Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp biter kun på 1 i familien


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

Ei jeg snakket med som skal på valpkurs i helgen, sa til meg idag at hun var plaget med at valpen 12-13 uker ca. (cairn terrier) bet henne mye. Jeg har allerede gitt henne en god del tips, som ofte blir nevnt i lignende tråder her på forumet. Men hun sier at det er kun henne valpen biter på, og ingen av de andre familiemedlemmene. Hva kommer dette av?

Hun sier at valpen virker mer knyttet til henne, så tenkte at det kanskje var pga det, at valpen vil leke/herje med henne eller ha oppmerksomhet? Eller ser valpen på henne som det svakeste indvivdet i familien og bøller med henne?

Har rådet henne om å gå bort fra valpen når den biter, men da løper den etter henne og biter seg fast i hælene/buksen, så det er ikke enkelt. Hun sa at når hun løften den opp i sofaen med henne ble den rolig med en gang og lå rolig der.

Noe tanker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nurket mitt bet hovedsaklig gubben.. Noe inni h****e også :P Men gubben klarte heller ikke i starten å gi valpen tegnene som trengtes for at det var ikke lov å bite.. Og gubben var vel den som gjorde minst med valpen av oss to..

Det jeg gjorde når valpen beit var at jeg hylte høyt og lyst et au, og trekte feks hånden (hvis det var hånda valpen beit) inntil meg.. Det skjedde hver gang valpen beit.. det var ufattelig effektivt hos oss, og samtlige valper jeg har vært borti, og nå kan man si au i vanlig toneleie og nruket trekker seg unna... Feks hvis hun tråkker på meg eller lignende..

Så jeg tror bare rett og slett ikke at valpen har forstått at eieren ikke er en bitepute og at dette er "lov", og ikke vondt i det hele tatt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil anta at hun framstår som mer 'oppspilt', usikker (alt annet enn rolig) enn resten av familien, enten det er bevist eller ubevist. Det kan jo være bare sånn hun er eller fordi hun herjer mye med valpen og på den måten blir hun synonymt med lek/stress/oppspilthet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at det også er forskjell på hvordan valper biter. Noen valper blir så lykkelige at de ikke klarer å styre seg når de treffer favorittmenneskene sine, og bare MÅ smake, susse og nibble litt. Det er et ganske stort steg fra det til å herjebite og mase.

Jeg er feks den store heltinna til shibavalpen til tanta og onkelen min, og Sookie klarer bare ikke å beherske seg når vi er sammen, fordi hun er så glad og er så opptatt av å vise meg at hun synes jeg er det viktigste og beste mennesket til stede at hun gnafser i vei. Hun småbiter meg i kjeven (sånn type ulveunger på moren sin) og kosetygger og biter på hender før hun begynner å slikke når jeg sier at jeg ikke liker så mye biting. Hadde jeg vært en hund hadde hun slikka meg i munnviken (og det prøver hun jo forsåvidt også på). Da hun var yngre og særdeles uoppdragen, var saken en annen. Da var det ikke mye kosing og nibbling, men biting for å være i fred, biting for ikke å bli tatt på, biting for å få oppmerksomhet også.

Så det finnes ikke et svar på spørsmålet om hvorfor en valp biter, jeg mener det også er viktig å kartlegge HVORDAN den biter (men så har jeg jo også en rase med svært mye lyd og språk).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil tror det er henne valpen har mest "forventninger" til (i og med det du skriver) - mye i samme bane som er nevnt tidligere av andre her.. At valpen tror/tenker at hun er det svakeste individet i familien etc - har jeg ingen tro på..;) "hardcore ignorering", tren kontakt, "bytte" - et el annet - kanskje en fryst,oppbløtt vaskeklut e.l... isbit.. fjerne seg fysisk ifra valpen (evt løfte den langt bort) og virkelig vise med kroppsspråket at man ikke ønsker å være med valpen om den fortsetter slik... Vanskelig å vite hva som kan hjelpe uten å ha sett an valpens reaksjoner og atferd "in action" ;) Berolige valpe-eier om at det snaaaart går over / telle ned til tannfelling;) hehe..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kjenner veldig på det samme. Da min var 11 tenkte jeg "jøss, er det dette som er gammel hund?", for jeg så ingen tegn til alderdom. Nå som hun er er 13 er det derimot veldig tydelig at hun er gammel i kroppen, mens hodet fortsatt vil så mye... Det knuser meg å se henne sånn.
    • Så nydelig han er, dette hjalp IKKE på valpefeberen! Det er noe med de sorte kelpiene…🥹 
    • Så fine bilder 😍 Hun ser flott ut! 
    • Da er han kommet i hus ☺️  Vickulas E’Ra, fra E-kullet som hadde Egypt som tema. Ra er da solguden. Til daglig går han derimot under navnet Tempo.  Han skal bli en liten potet og brukes til agility, rally lydighet og spor. Det blir også litt utstilling tenker jeg ☺️   Vi hentet han i Sverige på mandag og tok en overnatting på Geilo på vei hjem. Han var veldig flink i bilen, sov masse ☺️ På alle pausene våre møtte han alt vi traff av miljøer og folk som om han hadde sett alt før. I går var vi hjemme hjemme.    Første uhell inne var i dag tidlig. Jeg brukte nok litt for lang tid på å kle på meg og lot han stå på gulvet å vente. Hadde ett til uhell senere på dagen også. Han har til nå hatt overraskende god blærekapasitet og tisser stort sett kun etter å ha sovet. Men senere på dagen tisset han inne etter å ha lekt.    I dag hadde vi dagens første biltur i bilbur i bagasjerommet. Det ble konsert. Roet seg i det vi kom frem, så vi fikk avsluttet på godt vis. Kjørte så videre til mine foreldre, og på vei hjem derfra var han mer rolig. Så det kommer seg vel etterhvert.    En ting jeg skal fokusere mer på med denne hunden er ro ute. Så i dag har vi både sittet i ro utenfor her i nabolaget og vært på kafé hvor han satt rolig under stolen og på et tidspunkt sov ☺️
    • Nå har ikke jeg hatt tisper, men personlig er jeg skeptisk til å få tispe, jeg trives veldig godt med hannhund. Så det er nok smak og behag (for noen, andre spiller det ingen rolle for).
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...