Gå til innhold
Hundesonen.no

Erfaring med DAP eller iHarmoni?

Recommended Posts

Jeg flytter med hunden min om noen dager, og tenkte kanskje et av disse produktene kunne være til hjelp i starten. Hun er vandt til å være alene, men ikke så flink på nye steder...

Funker det?

Noen bivirkninger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Brukt DAP når vi flyttet for å lette på nervøsiteten til Issi. Er ingen bivirkninger. Fungerte fint her.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har en DAP stående i veggen her, etter nyhunden kom. Han er fortsatt litt urolig på dagen, så vi ser ikke veldig effekt av det (vet ikke hvordan det hadde vært uten). Jeg snakket litt med en veterinærvenn, og hun anbefalte å bruke DAP og iHarmoni sammen, men jeg droppet sistnevnte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har prøvd DAP, både sånn for stikkontakt og spray. Min erfaring er at det fungerer utmerket på usikre/stressa hunder, og gir ingen utslag hos trygge hunder. Ingen bivirkninger (annet enn at hunder det fungerer på, kan gni seg inntil steder hvor man har brukt spray, og forsvare stedet mot andre hunder - har ikke opplevd det med bruk av stikkontakt-DAP).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Prøvde Adaptil (som er det nye navnet) halsbånd på knertis i sommer, fordi hun hater å kjøre bil, og vi skulle kjøre langt og masse. Overhodet ingen effekt, snarere tvert imot.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest 2ne

Prøvde DAP og iHarmoni til Dina, kan ikke si at jeg så noen effekt. Om det var, så var det i så fall at det bremset nervøsiteten hun vokste på seg, liksom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bruker iHarmoni på Ganzie, merker at hun kommer mye lettere "ned" igjen ved stressede situasjoner, hun avreagerer lettere og blir ikke fullt så "gal" som hun kunne bli ved enkelte situasjoner.

Brukte iHarmoni på Misty ved båtkjøring, og merker enorm forskjell. Før travet hun rundt og rundt og prøvde å hoppe av båten, nå ligger hun avslappet på teppet sitt eller sitter i fanget og "nyter utsikten".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Brukte DAP i stikkontakten når vi flyttet og hunden var litt urolig og rar. Det funket supert, og han roset seg fort ned :)

Har også prøvd iharmoni og det har funket i visse omgivelser. Men funket ikke hos veterinæren hun er livredd for f.eks.

Men det er absolutt verdt å prøve :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har gode erfaringer med DAP, har brukt både halsbåndet og stikkontakten. Vi brukte det pga nyttårsaften og hundene ble roligere enn det de har brukt å være tidligere år :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for hjelpen, dere:D nå skal jeg bestille begge, i håp om å få det før jeg flytter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har prøvd DAP spray, merket ingen effekt på hunden. Kunne tenkte meg å teste ut iHarmoni mtp nyttårsaften, det er helt krise her når det står på som vaerst.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvordan får man tak i iHarmoni? Hunden min går på RC Calm nå (DAP-fõr på en måte) og jeg er usikker på om det egentlig har en effekt. Foret er dyrt og jeg lurer på om pengene er bedre brukt på andre ting. Finnes det alternativer til iHarmoni?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har prøvd iHarmoni og Adaptil halsbånd på Bris i forhold til hjemmealenetrening. Etter 1-2 uker med iHarmoni ble han roligere (ikke heeelt bra, men rolig nok til at han klarer å fokusere på Kongen han får med godbiter inni. Halsbåndet skal ha mistet sin effekt nå, så da virker det som det er iHarmoni som har virket og at halsbåndet egentlig var bortkastet. Vurderer å prøve diffuser i stikkontakt bare for å se om det er noen forskjell :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har sett på Seren-UM (selger på Canis), men siden iHarmoni var litt billigere, har jeg nå bestilt de mtp nyttårsaften.

Fjotten er 32 kg, noen som har en formening om hvor mange tabletter han skal ha i døgnet... Vil gjerne prøve de ut i noen dager på forhånd, og ha nok til å gi han i hvert fall fra morgenen av på nyttårsaften og ut hele første nyttårsdag, iom at det er så innmari vanskelig for folk å forhold seg til reglene om når det er lov til å skyte opp fyrverkeri...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Han er nok ikke redd for halsbåndet, bruker forresten sele. For når han vil ut kommer han med hodet gjennom og løfter benet for å få på plass selen. Det er det  med å gå ut på tur som er problemet. Er enig at han er usikker ute når vi går, mulig det fortsatt henger i fra han ble skremt. Han liker å bruke hodet men jeg vet ikke hva jeg skal finne på når vi går. Å legge ut godbiter er jeg ikke sikker på for jeg har nektet ham å plukke opp fra veien for han finner så mye rart han ønsker å spise. Papir,kyllingbein og egentlig det meste. Biler som bråker mye vil han gjerne "ta", så vi har begynt å stoppe når det kommer biler mot oss. 
  • Aner ikke...hun er veldig sær. Noen liker hun og andre kan hun ikke fordra. Hun liker heller ikke å dele på oppmerksomheten og har ressursforsvar ovenfor meg. Vi hadde svigers hund på overnatting i 2 dager for litt siden. Det er hund hun kjenner veldig godt og liker. Men hun syns tydeligvis ikke at det var noe kult når hun var her. Trakk seg bort hele tiden og ville ikke ha stort med oss å gjøre😂 jeg tenker at selvom det kan gå bra så vil hun nok trives best som alenehund. Hun har en del issues ja, og det blir masse ekstra på meg når jeg stort sett er den eneste som går tur. Og siden det er ute på tur de fleste problemene hennes viser seg så må jeg nok belage meg på å gå separate turer med de, og det orker jeg ikke. så liker vi å reise på sommeren også da, og det blir mye mer styr å få pass til 2 hunder kontra 1. Hun er bare 2 år 😊 men hun har jammen spesielle behov selvom hun ikke er gammel haha.. tåler lite mas fra andre hunder og valper når hun ikke tar initiativ selv og kan bli ganske gretten og kjeftete. Dette, sammen med det jeg nevnte ovenfor er grunnen til at vi vil vente. Men det er vaaanskelig når jeg ser søte små lappevalper overalt😭😂
  • Jeg har eget rom som hundene skal være på om natten, så da venner jeg til valpen dette stedet fra første stund. Jeg kan sitte sammen med valpen til den sovner, de første dagene, og ellers ha vår soveromsdør åpen så vi hører valpen om det skulle være noe.
  • Jeg ville ventet til den gamle var borte før en valp kom i hus. En valp krever så mye og ER veldig mye i tillegg, så det kan bli slitsomt for en gammel hund. De har totalt ulike behov også, og jeg synes at den gamle bør få det meste av oppmerksomheten den siste tiden.  Kommer litt an på alder da, det er forskjell på 8 år kontra 11 også. En godt voksen hund kan jo lære veldig mye bra til en valp og de kan ha glede av hverandre. Men blir de opp i åra så får de spesielle behov, ja og kanskje bli mer gretten hvis valpen maser og styrer og gamlingen er sliten og trøtt.
  • Sover på soverommet med oss fordi jeg mener det er det som er trygt og naturlig for dem. Enten i sengen vår eller i sin egen hundeseng ved siden av. 
 • Nylig opprettede emner

×