi fra seg godbit, som for eksempel et griseøre, eller en kjeks.

BOFF

Når man ikke vet om man skal gjø eller pistre.

BORD

Plattform, hvor menneskene legger maten sin og ellers holder på med forskjellige gjøremål. Hvis det er noe interessant på bordet som for eksempel mat, er hunden absolutt ikke velkommen opp. Skulle man likevel bli invitert opp på bordet må man være på vakt, spesielt hvis bordet står hos veterinæren eller hundefrisøren.

BRUKSHUND

Hund med barnåler i pelsen. Har ofte en sykelig trang til å ligge ved termosen.

BUR

Fristed for hunder, holder effektivt katter og mennesker ute.

BÅNDTVANG

Periode av året da det ikke er tillatt å gå tur med mennesket uten å ha det i bånd.

C

CELLO

Instrument for frembringelse av høye og utålelige lyder. Noen mennesker bruker Cello som en slags protest mot tingenes tilstand og livet i sin alminnelighet. En intelligent hund klarer ofte å avbryte aktiviteten ved å hyle høyt, skrape på ytterdøren eller rive i stykker møblene.

CHAMPION

Hund som utelukkende lever av reisesyketabletter.

CHIHUAHUA

Hunden som oppfant håndvesken som transportmiddel.

D

DACHSHUND

Hund som er stor den ene veien, men ikke den andre veien.

DEKK

1) Gulv som gynger.

2) Kommando som fører til at hunden sitter i ro.

3) Kommando som medfører at hunden krummer nakken og vrenger øynene uforstående. (Se også Stå, Sitt)

DORULL

Morsom rund ting som ved lek blir til en morsom kjempelang ting og siden til veldig mange morsomme filler som kan fylle hele rommet.

DRESSUR

Opplæring av mennesker. Under dressur er mennesket ofte stresset, masete og urolig. Ved hjelp av vellykket dressur kan man oppnå gode resultater, slik at man får godbiter, turer osv.

DØRKLOKKE

Forvarsel, Omen. Varsel om mulig inntrenger i boligen. For å uskadeliggjøre inntrengeren før noen slipper ham inn kan man bruke denne magiske formelen: "Vekk! Vekk! Vekk! Vekk!"

E

EKSTASE

Tilstand hunden kommer i når mennesket kommer hjem etter å ha vært lenge borte. Tilstanden karakteriseres ved ukontrollert logring, hopping og piping.

ETTERSØKSHUND

Hund som finner igjen mennesket sitt i skogen. Dette gjentas til begge har gått seg bort.

F

FREMAD

Kommando som får hunden til å gå to meter fram, for deretter å snu seg å se forvirret på mennesket sitt.

FELLESDEKK

Lav åling i formasjon.

FRI VED FOT

Fremkaller unaturlig gange hos mennesket.

FRISBEE

Treningsutstyr for mennesker. Ved riktig bruk kan man holde mennesket i aktivitet i flere minutter.

FY

1) Menneskelig uttrykk for frustrasjon.

2) Hvis uttrykket brukes under fellesdekk, betyr det "kom".

G

GODBIT

Lekkerbisken, liten matbit som smaker fortreffelig. (Se også Griseøre.) Veloppdragne mennesker kan gi godbiter til sin hund, selv om mange må trenes lenge for å oppnå slike resultater. (Se Dressur, Belønning)

GRISEØRE

Nam nam! Godbit som utløser uhemmet sikling.

GULVTEPPE

Spisested for hunder. En dannet hund inntar alltid sin gourmetmat på slike spisesteder.

Dersom hunden må spy, er gulvteppet et velegnet sted å gjøre det på. Også brukbart til avtørking av barter og våte labber.

H

HALE

Utvekst der hodet ville vært hvis hunden hadde stått den andre veien.

Hvis man prøver å fange halen, kommer hodet der halen skal være, og omvendt, derfor er halen nokså kinkig å få tak i.

HALSBÅND

Festeanordning for lenken som hunden leier mennesket sitt i.

HOPPE OPP

Tiltak for å gjøre mennesker ekstatisk lykkelige. Spesielt med våte labber. Mennesker kledd i hvit dress / finkjole er lettest å begeistre.

HYL

Uttrykk for smerte, glede, ekstase, ensomhet, sinne, kjedsomhet, sult, tørste, varme, kulde, støy, utålmodighet, stress eller frustrasjon. Og litt til.

HULL

Kunstverk, utført i plen eller snø. Mest berømt er Trofasts "Åtte Hull i en liten Hage" fra 2001, som har en høy auksjonsverdi.

HUNDEHUS

Lite og ukoselig hus i hagen. Fritt for støv, fritt for hundehår og fritt for hunder.

I

INNKALLING

Forekommer når hunden sånn helt tilfeldigvis passerer mennesket sitt.

J

JULETRE

Innendørs pissoar til bruk i den kaldeste årstiden.

K

KATT

Dyr av menneskeslekten. Katter har et vulgært og obskønt kroppsspråk som kan virke svært provoserende på den distingverte hund. Det er to måter å omgås katter: overse dem totalt, eller mane dem vekk med følgende trylleformel: "Vekk! Vekk! Vekk! Vekk! Vekk!"

