Gå til innhold
Hundesonen.no

Håndarbeidstråd!


Annegru
 Share

Recommended Posts

  • Svar 7.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sjekk ut min kule pappa med sin nye jakke!

Sånn ble den!  Guttungen var nok synlig i barnehagen i dag   Garnet ble veldig kult heklet opp. Forsøkte å ta nærbilde, men fargene ble litt wonky. 

Jeg elsker jobben min men jeg hater jobben min. Nå skal de kjøre sånn superteit greie med Hatteonsdag på førstkommende onsdag. Jeg kan virkelig ikke fordra sånt! Men man blir jo pokker meg straffa for

Posted Images

@Mari så mye fint!

Jeg har strikket en hundegenser i for liten størrelse, rekket den opp igjen og snart ferdig i riktig størrelse :lol: Jeg har ihvertfall blitt en reser på flettestrikk :ahappy: Ellers blir det lite strikking med valp i hus.

Men utover høsten har jeg 3 gensere og 1 jakke på tapeten, tenkte å lage jakke av Peace-mønsteret til meg selv :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Mari, min inspirasjon!

Jeg er nesten ferdig med fanakofta, men gikk tom for garn. Mamma kommer med mer garn idag så håper den er ferdig snart.

Ellers har jeg fått inn to bestillinger på gensre, så jeg har litt å gjøre framover på de veldig veldig få timene jeg har tid til å strikke :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å høre at vi er to som har hatt problemer med motivasjonen :D

Ooooh jeg liker fargeskiftegarnet Kauni veldig godt jeg - jakka di er sikkert blitt kjempefin!! :D Jeg har strikket i Madelinetosh tosh merino light som er 100% merinoull eller noe sånt :) Lyseblått og grått den blir ikke ulik denne (jeg strikker striper hele veien ned da): angree_sheep01_01_medium2.jpg

Kjempefin! Har du link til oppskriften?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åå jeg har glemt å sette av masker på en tråd som skulle plukkes opp når bolen er ferdig, for å strikke stolpe. :( finnes det noen måte å redde det på? Jeg har såklart nå strikket meg 46 cm opp på bolen :cry: .

Strikker du rundt og skal klippe opp foran? Det er jo mange måter å lage stolper på, den kan strikkes av masker du plukker opp oppover hele jakka, de kan strikkes for seg og sys på eller de kan hekles.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kofte nr 2 i sommer er godt i gng. Nr en ble for stor, så da måtte jeg lage en nesten lik. Digger fargene :)

11144470_10152933706436780_1820106494963

Jeg strikker frem og tilbake fordi jeg ikke vil klippe. Fungerer helt greit. Tilogmed å strikke med 3 farger baklengs :drool:

Det er ekstremstrikking! Fin jakke da!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Strikker du rundt og skal klippe opp foran? Det er jo mange måter å lage stolper på, den kan strikkes av masker du plukker opp oppover hele jakka, de kan strikkes for seg og sys på eller de kan hekles.

Rundt og rundt, skal klippes ja. Så det finnes måter å gjøre det på, jeg trenger ikke rekke opp? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal hekle en sauebamse, men veldig usikker på hvilket garn jeg bør bruke? Tenkte egentlig spargarn, men ser oppskriften er til nål 2,5. Da blir vel spargarnet litt for tykt. Noen som kan anbefale et passe rimelig og greit garn til dette formålet? Må finnes i hvit, beige, brun og svart. Går vel helst i fastmasker og løkkemasker, om det skulle ha noe å si. Jeg vet ikke hvilket garn som vil egne seg til dette, og jeg sliter med å finne tynt nok garn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan du ikke bruke det garnet og nål som passer, så blir bare bamsen litt større? Hvis det ikke er veldig viktig at den blir 100% lik i størrelsen som i oppskriften.

Jo, jeg kan vel egentlig det :P Bare hengt meg opp i det som står i oppskriften. Men det gjør jo absolutt ikke noe at den blir litt større.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, jeg kan vel egentlig det :P Bare hengt meg opp i det som står i oppskriften. Men det gjør jo absolutt ikke noe at den blir litt større.

Bamser og sånt hekles og strikkes gjerne med pinner/nål som er mindre enn det som står anbefalt på garnet. Så blir det stramt nok til at fyllet ikke tyter ut.

Eks: garnet sier str 4.5 mens mønstret sier 3.5 for å få riktig effekt.

I ditt tilfelle kan du bruke et annet garn og kanskje gå ned noe I størrelse på nåla I forhold til hva det anbefaler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Da er jammen kofta mi ferdig!

Nr 2 i samme mønster men i en str mindre enn den forrige- Men det må være noe rart med mønsteret for den er stooor i overdelen. Men pyttsann skal bare brukes innen husets 4 vegger.

Artig å lage, selv om det var litt krøll å lage mønsteret så det passet med å strikke fram og tilbake :)

11870873_10152955767461780_6522162642983

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har enkle oppskrifter (printa eller i hodet) for enkle tue, gjerne i billig bomull? :)

Hilsen hun som aldri kommer seg skikkelig i gang med å strikke langtekkelige ting, har dårlig teknikk, erfaring og kunnskap og har en et par ille dårlig plasserte fritimer i år :lol:

Edit: Det heter vell veldig gjerne kluter, kjøkkenkluter på godt norsk! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkel i bomullsgarn: legg opp 35 masker. Strikk 1 rett 1 vrang ut omgangen. Strikk rett masker neste omgang. Gjennta til ønska størrelse. Fell alle maskene. Vil du ha den større legger du bare opp flere masker :) Strikkes gjerne med pinner 1 størrelse større enn garnet ber om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkel i bomullsgarn: legg opp 35 masker.Strikk 1 rett 1 vrang ut omgangen.Strikk rett masker neste omgang.Gjennta til ønska størrelse. Fell alle maskene. Vil du ha den større legger du bare opp flere masker :)Strikkes gjerne med pinner 1 størrelse større enn garnet ber om.

Rett, vrang - rett - rett, vrang - rett annenhver omgang? Hørtes jo veldig overkommelig ut, takk! Kanskje vi får fylt på i kjøkkenskuffa :aww:

Jeg har en hel haug med Europris-bomull, lurer på om det fungerer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...