Gå til innhold
Hundesonen.no

Kanintråden


Raksha
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg har (med mine 10 tommeltotter) snekret nytt utebur til kaninjentene mine ?? buret mangler foreløpig tak! Samt har jeg planer om å lage noen hyller opp i høyden som de kan gå opp på og bruke som ut

Kaniner er så utrolig undervurderte! Frittgående kaniner er som en rampete blanding av hund og katt, og det er så koselig  Har jo hatt kaniner i over 20 år, og hele oppveksten og frem til noen år si

Mamma sine kaniner

Posted Images

Immas foreldre er Flamencos Jaspis og Capriellos Please Love Me. Imma er ikke min, men hun er vel mere på langtidspass ( :P) siden jeg skal konkurrere med henne. Hun er som en hund! Pleier å løpe fritt i huset og er utrolig bestemt, hun SKAL ha vilja si! De som tror kaniner er kjedelige dyr kan gjerne hilse på henne :whistle: Blitt utrolig glad i "trollungen" <3

Flamencos Opal mener du vel ? Hilsen oppdretteren til Imma som ikke har fått beskjed om at hun har flyttet på seg.. Men bra hun har det fint da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flamencos Opal mener du vel ? Hilsen oppdretteren til Imma som ikke har fått beskjed om at hun har flyttet på seg.. Men bra hun har det fint da :)

Jaa, mener Opal. Eier henne jo ikke, bare passer henne ;) Så eierbytte er det ikke teknisk sett. Hun har det veldig bra ja!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke lag noen deal ut av det da. Nå vet du det liksom :)

Nå blir det veldig ot da , men har ikke gjort noen deal ut av det. Ble bare veldig overrasket og tenkte å hinte forsiktig til at jeg fremdeles er interessert i beskjed om hvor hun befinner seg og hvordan det går med henne. Hvis det framstod på en annen måte så beklager jeg det, var ikke mening å lage noe problem ut av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har noen kaniner jeg også, driver kun med hopping :)

flina2.png

Flina, har ikke blitt så godt kjent med henne enda, fikk henne for ca 1 mnd siden. Hun er importert fra Sverige og virker veldig lovende, har tatt pinne (fått plassering) på 5 av 6 starter!

hugo3.png

Hugo, også en svenske importert i juli i år. Verdens skjønneste kosegutt!

zero1.png

Zero, hun er den som betyr mest for meg, og hadde jeg bare hatt muligheten til å ha èn kanin ville det uten tvil blitt henne. Min første hoppekanin, vi har gjort en del sammen i løpet av de siste årene!

neo2.png

Neo, liten bølle og utbryterkonge, men samtidig kjempesnill og koselig å ha med å gjøre.

nikon2.PNG

Nikon, sta som et esel og full av personlighet! Belgisk hare som begynner å få noen år på baken. Hun blir vel nesten maskoten her, siden resten består av vedderkrysninger.

hysteria2.png

Leslie, en sterkt etterlengtet unge etter Zero. Masse futt i henne, nesten nettopp startet med hoppingen og viser potensiale.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns i grunnen oppdrettere av kaniner er mer intense på at de skal vite hvor dyret befinner seg til enhver tid, enn oppdrettere til hunder er (som er mitt eneste ordentlige sammenligningsgrunnlag). Er det slik? Hvorfor? Redd for "rovavl"? Eller er det andre ting jeg ikke har tenkt på? Den ene jeg kjøpte kaniner av, var hvertfall veldig klar på at vedkommende skulle ha beskjed om jeg skulle gibort/selge osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jøss. Reagerer på det samme jeg også, og er nysgjerrig på hvorfor? Har man solgt et dyr gir man jo litt fra seg rettigheten til å "forlange" å vite hvor det skal henn. Greit man kan synes det er koselig å følge med på dyr man har oppdrettet, men å se på det som en selvfølge og en rettighet er da litt sært?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dobbeltposter vilt og freidig :aww:

DSC_1344.jpg

Sam sier hei :wub:

Tok bilder av hele gjengen på lørdag, så må vel ordne en tråd til dem etterhvert. Om jeg gidder :shifty:

Edit: Dæng, for sen :bug:

Når jeg var liten hadde jeg en kanin som så AKKURAT sånn ut. Han het Svartepetter. Og så fikk han unger... :P Men herlighet, for en skjønn kanin!

Og så aktiv som jeg er i denne tråden her, nå må jeg ta meg sammen så jeg ikke snart ender med en koloni i stua.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg var liten hadde jeg en kanin som så AKKURAT sånn ut. Han het Svartepetter. Og så fikk han unger... :P Men herlighet, for en skjønn kanin!

Og så aktiv som jeg er i denne tråden her, nå må jeg ta meg sammen så jeg ikke snart ender med en koloni i stua.

