Gå til innhold
Hundesonen.no

Litt ekstremt kanskje?


Inustaff
 Share

Recommended Posts

Se nå her : http://www.hundehjelpen.net/blog/2012/04/19/Sjekk-av-bekymringsmelding.aspx?alt_id=70L89-2A393-7D4&ts=1334810481019

og så her : http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/bilder?finnkode=34079535

Jeg får på følelsen av at denne her Hundehjelpen går litt over grensen med hva de legger seg opp i og hvordan de leker politi ovenfor andre hundeeiere.

Jeg har fulgt med denne Hundehjelpen en tid og de virker litt ekstra "hjelpekåte" på et sånt vis som ihvertfall jeg synes blir for ekstremt.

Et eksempel har man jo over her,hvor en hund er tynn - og ja det er IKKE ønskelig,selvsagt -men støtt og stadig både blandt newbies og erfarne hundeeiere så dukker det opp en og annen som er vanskelig å fore,og generelt går i perioder i livet med å være tynn.

Sånt kan rett og slett skje både hest og hund etc.

Har selv et par som er vanskelige i perioder og Napolitaneren min ,han er "kronisk slank" og jeg holder han også litt slank,men så fort det er løpetid eller noe i hus eller han bare har en periode der han ikke gidder spise så mye som han bør så går han ned igjen.Men han har en akseptabel slank kropp synes jeg og jeg ser han er frisk og fin så hvorfor skal noen bry seg?Han ser ikke ut som en mynde liksom.

En ting er hva som er penest,hva som er direkte usunt,og hva som er stygt.

Jeg synes det blir litt feil hvordan denne Hundehjelpen går inn og dominerer over folk og deres hunder.

Det er mye idioter med hund,men en trenger ikke gå utifra at bare fordi man heter Hundehjelpen så er alle andre så fæle og man må passe på rundt enhver sving,og passe alle annonser og andres hunder.

Jeg synes skrivet på deres egen side vitner om at de nok er litt mer ivrige på å hjelpe og overstyre enn hva som er fornuftig...

Jeg vet at flere her har og har hatt hunder som i perioder har vært tynne.

Det samme gjelder hester.Ærlig talt.Hesten min tapte seg veldig i vinter pga dårlg mage.

Det ble tatt hensyn til og fulgt opp så fort jeg merket nedgang og nå er han fin igjen.

Jeg synes det blir for ekstremt å ringe dyrevernet med en gang et dyr er tynt eller slankt.

Men nok om hva jeg mener,hva mener dere?

Er det slik man vil ha det? Jeg synes det var fornuftig av dyrevernet å ikke gjøre noe her.

Får sånn dårlig "barnevernsfølelse" av det hele når det blir så ekstremt at en skal meldes over slike ting.

En må se helheten i et hundehold.Har man så tynne hunder som lever i et hus fult av skitt etc og flere forhold avdekker at det er et dårlig hundehold så ja...Men kun pga en tynn hund?

Næææh...

Fyr løs da folkens...dette må da noen mene noe om...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 93
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Lurer litt på om de hadde gjort det samme hvis de fikk tips om en smellfeit hund? Men det er kanskje ikke så ille...

Vet ikke om jeg synes noe særlig om å legge ut annonsen med bikkja heller - det tar ca et nanosekund å finne ut hvem dette gjelder... Jeg får fnatt av sånne overivrige rosabloggere som skal redde v

Anonyme, inkompetente feiginger, som i dyrevernets navn finner det for godt å anbefale både burbruk og kastrering. Hvem f**n er disse folka? Hvor er reglene og statuttene deres, for ikke å si regnska

Det er faktisk ulovlig å ta loven i egne hender på denne måten. Det er liksom derfor vi har egne etater til å ta seg av slike saker. Det er ikke sikkert alle er klar over det, men å banke på noens dør og stille et spørsmål om alt står bra til med hunden, kan faktisk nærme seg ærekrenkelse. Slike ting kan føre til anmeldelse og videre søksmål. Derfor mener jeg at skal man først ta grep, så meld i fra til Mattilsynet. Sånn er det jeg ser på det i hvert fall.