Det finnes eksempler på hunder som faktisk har holdt katter som husdyr sammen med mennesket, uten at det har bydd på nevneverdige problemer.

KLOSAKS

Negativ menneskelig atferd. Mennesket angriper hundens klør og forsøker å påføre smerte ved bruk av klosaksen. Effektive tiltak her er sprelling, glefsing, hyling og gjemming under møbler (se Sofa)

KLÆR

Juksepels, beregnet for mennesker. Hensiktsmessig til å tørke av labber på etter en tur ute. Enkelte hunder bruker vannavstøtende juksepels i regnvær.

L

LAIKA

Den eneste hunden som noensinne har kommet seg ut i verdensrommet. (Ingen hund til nå har kommet levende derfra.)

LAMPESKJERM

Torturinstrument som festes rundt halsen, og hindrer hunden i det meste den skal gjøre. Mye brukt av veterinærer som et av mange torturredskaper. (Se Veterinær)

LENKE

Innretning til å leie mennesker i. Godt dresserte mennesker er villige til å bruke lenken dersom man bare henter den fram.

LINEFØRING

Strekkprøve på førerliner.

LYDIGHETSKURS

Konkurranse, der hundene stiller sammen med menneskene sine. Den hunden som først får mennesket sitt til å gråte, har vunnet konkurransen.

LØPETID

Fysisk tilstand. Medfører valper hos tisper, gule sløyfer hos hannhunder, samt nervesammenbrudd hos mennesker.

M

MATSKÅL

Hundens mest private eiendom, må ikke røres av andre dersom det er mat i den.

MENNESKE

Dyr av menneskeslekten. Også i familie med katten. (Se katt)

Mennesket mangler både pels og hale, det kan ikke gå på 4 og følgelig løper det veldig sakte. Tennene til mennesket er svært dårlig utviklet, de kan til eksempel ikke spise bein. Mennesket mangler også flere sanser, deriblant luktesansen som jo er den aller viktigste. Til tross for menneskets utilstrekkelige fysikk er det mange hunder som betrakter dem som både intelligente og underholdende å være sammen med. Likevel finnes det bare en god grunn til å omgås mennesker: nemlig at det er mennesket som gir hundene mat.

MUNNKURV

Torturinstrument som festes over snuten til hunden, og hindrer således hunden i å puste, spise eller drikke. Mye brukt av veterinærer. (Se også lampeskjerm.)

N

NYTTÅRSAFTEN

Verdens undergang, Ragnarok.

O

ORMEKUR

Tryllekunst for hunder. Ormekuren gjemmes under leppen og beholdes der til mennesket blir distrahert av noe annet, så spyttes det ut i for eksempel blomsterpotte eller under sofa. Mennesket vil tro at hunden har svelget ormekuren.

P

PAPIRKURV

Leketøy for hunder. Det gjelder å tømme innholdet i papirkurven og spre det ut over størst mulig område.

PILLER

Også et trylletriks (Se Ormekur)

PINNE

Treningsutstyr for mennesker. (Se også Frisbee)

PLUTO

Eieren av den berømte musen Mikke Mus. Pluto er trofast, hengiven og morsom og dessuten en utmerket skuespiller. Debuterte på filmlerretet i 1930 og hadde sin første hovedrolle i en tegnefilm i 1948.

POSTMANN

Uhederlig menneske som forsøker å trenge seg inn på eiendommen. For å mane vekk en postmann benyttes denne trylleformelen: "Vekk! Vekk! Vekk! Vekk! Vekk!!

Q

Q?

Siden ingen hundeord begynner med Q, kan man jo benytte anledningen til å nevne Griseøre.

(Se Griseøre, Tørket griseøre, Godbit)

R

RAKETT

Omen, Forvarsel. Varsel om verdens undergang. (Se også Nyttårsaften)

REISE

Det at man må ligge i bur i et kaldt, mørkt og bråkete rom. Ofte gynger gulvet i rommet på en litt ubehagelig måte. Etter reisen er man gjerne fortumlet og har problemer med å orientere seg i terrenget.

RUNDERING

Vimse i skogen sammen med mennesket. Sniffe og leke gjemsel. Etter mange runderinger blir man ettersøkshund. (Se Ettersøkshund)

RØYTING

Perioder av året med ekstra stor aktivitet hos Støvsugeren. (Se Støvsuger)

S

SAUER

Artige dyr som springer av gårde i en stor flokk. For å jage en enorm saueflokk behøves ofte bare en eneste hund.

SELE

Festeanordning for sleden som hunden trekker mennesket sitt i. (Se slede)

SITT

Kommando som medfører stå eller dekk... (se Stå, Dekk)

SIKLING

Sikkert tegn på at det er en godbit i umiddelbar nærhet. (Se Griseøre)

SLEDE

Innretning for mennesketrekking. Ved effektiv bruk av innretningen unngår man mye sommel dersom mennesket må være med på tur, mennesker vil jo som kjent aldri lære å løpe på fire bein.