Hahaha, det er ganske mange som har fått akkurat den overraskelsen :lol: Vi kastrerer stadig vekk Frida-er som brått viste seg å være en Fred :lol:

(på jobb vel og merke :rofl: )

Endret av Ganzie
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan går kaninene sammen med hundene deres? Jeg er vanvittig glad i kaniner, og kunne gjerne tenkt meg kaniner igjen. Men å ha de løsgående høres jo ut som en drøm! Tenker på om det kunne gått å skaffe kaniner nå etter Aisha har reist, og så at kaninene da hadde allerede vært på plass når den nye valpen kommer i hus? Kommer vel litt ann på hvor mye jakt det er i hunden, men hvordan ville du gått frem for å få de til å gå overens? :)

Nå har jo vi kaninene løse inne i huset, og ikke i bur/stall/fjøs, som alle andre her? så da blir det litt annerledes med det å ha de med hund synes jeg. Nå er jo foreldrene mine ikke sammen, så vorstehhundene bor ikke der kaninene bor. Og jeg flytta ut i januar, så nå bor ikke Nora med dem heller, men hun gjorde det i nesten et år.

Det er veldig forskjell på om de går samme eller ikke. Vi hadde to vorstehtisper som kunne være med dem, har bare hun ene igjen nå, Ani. Hun er 13,5 år og har alltid kunne gått løs med kaniner fra hun kom til oss 8 uker gammel. Da var hun veldig interessert, selvfølgelig, hun er en jakthund, og tok stand på dem. Etter hver så skjønte hun at kaninene ikke var noe å jakte på. De var fyfy. Dermed kunne vi ha kaninene løs i gamlehagen(3 mål stor) sammen med henne uten problemer. Hun kunne tasse etter, men ikke mer. Hun ble bitt en gang, av en kanin, da hun snuste på den og ville leke(bare logra og snuste), og da skreik hun til og gikk vekk :P Blødde på foten gjorde hun og! Kaninene lærte seg å få respekt.

Vi passer Ani gamlemor ganske mye, da hun ikke er med på prøver og jakt lengre, og da går hun og kaninene løs i huset sammen. Hun bryr seg ikke om de i det hele tatt. Hun og Puma har gått sammen i stua en jobbdag, og det gikk helt fint. Det var dog ikke med vilje :P De tigger mat sammen, og trikser sammen. Begge kan snurr rundt, og det er kjempe artig! Ani er veldig veldig matgal, men om hun nærmer seg Puma sin mat, så kommer Puma løpende og "knurrer/freser" og Ani går vekk. Veldig artig å se på!

De andre tre vorstehhundene tar stand, og ville nok løpt etter og tatt de om de kunne/fikk lov. Nora gjeter dem ute(i bånd, kontrollert), mens inne får hun ikke være med dem. Jeg stoler ikke på henne med de.

---

Puma og Amalie kommer forresten fra samme oppdrett, og "Kennelnavnet" deres er Hjellestad :) Hjellestad's Amalie og Hjellestads Aud Puma.

Puma er klikkertrent, og kan til nå "snurr rundt" og utgangsstilling- "på plass". Veldig artig! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

481675_430696340318855_405833954_n.jpg

Fine duttelutten min :heart:

Nå har han vært med på jobb og fått slipt tennene, og så sjekker vi dem igjen om en mnd. Krysser fingrene for at det ser bra ut da :ahappy:

Poster du flere sånne bilder nå, så drar jeg snart og henter meg en kanin tror jeg. :whistle:

Klippet masse fint om kanin og hund

Tusen takk for svar, Ane! Får gå litt i tenkeboksen her hjemme! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååh nydelige bilder, Ganzie! Og jeg ønsker meg en Sam :wub:

Han jeg kjøpte jentene mine av er visst veldig beskyttende ovenfor rasen og linjene sine, så egentlig selger han ikke til "avlere" men siden jeg ikke skal avle RS så var det greit. Men kunne jeg ikke ha dem så ville han ha dem tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nyydelig :wub:

Dere, la oss nerde fargegenetik.

Jeg har fire brokete damer, to trønder hanner (svarte med stikkelhår) og får antakeligvis en blå rex i slutten av januar. Jeg elsker viltgrå og black and tan. Det sistnevnte er vel umulig :lol: Men hva kan jeg få? Hva må jeg ha videre for å få noen fine farger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare anbefale alle som kan, å prøve å ha frittgående innekaniner jeg! Det er så koselig :) Puma hopper ofte opp i sofaen til oss for å få kos :heart: Og hun kommer på innkalling! Utgangsstilling kan hun også. Nå gjenstår bare fri ved fot! hehe. Du blir kjent med kaninene på en helt annen måte, enn ved å ha den ute i kaninbur :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vilt-grå er vel en dominant farge? Jo, tror det er det. Og du må nok kjøpe deg en otter/black and tan om du vil ha det videre.

Var ikke kaninene dine bare for hundemat egentlig? haha :P

Aha! Lyst på en viltgrå reansk wedder. Men jeg bor for langt unna alt. Jaja.

Hehe neida, kaninene var til kos, dvs de kaninene som får navn. De andre er til bikkjemat, men de er jo ikke født enda.

Innekaniner er en umulighet her pga bikkjene, da hadde det blitt frittgående hundemat, ikke kosekaniner. :lol: Men frustrerer meg grønn over kaninen til datter til et vennepar som sitter i et bur i hagen, alene... Prøve å si de kan ta den inn går ikke, for betingelsen for at hun fikk den var å ha den ute. Den hadde en venn, men den døde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...