Gå til innhold
Hundesonen.no

Juss i borettslag


Gjest
 Share

Recommended Posts

Hei,

skal sende søknad om å få ha hund i et borettslag som har satt seg på bakbeina og ikke tillater husdyrhold. Så vidt jeg vet er ikke dette lov, og smutthullet "spesielle tilfeller" burde kunne dekke mitt behov.

Noen som kan hjelpe med lover og regler jeg kan referere til i mitt brev?

Takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk også beskjed for noen år siden at jeg måtte sende søknad for at jeg hadde hund i boretslaget, og da ga jeg klar beskjed om at de ikke kunne nekte meg iflg emmeline loven. Og de sa det var greit bare jeg sendte inn søknad pga "formell" årsak.

Hvis du søker på google på emmelineloven tror jeg nok det skal komme noen saker på det. Jeg husker ikke helt hva jeg skrev, men henviste iallefall til den loven og noen paragrafer. Jeg kan godt se om jeg finner brevet jeg sendte hvis du vil? :)

Her er iallefall litt om loven:

http://www.jusstorge...=190&ArtKey=257

http://www.lykkejege.../borettslag.pdf

edit: Eller emmeline dommen heter det kanskje?

Edit 2: Her har også NKK skrevet litt:

http://www.nkk.no/nk...RTICLE_ID=13236

Endret av sham
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette har ikke noe med det du spør om egentlig, håper du tilgir meg :P Men det kan jo fort bli et litt ubehagelig sted å bo, hvis det er slik at flesteparten av folkene der er hundehatere? (men egentlig tror jeg at de kommer til å bli omvendt hele gjengen når de ser hunden din.) Men om det bare er en formalitet er det jo noe annet da, om folkene ikke er så engasjerte i det, bare er regelryttere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk OBOS, USBL eller lignende for gjeldende lovverk og anbefalinger. De har fulltidsjurister.

Jeg er usikker om du med letthet kan få hund inn i et borettslag, selv om jeg vet at de neppe hadde fått en hund ut av samme borettslag. Lov om borettslag sier at det skal ligge gode grunner for dyrehold, så jeg ville googlet litt og se hva folk flest bruker å oppgi. Det finnes plenty generelle og gode grunner til å ha husdyr, både for fysisk og psykisk helse. Og jeg ville grovt skissert om hunden og mitt hundehold slik at jeg illustrerer at mitt hundehold ikke vil gå utover de andre beboerne.

Her er Lov om Borettslag, og her er paragraf hvor dyrehold faller under. :)

"(4) Styret kan fastsetje vanlege ordensreglar for eigedommen. Sjølv om det er vedteke forbod mot dyrehald, kan brukaren av bustaden halde dyr dersom gode grunnar talar for det, og dyrehaldet ikkje er til ulempe for dei andre brukarane av eigedommen."

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen tusen takk! :) Jeg har ikke tenkt å være noe sur grinebiter som gjør livet uhyggelig for de rundt meg, men heller bidra med glede til de rundt oss. Bare tenk på hva jeg har skrevet i løshunder i skogen-tråden, jeg skal ikke være til bry for noen :)

Har enda god tid på meg, så er det bare å forfatte noe konkret, men respektfullt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Vi hadde akkurat samme problemet for en tid tilbake. Det ble både stygt og ubehagelig (brev om tvangssalg etc.). Endte med at borettslaget ga seg, men først etter at vi koblet inn advokat.

Det er forholdsvis mange boenheter her, noe som har gjort det lettere, men det er ikke veldig hyggelig å være upopulære hos styret.

I vår oppgang har vi noen som elsker ham og andre som snur i døra hvis de hører vi er på vei opp/ned..

Jeg hadde nok gjort det om igjen, men basert på erfaringene jeg har gjort meg nå ville jeg forsøkt og få et møte med styret slik at vi kunne hatt en dialog om hva de "fryktet" og hvordan jeg så for meg mitt hundehold. Kanskje hadde vi unngått noe av konflikten, hvis ikke hadde jeg hvertfall visst at jeg hadde vært mest mulig åpen.

Jeg har også foreslått og lage en skriftlig avtale hvor jeg forplikter meg til selvfølgelige ting som at han ikke skal bråke, ikke tisse ned vegger o.l, ikke gå løs, ikke være på fellesområdet uten tilsyn osv. Dette fikk jeg ingen respons på fra styret.

Ellers er det faktisk opp til evt. klagere på ditt hundehold og bevise hvordan hunden er til ulempe, det er jo litt vanskelig å gjøre uten at din hund har vært boende i borettslaget...

De kan rett og slett ikke nekte deg, selv om lovverket åpner for tolkning. Hvor godt forhold du får til naboene er noe annet. :rofl:

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...