SLEDEHUND

Hund som er spesialist i mennesketrekking på slede.

SNUTE

Detektor - finner uten problemer nistepakken nederst i sekken, all hestemøkk i tre kilometers avstand, samt lukten av alle hunder som har vært i området for inntil 8 mnd. siden.

SOFA

Gjemmested for små hunder, undersiden er da best egnet til formålet.

Lekested for større hunder, den er perfekt å grave i og den inneholder gjerne morsomme puter som kan ristes. Noen mennesker betrakter sofaen som sitt "revir", og prøver å "forsvare" den mot inntrengere (se Aggresjon)

SPEIL

Magisk gjenstand som lar deg se en Ånd, ofte er det en avdød slektning som materialiserer seg i speilet. Ved å se i speilet vil hundeskikkelsen tre tydelig fram, men mangler helt lukt. Mange hunder misliker mystikken bak slike speil. For å verne seg mot Ånden i speilet kan man anvende følgende trylleformel: "Vekk! Vekk! Vekk! Vekk!"

STOPP

Overgang mellom snuteparti og ørepropper.

STUEREN

(Adj) Når mennesket endelig fatter at du ikke lenger gidder å drite inne.

STØVSUGER

Dyr av katteslekten. Dyret er livredd for mennesker og brøler veldig når mennesket prøver å gå med det i bånd.

STÅ

Kommando som medfører usikker marsj. (Se også Sitt, Dekk)

SØPPELBØTTE

Gjemmested for menneskemat (se også Godbit)

Visse mennesker har en tendens til å ville beskytte maten sin for "inntrengere", (se Aggresjon)

T

TOALETT

Beger, drikkeskål.

TORDENVÆR

Skrekkscenario med lys- og lydeffekter. Noen hunder reagerer på T. med skjelving, hyling, gjemming under sofa, redsel og gru! (Se også Nyttårsaften, Rakett)

TUR

Effektiv lufte- og treningsmetode for mennesker. Noen mennesker kan være vanskelige å overtale til Tur. Hvis en hund gjør seg en Tur uten å ha mennesket sitt med seg, heter det "stikke av".

TYGGEBEIN

Atspredelse, tannmassasje. Et hyggelig tidsfordriv. Noen tyggebein blir deilig klissete etter et par times tygging.

TØRKET GRISEØRE

Antagelig det beste i verden.

U

UTSTILLING

Sosial sammenkomst for adelshunder. Her blir man gjerne oppvartet med pelsstell og små godbiter, og menneskelige tjenere som gir hundene full oppmerksomhet under hele tilstelningen. Under en utstilling er det hunden som har prioritert plass under paraplyen.

V

VALPER

Unger, søte og morsomme i ca 6 - 7 uker, deretter er de en sann lettelse å bli kvitt. En valp flytter gjerne til egen bolig i 8 - 10 ukers alder, til stor befrielse for moren. Valper kan dressere mennesker allerede fra 5 ukers alder, og dermed skaffe seg sitt eget levebrød ganske tidlig.

VESKE

1) Transportmiddel for små hunder (Se chihuahua)

2) Gjemmested for menneskenes godbiter. Dersom mennesket ikke er i nærheten kan man prøve å finne disse godbitene.

VETERINÆR

Heksemenneske, torturist.

W

WGRISEØRE

Nam nam.

X

XGRISEØRE

Yum!

Y

YTTERDØR

Gjenstand, beregnet til å slipe klørne på.

Z

ZZZZ

Lyden av hund som snorker etter å ha fortært et herlig griseøre.

Æ

ÆÆÆÆÆÆÆ!

Lyden av barn som velvillig har stilt sine godbiter til disposisjon for hund.

Ø

ØRKEN

Hage, hvor den kreative hund har fått utfolde seg fritt. Å omdanne en hage til en ekte Ørken krever stor flid og nøyaktighet. Har man oppnådd å skape en Ørken, vil det vekke stor begeistring.

Ønskeliste

1) Griseøre

2) Griseøre

3) Griseøre

Å

ÅTSELETER:

En hederstittel hunden mottar av mennesket dersom den er heldig og finner en velpreparert lekkerbisken ute i naturen.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var så utrolig deilig å være på fjellet! Jeg skulle ønske vi kunne blitt lenger. Hundene har oppført seg eksemplarisk, og Robert har gått sine første skiturer. Det gikk tålelig greit, han skjønte etterhvert at ikke ski og staver er skummelt, og klarte til en viss grad å holde seg på høyre side. Vi får håpe det blir skiføre igjen så vi kan øve mer på det! Jesper har også kost seg på hytta, og fikk være med på skitur i sekken. Han var så fin der han lå :)

Nå har vi kastet ut det dumme, skeive juletreet og slapper av til Piraes of the Caribbean på TV :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arrrrghh! Valpen på 7 mnd ligger og furter fordi hun ikke klarer å komme inn på soverommet mitt (hun vil opp i senga og sove der, det er jeg motstander av akkurat nå). Så da må jeg høre/overhøre på pipinga hennes i stedet. Hun har aldri oppført seg slik før, så kanskje det er løpetid på gang? :fear:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...