Gå til innhold
Hundesonen.no

Boerboel ventetråd


Mirai
 Share

Recommended Posts

Klarte å vente denne gangen til valpene var født!

5 tisper og 6 hanner. Jeg hadde inngått kompromiss med Steve om at vi skulle ha tispe dersom det var nok, og hvis ikke skulle han få oppfylle sin store drøm om å eie ett par baller. I og med at vi fant ut om kullet såpass sent (2 uker før termin) kom vi et stykke ned på lista. Vi var sistemann til å komme med, til tross for 11 valper!

De ble født torsdag 26. april og alt er vel med mor og valper.

Vi vet ikke hvilken som blir vår enda, siden vi har siste"valget" og får den hannhunden som er igjen. Valpene blir ikke valgt før rundt uke 7, og da er vi i Thailand uansett. Så det blir rett hjem og hente hund! :D

Edit: Pga. noen andre ikke kunne ha valp har vi fått andrevalget på hannhund!

frenchieandpups1dayold.jpg

Oppdretter sin Youtubekonto, er noen videoer der av de andre valpene som ble født tidligere i år og noen av hundene deres:

http://www.youtube.c...eature=g-user-u

Vi aner ikke navn enda. Jeg vil ha noe med to stavelser og ganske kort. Samt et sterkt navn, og unikt. Ikke noe oppbrukt gudenavn eller typisk muskelhundnavn :)

Edit; 90% sikkert skal han heter Marvel!

Mamma, Claymore Frenchie

claymore1_i00016b.jpg

Bestefar på morssiden, Maklireg Berre:

claymore1_i00014c.jpg

Pappa heter Makosi Dico (fra Nederland) og er den lyseste hunden i denne videoen.

Han ble også brukt på søsteren til vår valps mamma, så de har mange halvsøsken som kun er litt eldre.

Dico2jaar.jpg?width=683&height=600

claymore1_i00016a.jpg

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 224
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Si hei til Marvel! Nå skal han bo hjemme hos oppdretter sammen med en kullbror, ei voksen tispe (ikke moren) og ei tispe på 17 mnd frem til vi henter han 5. juli Aner meg at de labbene der kommer t

Jeg fikk visst et slags stressanfall jeg, et par uker før jeg skulle hente min 5. briard, liksom *ler*. Jeg var rett og slett fysisk dårlig, var til lege og tok blodprøver og EKG, jeg var kvalm og uve

Da har vi fått tak i litt grunnleggende utstyr! Kjøpte to forskjellige justerbare halsbånd, han vokser vel ut av det første ganske raskt vil jeg tro. Så kan han heller få litt fine når nakken er mer

Ja, det er veldig spennende! Blir veldig annerledes enn hva jeg har hatt tidligere :) Samt jeg ser jo for meg det kanskje blir litt konflikt om Steve og jeg ønsker å gjøre ting forskjellig. Vi har snakket mye om hva slags regler, grenser og ønsker vi har, så jeg tror det skal gå sånn halvveis smertefritt.

Vi var der for en to-tre uker siden på besøk, og da hadde de to 3 mnd gamle valper der. Herregud for noen KLUMPER! :D Beinmassen er jo helt enorm.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg skulle ønske det var flere bilder av moren, men det er vel noen ganger mer "stas" med bilder av hannene, spesielt hos disse rasene hvor hannene er større og kraftigere. Jeg syns jo hannene ser helt konge ut selv. Skal få tatt noen bilder av moren selv når vi får besøke igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bestefar var flott! Blir gøy å få en liten Boerboel her inne, synes jeg! Gratulerer! :)

Vakre skapninger.. Mammaen minner meg litt om en Boerboel som krøp inn i hjertet mitt for en god del år siden, veldig pen dame!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hannene blir vel en 60kg+ alt ettersom høyde. Jeg trodde de var mye større enn de faktisk var da vi kom på besøk og så dem i levende live :)

Ikke menneskenavn denne gangen, Steve har ikke lyst på det og det er kanskje greit å starte på scratch.

Male Boerboels average at around 65 cm and weigh around 65-70 kg. Females are smaller at around 60 cm and weigh around 50-60 kg.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer! De er utrolig flotte hunder hvis man er forberedt på hva man driver med. Håper dere har vært kjempenøye med research på oppdretter og linjer, gemytt osv. England er et stort land på hund, og det er en del miljøer med mye "rusk" i, spesielt på den typen hunder.

Jeg VIL hilse på! Når henter dere forresten? Jeg skal til England i juli... :innocent: (og igjen til høsten, da skal jeg vel nærmere dere, Bath/Oxford-ish).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer! De er utrolig flotte hunder hvis man er forberedt på hva man driver med. Håper dere har vært kjempenøye med research på oppdretter og linjer, gemytt osv. England er et stort land på hund, og det er en del miljøer med mye "rusk" i, spesielt på den typen hunder.

Jeg VIL hilse på! Når henter dere forresten? Jeg skal til England i juli... :innocent: (og igjen til høsten, da skal jeg vel nærmere dere, Bath/Oxford-ish).

Ja, jeg var skeptisk selv, det er mye rusk på "sånne" raser. Jeg har sendt mail og PM med både norske og engelske raserepresentanter og spurt om linjer, anbefaling av oppdrettere osv. Han som er raserepresentant i England anbefalte oss å kontakte oppdretteren vi skal kjøpe fra, fordi de ikke bor så langt unna oss (ca en time). Vi visste ikke på den tiden at de skulle ha kull snart. Jeg sendte en generell epost og fikk laaaangt svar tilbake, og veldig godt inntrykk av hvilke egenskaper de ønsker fra sine hunder. Kona der er også dommer for rasen og er den første som ikke er fra Sør-Afrika som fikk dømme på den årlige store utstillingen i Sør-Afrika.

Poter: Jeg har hvertfall fått inntrykk av at helsa ikke er dårlig. Oppdretterne vi kjøper fra røntger både albuer og hofter og bruker ingen som ikke er fri. De sa de vanligste helseproblemene er vaginal hyperplasia som kan forekomme hos tisper, samt korsbåndsskader/leddbåndsskader pga. de er store og spretter rundt som villmenn.

Jeg har hørt noen kan ha allergi, men vår oppdretter nevnte ikke det som noe hovedpunkt eller noe å bekymre seg over.

De hundene jeg har sett og møtt har hatt en god balanse mellom foran og bak, de er ikke så fortunge som jeg syns mange mastiffer er. Samt jeg liker at de har lenger snute og mindre rynker, stramme øyne også.

Edit: Glemte jo helt en bit. Simira, vi kommer tilbake fra ferie 4. juli, jeg vil tro vi henter 6. juli. Vi bor ca 20 minutter med tog utenfor London, i Sør-London :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...