Edit: og jeg synes den rottisen så tipptopp ut, i motsetning til mange andre rottiser som av og til kan minne om hengebuksvin. Nei, dette er pinlig for Hundehjelpen.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlighet... da hadde Casper og i visse perioder forårsaket slike alarmer. Skulle nok likt å se litt mer fett på den hunden, men synes nå faktisk det var litt forfriskende å se en rottis som ikke ser ut som en tønne jeg da.'

"De mente at et par kg til nå så var hunden helt fin den...."

Ja, det mener faktisk jeg og.

Synes hunden så ut til å være i kjempeform jeg, jeg gjettet at det var en unghund før jeg leste at den var rundt 7 år gammel. Skulle jeg overtatt den hunden (han var faktisk så flott at jeg kunne vurdert det om jeg var på hundejakt) så hadde jeg ikke fetet ham opp for mye. Men litt mindre ribben såklart, selv om i mine øyne er det ønskelig at et par ribbein vises, og da særlig i bevegelse.

Edit: dyrehjelpen fremstår så useriøse... måten de skriver på, de forventer vel ikke å bli tatt alvorlig?

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om jeg synes noe særlig om å legge ut annonsen med bikkja heller - det tar ca et nanosekund å finne ut hvem dette gjelder...

Jeg får fnatt av sånne overivrige rosabloggere som skal redde verden via sin egen lille internettside som ingen leser utenom på direkte oppfordring - vi lever i et demokrati i Norge, underlagt regler og lover, og med mange praktiske, direkte veier å gå for å ta opp vanskelige og ubehagelige spørsmål. Og OM det nå var slik at denne hunden var underforet i utgangspunket, vel så har den antagelig fått mer mat etter Mattilsynets henvendelse (selv om ikke de nødvendigvis alltid tar rett beslutninger eller tøffe avgjørelser når det trengs, de heller, dessverre.).

Nei, til topic, fysjom - me no like, og jeg blir ikke heller særlig imponert over feige, pinglete og løgnaktige mennesker som tropper opp hos hundeeier med skjulte hensikter. Hvaslags oppførsel er det?

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om jeg synes den rottisen er sykelig tynn på noen måte jeg.. Ikke det jeg kan se fra bildene vertfall.. Den er ikke feit, nei, men det er vell ikke negativt, finnes nok av feite rottiser ellers.

Dette virker bare helt sykt, jeg klarte ikke og sitte på fingrene så jeg skrev en kommentar.. Undres om den kommer til og dukke opp på siden :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Håper dette blir anmeldt. Dette er folk som ikke skjønner forskjell på foran og bak på en hund. Jeg har sett liknende tendenser i Shira-saken med en 100% fiktiv organisasjon opprettet i ens ærend å leke mor theresa. Skremmende at hvem som helst kan sette i gang med sånne prosjekter inkludert Visa-donasjoner kun med en datamaskin uten engang kunne alfabetet, langtifra telle til ti.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer litt på om de hadde gjort det samme hvis de fikk tips om en smellfeit hund? Men det er kanskje ikke så ille...

Antagelig ikke siden de tydeligvis mener at hunder skal være 15 kg overvektige...

Edit: Hadde nesten vært litt gøy om de hadde vært med på diskusjonen her.. Så hadde man hørt hva de tenker med..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

*rister på hodet*

Sånn går det når man leter etter dyremishandling.. Vet noen kattefolk her i fylket som holder på på samme måte. Du finner ofte det du leter etter.

Hunden ser fin ut. Jeg ville hatt den en smule opp i vekt, men ikke mye. Altfor mange feite hunder.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ikke hunden så i tipp topp stand ut. Man skal ikke se knoklene på ryggen, men, dette er ikke en hund som (hvis den veier noen og 30 kilo) bør veie 45-52 kilo. Og dette er heller ikke en hund som er sykelig tynn.

Med tanke på at Mattilsynet har vært i samtale med hundens eier, så går jeg ut fra at eier også vet hvem som har meldt han/henne, og at eier tar dette et steg videre.

