Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Pels hjelp!

Recommended Posts

Jeg er ikke vandt til pels hunder, og trenger litt råd og hjelp.

I mitt hode var det greit å la pelsen vokse og vente med å klippe til vår/sommer. Men en dame sa til meg at det er feil, pelsen bør klippes til vinter og bruke dekken i stedet. Hun har bicho frise og jeg bicho blanding, så de var jo veldig like. Men stemmer dette?

Hun forklarte hvorfor og det hørtes ikke helt bak mål ut. At snøen sitter jo fast og det tar lang tid før de blir tørre og varme igjen.

Så har jeg møtt på et problem da! nysgjerrig som hun er! har det satt fast en sånn borr i pelsen (under haka) hvordan skal jeg få av den? den sitter så godt! må jeg ut å kjøpe sånn dyr maskin i dag da? med saks er jeg redd jeg klipper henne, den sitter godt inntil huden. Noen tips?

For de som ikke skjønner hva borr er, jeg vet ikke hva det heter så jeg bare kaller de borr, hehe.

Det er sånn ball med pigger som setter seg på klær å sånt, en type frøblomst.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når mine har fått borrer i pelsen har jeg sitti å pelt de ut for hånd, pleier å fungere, om noe sitter igjen så karder jeg godt nedi pelsen for å få bort det siste..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da er det på høy tid å venne seg til å bli stelt... Hyggelig, snill trening - hver eneste dag. F.eks. før hun skal få middag, eller bare sørg for å ha supergode godbiter klare til når hun har vært flink.

Litt etter litt - og vips har du en hund som takler både floker og borrer i pelsen.

Ang. det du spør om - selvsagt vil en kortklippet pels vanskelig dra med seg snøballer inn, og superkort pels tørker selvsagt mye kjappere enn lang.

Men ja - den vil jo fryse, da! Når man klipper els ødelegger man jo ALL form for beskyttelse hunden har av pelsen sin, så joda - dekken, fleecedress, evt. sokker, og alt som skal til for at den ikke skal fryse bør man skaffe seg.

(Ergo - kanskje enklere å vente til våren, men da bør man børste og stelle pelsen hele vinteren istedenfor da!)

Susanne

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Kjempefint - og beklager om du oppfattet det som kritikk! Det var ikke ment sånn, altså.

Men jeg har selv hatt valpekjøpere som har "prøvd" å børste litt på valpene sine - valpen har protestert høylydt, og valpekjøperen bestemmer seg for å vente til den blir eldre med den treningen..

Det er sjelden noe smart - det blir ikke enklere når den søte lille beardisdotten plutselig har digre floker som skal børstes ut og hunden er totalt uvant til det!

Så litt kosebørsting så ofte man gidder - helst når valpen er trøtt og sliten, gjerne ligger og koser seg ved siden av deg (eller på fanget), børste litt her og der, pille litt på klør, fjerne øyegufs, kikke litt nedi ørene og sånt. Kreve litt mer hver gang, og til slutt har man en hund som ligger totalt avslappet på bordet og blir børstet fra ytterste haletippen til neseknappen. (DET er deilig når hunden til slutt er fullpelset!)

Men det var "pelshundoppdretteren" i meg som sa dette. Og det er sikkert helt OT her i tråden..

Borrer er noe herk! Og det finnes bare TO måter å slippe sånt - la være å gå i nærheten av dem ELLER sitte å fjerne de for hånd...

Susanne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trøsten er da at når man har fjernet noen dusin sånne, så finnes det faktisk en "tek" på å få de ut relatvt hele.. Det gjelder å ta vekk så mye pels som mulig, men fortsatt holde borren "hel". Når man har blottlagt ca halve, tar man et godt tak i selve "kjernen" og stort sett kommer de hele ut av pelsen...

Satt her for litt siden og fjernet sikkert 10 stykker fra den mest pelsede beardishannen min - og de fleste satt jo på hodet og foran øynene.... IKKE moro verken for han eller meg!

Susanne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frøkna vi har vert FULL av slike mini mini frø med piggar/borrar, og einaste måten å få det ut på er å børste pelsen flokefri, for så å finne ein superfin kam og børste det ut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Borrer er noe hærk! Jeg òg gjør som de ovennevnte og fjerner de bit for bit med fingrene. Det kan være skikkelig tidkrevende, men er eneste måten hvis du skal beholde pelsen "hel" ihvertfall. Om du prøver å splitte litt med en saks slik at du får delt den litt, kan det bli enklere å få den ut og du klipper ikke så mye pels. Men fingre, fin kam, karde og maaaaasse tålmodiget er greia. Lykke til;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jepp, borrer er noe hærk!!

Et annet knep, som i hvert fall funker på "min sin" pels, er bad med massssse balsam, og gre/karde ut borrer/frø mens balsamen er i. Særlig når pelsen er våt etter tur, er dette den eneste måten jeg har fått de ut uten å skade pelsen og uten å lugge for mye.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg liker katter, altså, generelt veldig dyreglad 😄 er mer den at vi har en lov på disse hundene, men katter som da også er et såkalt "problem" på sine områder får fritt spillerom både på eiendommer og natur 😁
  • Haha! Så du er en av «dem» 😛  Jeg er vel en av dem som tenker at katter er koselige dyr som mange har stor glede av og derfor er jeg villig til å se gjennom fingrene med slike bivirkninger. Har så mye annet jeg irriterer meg over at det må bare ta slutt en plass, tror jeg ...   Men når det gjelder at de dreper fugler så mente jeg ikke at det var uproblematisk altså - det er ornitologer som har ropt varsko i mange år. Det er bare av en litt annen natur enn det hunder kan stelle i stand.
  • Mener du at det ikke er en grei andel bevisstløse hundeeiere i Norge? Og poenget er jo at bevisstløse hundeeiere er dårlige på risikovurdering. Jeg har ikke møtt en eneste som har blitt irritert over «signaleffekten». De har blitt irritert over det de mener er uansvarlighet som vil føre til dyrs død. Når det er sagt så kan signaleffekt av å bryte båndtvangen nok være et argument, men da tenker jeg først og fremst ute i det virkelige liv. Når noen slipper hunden sin på et turområde følger gjerne andre etter. Noen steder er det nærmest anarki på tross av at det er båndtvang hele året. Plasser jeg - når jeg ikke unngår dem - selvsagt alltid holder hunden i bånd. Selvsagt er poenget med loven at folk ikke skal vurdere selv. Det er jo det  jeg argumenterer - til en viss grad - mot. At det blir for sort/hvitt når en og samme dato og lov gjelder for hele landet - uansett vilttetthet, beitedyrtetthet og enorme variasjoner i når hekkesesongen starter, feks. Ergo tror jeg bedre bruk av kommunale båndtvangsregler og håndheving av både disse og det generelle aktsomhetskravet i loven vil gjøre andelen bevisstløse hundeeiere mindre, og at både folk, hunder og andre dyr vil komme bedre ut av det totalt sett.
  • Velkommen
   Kjekt å se at du har tatt til deg en dp ❤️ 
    
  • Ja, absolutt gode kriterier!  Jeg er nok bare en av de som ser meg lei av nedpissa garasjer fra de kattene, og kattedritt i blomsterbedene, så jeg synes de burde ha et lovverk hvor dyreeiere blir stilt mer til ansvar der og 😂 
 • Nylig opprettede emner

×