Gå til innhold
Hundesonen.no

Snøfrost Værkullet, 6 måneder gamle


Snøfrost
 Share

Recommended Posts

I dag er det på dagen 3 uker siden paringen fant sted (vi tok bare en). Er jo ikke sikkert Denali er drektig. Men jeg krysser fingrene for Siberian valper om ca. 6 uker!

Så imens jeg sitter her og gransker Denali for alle mulige lovende tegn og venter på at UL kan tas så grubler jeg likesågodt over valpenavn. Dette blir et "vær kull" og kun vær som forekommer på disse breddegrader er aktuelt. Litt vanskelig når man ikke vet hverken kjønn eller personlighet. Men blir det ingen kull nå, ja så kan navnene brukes den dagen det første kullet faktisk blir født.

Så langt virker hun noe roligere, hun har forstørrede og noe mørkerosa patter, mer enn normalt etter løpetiden synes jeg. Ønsketenkning???

I tillegg har hun hatt dårlig matlyst igår og idag. I går spiste hun ikke halve dagsrasjonen engang. Svært utypisk for en ellers matglad hund.

Freke derimot hadde litt dårlig matlyst pga stress under løpetiden til Denali og tilbringer nå dagene med å forsøke å få i seg mest mulig virker det som :rolleyes2:

At han sånn ellers er litt interessert i Denali er ikke noe pålitelig tegn da dette er en hormonell fjortis. Dvs det meste er interessant når det kommer til andre hunder.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 351
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Takk for alle gratulasjoner! Ble ikke rare søvnen. Får ta det igjen nå snart Det går bra med mor og valper. Kvikke og livatte små valper de som har kommet. Jeg har slept mor Denali ut på do 3

Da har værkullet ankommet og jeg er stuptrøtt så jeg skal gjøre som Denali og ta en blund De ble 6stk, 4 svart/hvite og 2 rød/hvite. Kjønn må kontrolleres på nytt når hjernen har fått seg en hvi

Nå har alle flyttet så dette blir vel siste posten her på en stund. Kan jo være fint å oppdatere en gang innimellom Bor nå på Nesodden og heter fortsatt Lune Har flyttet til Sandefjord og h

Vi krysser fingrene! Iogm at du har Snøfrost som kennelnavn, antar jeg at du satser på norske/nordiske egennavn? Jeg synes i alle fall ikke at det er spesielt stilig med blanding av norsk og engelsk osv...

Skal du ha et kullnavn også, eller bare navn fra vær? Feks har mine to -Chan og Deki som kullnavn, og jeg kommer til å fortsette den tradisjonen sjøl.

Kanskje du kunne hatt noe sånt som Gnistrende, Iskald eller lignende? Snøfrosts Gnistrende Bris, Vind, Regn, Sky, Orkan, osv?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir norske navn ja. Snøfrost er valgt med "overlegg" blant annet for å ha et klart skille mellom katteoppdrettet og hundeoppdrettet.

Typiske navn på mine katter (oppdrettsnavnet er Swahili: Kimburu) er slike ting som Kimburu Zaluzianskya crocea (latinsk navn på en afrikansk plante), Kimburu Emurangogolak (afrikansk vulkan), Kimburu Panlong (kinesisk drage), Kimburu Jajapur (indisk provins) osv osv

Så dette kullet blir Snøfrost adjektiv - værfenomen. Adjektivt og værfenomenet må passe sammen. F.eks. Kjøling Fjellbris, Isende Rim osv. Hvis noen har noe som passer til tåke så kom med det! for ord som "grå" og "stille" er bare kjedelig. Selvom "silent mist" høres bra ut på Engelsk så har liksom ikke "stille tåke" samme svungen synes jeg ;) Må være en svært stilltiende valp da i tilfellet. hehehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende tid, håper virkelig det blir noen lodne nøster! :)

Fønvind synes jeg klinger bra, er en varm, tørr vind som kommer ned fra en fjellkjede.

F.eks Susende fønvind, Fargerikt nordlys, Stormende orkan, Dalende snøkrystall, Krystalisert istapp/dryppende istapp, Isende kulde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snøfrost Rosa Perlemorssky

Snøfrost Gnistrende Morgendugg

Snøfrost Isende Kuling

Snøfrost Blafrende Nordlys

Snøfrost Tindrende Stjernehimmel

Snøfrost Virvlende Orkan

Snøfrost Brennende Kulelyn

Snøfrost Stormende Vestavind

Snøfrost Solgangsbris

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg stemmer for at du skal ha en lys valp som skal hete Snøfrosts Smygende Tåke!

Tror det kan bli vanskelig med denne lyse valpen. Størst mulighet for at de blir svart/hvite, med en viss mulighet for at det også kommer rød/hvite (om faren bærer genet for rødt, begge hans foreldre gjør - Denali gjør). Men, man skal aldri si aldri. Men jeg blir overrasket om det kommer en hvit en ut ;)

Edit:

Dette kullet må bli rekordstort, for steike her er mange flotte navn å velge mellom!

Hehehe, den tanken har jeg tenkt også. Men jeg vil helst ikke ha mer enn 6 altså!

Bestemor og mor har fått kull på 6 og 7

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så spennende! Selv synes betydningene til værfenomenene nevnt under er veldig fine.

Iskorn (regndråper som fryser til is før de når bakken)

Kornsnø (kornete faste partikler som faller ut av tåke/tåkeskyer)

Kilde: metlex.met.no.

Edit: Solstorm er også veldig fint! Har vel kanskje ikke noe direkte med vær å gjøre da, men.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det kan bli vanskelig med denne lyse valpen. Størst mulighet for at de blir svart/hvite, med en viss mulighet for at det også kommer rød/hvite (om faren bærer genet for rødt, begge hans foreldre gjør - Denali gjør). Men, man skal aldri si aldri. Men jeg blir overrasket om det kommer en hvit en ut ;)

Jaja, hvit schmit, jeg tenkte mest på maska da! :lol: Men hva med navnet? :frantics:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaja, hvit schmit, jeg tenkte mest på maska da! :lol: Men hva med navnet? :frantics:

Er vel en viss mulighet for ganske åpen maske (mye hvitt), men mest sansyligvis ser de ut som banditter hele gjengen når de er små (de hvite feltene vil krype og de mørke lysne etterhvert som valpene blir eldre).

Mange gode navneforslag her. Så de ligger på "lista" så får jeg se hva som kommer og hva jeg føler passer da ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...