Gå til innhold
Hundesonen.no

Norges mest populære hundenavn


MiO
 Share

Recommended Posts

Det er ikke enkelt å finne hundenavn. Hører om de som vet hva valpen skal hete med en gang de ser han/henne. Slik var det ikke for oss. Vi hadde valpen i en uke før vi klarte å bestemme oss.

Av navnene på topp 10-listen liker jeg Max best. Husker noen foreslo navnet Max til en dachs i en eller annen tråd her eller på canis. Den var ganske god :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde to katter som het Albert og Einstein. :lol: Fordi mamma og pappa hadde en av samme rase før, og han var så utrolig uintelligent. Men så viste det seg jo at disse kattene var ganske smarte. Etter hvert. Jaja.

Og en annen katt som het Ferrari. Haha.

Og at Bella og Ronja er vanlige navn på hunder, det kunne jeg fortalt dem før de begynte undersøkelsen! :lol: Skulle likt å se de 10 nederste jeg! Hørte at Trofast i hvert fall var et av de aller sjeldneste navnene :lol:

Red: Åja, haha, det sto jo faktisk i artikkelen, gitt. Ups!

Endret av Tinkie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kjent hunder som heter Bella, Balder og Mira! :D

Selv heter hunden min Teo, som sikkert er ganske vanlig også, men det var navnet han hadde når jeg henta han, så jeg gadd ikke forandre på det :)

Forrige hunden min het Dina, tror ikke det er det mest vanligste hundenavnet. Den gangen slet vi en stund med hva hunden skulle hete og hadde noen navn på listen. Så ble det vel til at Dina var det vi likte best alle 4, så da ble det navnet hun fikk... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Purre! For et utrolig herlig kattenavn! :wub: Det skal min katt hete om jeg noen gang skaffer meg det.

Eg merka meg òg Purre då Lina Kristine fann denne artikkelen i går. Fantastisk kattenamn :D .

Pusen vår heiter Tinus, kalla opp etter gamlekatten til mormor og morfar, skogskatt som vart over 20 år gamal. Han var Katt med stor K :) .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mira, Kira, Kita, Tinka, Sita, Tanja, Ronja, Bella og Mia var vel de tispenavnene vi hadde flest av på kennelen da jeg jobbet der. På hannhundene var det Bamse, Balder, Chico, Tico, Rex, Rocky, Rambo og Tassen som så ut til å være de mest populære navnene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mira visste jeg ikke at var så vanlig faktisk.

Navna til mine er ikke så vanlige. Lupin blir vel mer vanlig etterhvert, men kahlo og kasko er det få som har. :lol: Har navnene klare på neste hunder også jeg. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husker da jeg var tenåring å passa hunder. Da syns jeg de fleste het Rex, Bonso , Sofus eller King. Av tispene var det vel Lady, Kira etc..Har nå hund som heter Bella og katt som heter Simba, men begge het det før de kom hit da. Syns også det er artigere med ikke supervanlige navn på hundene, men liker veldig godt menneskenavn på dem, som feks Oscar, syns det er litt koselig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forrige hunden min het Dina, tror ikke det er det mest vanligste hundenavnet. Den gangen slet vi en stund med hva hunden skulle hete og hadde noen navn på listen. Så ble det vel til at Dina var det vi likte best alle 4, så da ble det navnet hun fikk... :D

Dina er et ganske vanlig hundenavn, tror jeg. Jeg veit ihvertfall om flere som het(er) det :)

Navna til mine er ikke så vanlige. Lupin blir vel mer vanlig etterhvert, men kahlo og kasko er det få som har. :lol: Har navnene klare på neste hunder også jeg. :lol:

Jeg veit faktisk om en terv som heter Kazko :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Ingen av navnene jeg har hatt på mine hunder har vært veldig vanlig. Kanskje med unntak av Billy.

Noah vet jeg om to andre hunder som heter, Hermine - vel, det hadde jeg vel ikke hørt på noen annen hund før jeg oppdaget at ei kjærring har bestilt halsbånd fra CM design til sin hund som da heter Hermine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mest uvanlige kattenavn Rex, Ruffen og Purre?

Jeg tipper du skal leite lenger etter Emurangogolak, Zalusianskia crocea, og Salix caprea (3 av mine, Emuru, Zaluzi og Salix til daglig) :lol: Mine øvrige heter Arnesh, Carex, Tego, DaVinci og Saga.

Freke og Denali er derimot ikke så uvanlige hundenavn. Fjellbris har jeg ikke hørt før, men kan jo være fler heter det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...