Gå til innhold
Hundesonen.no

Når ble hunden din stueren?


Janis
 Share

Recommended Posts

Pøh, Fibi tissa inne i forrige uke, hun. Hun er sju. Tror bare at innimellom må hun veldig om natten og er for hensynsfull til å vekke meg :P Tinka er tre og har tissa inne èn gang etter at vi fikk henne og det var på besøk hos AnetteH. Høflig gjest det, tenker jeg :icon_redface: Neida, jeg har ikke hatt valp på tjue år, så jeg husker ikke. Men selv renslige hunder kan få noen uvaner i perioder, eller bare ikke klare å holde seg, altså. Tiss og bæsj innedørs er ikke fremmed for meg, kan du si :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott å høre erfaringer.

Det går strålende her. I stad fikk jeg inntrykk av at hun måtte ut, hun stod ved døra. Men jeg rakk ikke åpne.

Ellers så har det ikke vært noe tiss inne, men jeg er ute med henne ofte.

Vært mye ute i hagen i dag.

Forresten: hvor får jeg et halsbånd som passer en papillon valp? Det jeg kjøpte er for stort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da hun var 10 uker var hun stueren. :) Det kan nok ha med å gjøre at jeg er ute med henne veldig veldig mye, og med korte intervaller. Men hun holder seg hele natten uten problem, hun ligger gjerne og koser seg leeeeeeenge på morgenen også og det er jeg som må mase henne ut. Bedagelige valpen. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns overgangen fra ikke-renslig til renslig/stuerein var ganske "flytende". Fra hunden var ca 4 mnd, begynte vi å regne henne som renslig, dvs vi visste hun hadde skjønt poenget. Men likevel skjedde det ca 1 til 2 uhell pr mnd til hun var 7 mnd ca. Ved disse sjeldne uhellene tisset hun inne, ikke bæsjing.

Siste gang hun hadde et uhell, var da hun fikk løpetid 8 mnd gammel, og det kom en mann på besøk her som hun var veldig glad for å se. Da skvettet hun en liten flekk på gulvet av ren glede. Det var siste gang, og før det hadde hun ikke hatt noe uhell på en måned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mini her blir stadig litt bedre, men vi har en lang vei å gå! Hun er 4 måneder.

Chessea var vel stueren rundt 4-5 måneder!

Halsbånd til papillonvalp - bobby sine regulerbare i størrelse XS! :)

Da fant jeg bobby halsbånd i dag :) Takk for tipset! Det var stor forskjell ift Trixie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig OT, men nå gikk det opp et lys for meg :lol:

:lol:

Jeg syns overgangen fra ikke-renslig til renslig/stuerein var ganske "flytende".

måned.

Ja, det er jeg enig i. Boris begynte vel å skjønne poenget da han var rundt 6 måneder. Han skjønte ihvertfall at vi ikke syntes noe om at han bæsja inne (selv om vi aldri kjefta), så han begynte å gjøre det i skjul bak tv-en istedenfor. :thumbsup:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eldste tok det vel 2uker. Så hun var 10uker. Da hadde vi kanskje maks 5-6uhell inne i løpet av de 2ukene. :D

Mellomste, tja der tok det litt lenger tid. Hun var vel nærmere 4mnd ca.

Yngstemann i flokken, han kunne også bruke litt tid. Så han var vel også rundt 4mnd, kanskje litt før. 3-4mnd da :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Vi var veldig heldige. Hadde lest at det kunne være vanskelig å få dachser stuerene, men Echo skjønte det etter en uke. Da begynte han å gå til døren når han måtte ut, men han klarte ikke å holde seg lenge. Det tok et par uker til før han kunne holde seg lenge nok til at vi unngikk uhell. Det tok et par måneder før han klarte å holde seg en hel natt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min første hund (BC/Groend) var stuerein og god på ut-signaler så og si med en gang..(hun var også nesten født lydig også)

Danny samojed var 100% stuerein fra 6 mnd alder

Papillon er 6 mnd nå å er ikke stuerein enda..fortsatt litt utydelig på signaler... (hun kom til meg 12 uker gammel..og på kald vinter.. mulig derfor?)

Det tok laaang tid. Tror hun var nærmere året da hun sluttet å tisse inne. Bæsje inne gjorde hun helt til var 2 år kanskje. Nå bæsjer hun kun inne om hun er dårlig i magen, men det er jo forståelig. Må man så må man.

Kanskje det er noe papillonsk?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har vært veldig forskjellig fra hund til hund jeg har hatt!

De som jeg har nå:

Elste: 2 dager (var 7 uker når jeg fikk henne)

Mellomste: Var stueren når jeg fikk henne. (10 mnd) hun kan gå inne hvis hun virkelig virkelig virkelig må på do. Skjedd 1-2 ganger det året jeg har hatt henne!

Yngste: 9 mnd ( nå er det mest markering tissing som vi jobber med å få bort. Blitt mye bedre)

Første Boston terrieren min var RAR. Brukte seriøst nesten 2 år! Prøvde alle metoder som var. Endte med at hun lå i bånd festa til beinet mitt når jeg sov. Da våkna jeg da hun prøvde å gå ned av senga. Det funka! (utenom når jeg var ute på byen. Da gikk hun på do på badet når hun var hjemme hos foreldrene mine. Virka nesten som en demostrasjon. Hun var ikke hjemme alene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...