Denne organisasjonen har vel hatt for vane av å henge ut folk som har levert hunder hos dem for oomplassering, i tillegg til da slik de gjør nå. De har nok for lite å finne på kanskje ...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

etter et nternasjonalt løp i fjor dro mine med seg noe skikkelig skit (magevirus) og ble veldig tynne. Hadde noen gått forbi her da, som ikke kjenner oss, hadde de nok reagert... Det tok ganske lang tid og mange tuber med zoolac å få dem opp i vekt igjen (Siden de har tykk pels synes det ikke så godt når de er tynne da...)

men: jeg synes den var litt i tynneste laget. ikke dermed sagt at jeg synes tykke hunder er bedre! Den kunne godt veid litt mer ja- det er forskjell på undervektig og godt trent. denne hadde noe muskler da, men...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Off glad de ikke så Oscar for litt siden da. Han var for tynn, men alikevel frisk og aktiv ungund, men de vokser jo ,strekker seg etc hele tiden så jeg sliter med å holde vekta hans oppe. Ser ut som det begynner å komme seg nå heldigvis. Men å reagere så voldsomt som de gjorde er å ta vel i da, kan være mange grunner til at en hund er tynn, betyr ikke alltid at den ikke får mat hehe. Og mener de at hunden kan komme opp veldig mye i vekt på 5 dager ? det fikk ikke jeg til her iallefall. Tok ihvertfall et par uker før det jevna seg mer ut .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Ja der ligger saken på veggen og mye uff og oi angående hunden...Jeg kjenner jeg blir provosert og har sittet på hendene i hele dag...

Hvor? Finner den ikke jeg... Altså jeg finner ikke saken på veggen.

Red: litt kjapp her hehe link.

De er jo f*** meg klin hakke gale.

Endret av Kåre Lise
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Under bildet av en Jack Russell,ca der...Kan ikke noen inn å skrive ?? Haha det tar jo helt av der...

Jeg kan godt tipse dem om tråden som den synder jeg er...

Var egentlig planen det,men har nettopp kommet hjem og freste over pc her inne før jeg stakk,og har ikke rukket tenke over hva jeg ville skrevet til dem om saken,men føler kanskje de burdte komme på bane da jeg anser folk her inne for å være oppegående hundefolk flest og da må man kunne diskutere dette litt.Slikt hysteri er ubehagelig og "farlig",om det er i hunde eller barnevern.

Vet ikke om jeg synes noe særlig om å legge ut annonsen med bikkja heller - det tar ca et nanosekund å finne ut hvem dette gjelder...

Men i utgangspunktet så henger jeg jo ikke ut eier,det kunne like godt vært "se den søte hunden" agenda - Feks på FB og andre steder legger man jo ut annonser hele tiden (også her,husker ikke??) Hvis de ikke er negative og man ikke omtaler de vemmelig så trodde jeg det var greit?

Bildene er jo veldig relevante til teksten Hundehjelpen har skrevet også..Folk kunne ikke sett hysteriet uten...

Da er linken lagt ut på veggen til Hundehjelpen ,under saken...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er slettet ja, men er etterfulgt av "må si at jeg er UTROLIG glad for at jeg ikke kom så langt den gang med å melde meg inn på hundesonen. dere har tydeligvis ikke lest hele saken, da hadde de fleste der inne hos dere ikke skrevet det dere har gjort. Er ok med delte meninger, men hallo.. lest selv hva dere har skrevet eller forholdt de fakta som er?"

Da må man jo selvsagt spørre seg hvilke fakta er det de har holdt tilbake? Ut i fra hva de har skrevet i bloggen og annonsen så ser jeg bare noen overivrige wannabe dyrepoliti. Hunden er veldig slank ja, men sykelig tynn er den ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bare så hinnsides tåpelig at jeg ikke har ord. Det er denne typen "dyrevern" som gjør at jeg mister all tillitt til dyrevernsorganisasjoner. Man finner alltid noen mennesker der som er "dyreelskere" som baserer sine meninger og praksis på et helt annet grunnlag enn erfaring eller kunnskap.

Synes den var tynn, men å være tynn er ikke farlig i seg selv. Det er hvis den er slapp/syk det utgjør noe. En tynn og frisk hund har det helt fint! Noen hunder ER bare tynne.

Og dessuten - hvorfor er det galt å melde ankomst før mattilsynet kommer? De klarer ikke å få hunden opp i normaltvekt på noen dager uansett. Og igjen - man kan ikke vurdere om en hund har det bra eller ikke ved å se om den er tykk eller tynn. Det KAN være en indikator, men en frisk, rask og glad hund har det bra selv om den er tynn.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...