Gå til innhold
Hundesonen.no

Jeg har blitt allergisk mot hund


Karina&Chica
 Share

Recommended Posts

Etter mange måneder med nysing, tett og rennende nese hver morgen og kveld + kløe i øynene av og til, har jeg fått påvist at jeg har hundeallergi. Ikke en sterk form, men allikevel utrolig kjipt da jeg overhodet ikke ønsker meg et liv uten hund! Så hva gjør jeg nå?

Jeg skal til legen og prate om det, og får forhåpentligvis noe medisiner som fungerer.. Finnes det forresten noen reseptfrie medisiner som kan hjelpe?

Noen med hundeallergi her som har noen gode tips om hvordan leve med dette?

Hva med neste rasevalg? Jeg må vel begynne å peile meg mer inn på de allergivennlige rasene nå da, kanskje..

Uff, jeg har levd med hund hele livet, og plutselig skal kroppen stritte i mot.. Dette var ikke en del av planen :no:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er allergisk mot "alt", hele året, og går på to typer piller (på omtrent 6 ganger høyere dose som anbefalt) i de verste periodene, men bare en når det er snø ute. Men jeg lever fint med hundene mine, og reagerer ikke på dem, sjøl om jeg er allergisk mot andre hunder (og også kan reagere på andre shibaer). Jeg merker at jeg er allergisk når de er våte, hvis jeg er på hundeutstilling osv. Men for meg er det liksom bare enda en ting kroppen finner på noe sprell rundt.

Dette er ikke enden på livet, og inntil du kommer deg til legen, kan du kjøpe reseptfrie medisiner på butikken. Det høres heller ikke ut som det er noe voldsomme greier du har, og iogm at du bare har de "vanlige" symptomene, vil nok sikkert allergimedisin hjelpe deg veldig godt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om medisiner; disse kan du få kjøpt uten resept på apoteket, men om legen din skriver dem ut blir de mye billigere. Samt at du vil få dem på blå resept (dvs staten dekker det meste av medisinkostnadene) da allergi er en kronisk sykdom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kryssallergi og blir ekstremt allergisk mot hundene på sommeren pga jeg er så allergisk mot pollen/gress.

Det beste jeg har vært borti hittil er allergisprøyter, det var så herlig, plutselig kunne jeg puste osv. Tar de på sommerhalvåret. er jo småting med å vaske hundene med petal cleanse osv, ikke la de sove på soverommet, lufte alt dynetøy etc godt ut.

jeg har 2 hunder selvom jeg blir veldig allergisk mot de nesten 9-10 mnd i året :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så trasig! :(

Men det finnes, som nevnt over, allergisprøyte man får hos legen. Mye lettere enn piller! Synes for øvrig ikke at reseptfrie allergimedisiner fungerer noe særlig, eneste er øyedråpene jeg får effekt av, resten er bare skvip, og såååå dyrt! Men folk reagerer jo forskjellig på medikamenter, så det kan jo kanskje være en idè og prøve, du finner jo fort ut om det er noen effekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går an å ta desensitivitetsbehandling, uten at jeg vet helt kriteriene for det (om du kan ha hund i behandlingstiden, f.eks.). Da får du en sprøyte med jevne mellomrom, som gir deg litt av det stoffet du er allergisk mot. Svigerfar har gjort det med hund, og kan nå omgås dem i begrensede mengder.

Ellers har du jo petal cleanse som er et middel som kapsler inn allergenene i pelsen/huden til hunden. Relativt dyrt (bestill fra England!) og ikke det mest praktiske på pelshund kanskje, men verdt et forsøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar og tips! Godt å se at det er flere i samme situasjon som allikevel fint kan leve med hunder:) Jeg tror jeg skal prøve ut petal cleanse..

Er det noen som har oversikt over de allergivennlige rasene da? Jeg vet blant annet at bichon frise, puddel og portugisisk vannhund skal være allergivennlige..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

* kuppet tråden*

Vil petal cleanse hjelpe hvis man har en allerede røytefri rase?

Og til Ts: jeg har bedliss, eneste hunden min hyperallergiske mor ikke reagerer på.. Jeg kan etter 2 mnd med en voksen hund anbefale den rasen sterkt. Morsomme, enkle og utrolig menneskekjære. Hendig størrelse også.

Edit: forklare litt mer.. De har samme pels som puddelen, altså krøllete og røytefri, de krever endel pelsstell skal de stilles, men svært lite hvis man holder pelsen halvkort.

Bilder av hundene og mer info finner du i rasetråden ( i rasevalg) og Bedlington Terrier og i tråden til Borsa'linos 2nd H Hermoza.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

* kuppet tråden*

Vil petal cleanse hjelpe hvis man har en allerede røytefri rase?

Ja noe, for det hjelper å binde hudceller til pelsen, slik at det ikke slippes ut i luften ;)

Røytefrie holder jo bedre på allergener enn røyteraser, det er derfor de er allergivennligere, men noe løsner jo uansett ved feks børsting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja noe, for det hjelper å binde hudceller til pelsen, slik at det ikke slippes ut i luften ;)

Røytefrie holder jo bedre på allergener enn røyteraser, det er derfor de er allergivennligere, men noe løsner jo uansett ved feks børsting.

Takk * sette på handleliste*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg vet ikke hvordan du organiserer hundehverdagen din, men det er noen grep som kan hjelpe om du ikke allerede har prøvd dem:

unngå hund på soverom, unngå å oppbevar klær med pels på der

vask hendene etter at du har klappet hunden, ta ikke hendene opp i ansiktet etter å ha klappet hunden

støvsug og hold huset rent

petal cleanse

allergimedisin

Min far er allergisk mot hund, og da jeg bodde hjemme fikk jeg likevel mast meg til å ha hund. Vi måtte dog ha noen "husregler" for at hverdagen skulle bli overlevelig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...