Gå til innhold
Hundesonen.no

Ubevisst medlem av et trossamfunn..


schnart
 Share

Recommended Posts

Jeg fikk brev i posten fra "min" livssynsorganisasjon for en uke siden om at de ikke fikk statsstøtten for å ha meg som medlem fordi jeg var medlem av et annet trossamfunn. Skjønte mindre da jeg ikke har vært medlem av noe trossamfunn siden konfirmasjonsalder, men regnet med statskirken hadde surret meg inn i rullene igjen.

Viser seg at jeg står oppført som medlem i en eller annen variant av en frikirke som jeg aldri har hørt om en gang! Måtte google litt for å i det hele tatt finne ut at det var en kristen frikirke. Sånt blir jeg forbannet av!

Det må da være ulovlig å bare melde inn tilfeldige mennesker i sitt trossamfunn? Hvordan i alle dager går de frem for å få det til? Og hva gjør man når de ikke vil sende deg noen bekreftelse på at man er utmeldt?

Har snakket litt med folk rundt meg om dette og det viser seg at flere har opplevd noe lignende. Det gjorde meg rimelig sjokkert. I mitt hode er det både svindel og en form for tyveri av penger som er tiltenkt noen andre evt. ingen.

Ei venninne sa også at hvis man ikke sto registrert i noe trossamfunn så ble man medlem av statskirken igjen selv om man tidl. hadde meldt seg ut. Det kan jo ikke stemme!? Det høres jo helt søkt ut.

Noen som har erfaringer med dette?

Edit: Hadde slurvet litt med terminologien :whistle:

Endret av schnart
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ei venninne sa også at hvis man ikke sto registrert i noe trossamfunn så ble man medlem av statskirken igjen selv om man tidl. hadde meldt seg ut. Det kan jo ikke stemme!? Det høres jo helt søkt ut.

Det kan da umulig stemme vel? Må da være lov til å ikke stå som medlem noe sted? Jeg kan ikke forstå at jeg skal bli automatisk innmeldt i statskirken fordi jeg velger å ikke være medlem av et trossamfunn?

Jeg var forøvrig oppført som medlem av statskirken, selv om jeg ikke skulle stått der.

Har du kontaktet denne frikirken? Hva sa de?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sendt e-post men de svarer ikke.. :thumbsdown:

Forsøkt å ringe dem også men de tar ikke tlf.

Nei, staten/statskirken kan jo umulig ha rett til å kreve at man er medlem av et trossamfunn eller en livssynsorganisasjon? Prøvde å lese meg litt opp på alt det her men må innrømme at til nå har jeg bare blitt mer forvirret :huh::D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes en god del merkelige regler i forhold til medlemskap i den norske kirken, feks er det sånn at om et barn ikke blir døpt i den norske kirke men ett av foreldrene er medlem -så blir barnet også medlem.

Dessuten var det noe rot for en tid tilbake slik at endel som aldri hadde vært medlem, evt tidligere medlemmer som ble ført inn i medlemslistene ved en feil, derfor kan det være smart å sjekke det, om man ikke ønsker å være medlem.

Ellers så er det sånn at man kan kun være medlem i ett trossamfunn, mens noen trossamfunn -feks. misjonsforbundet som jeg er medlem i- opptrer med to ulike medlemsprotokoller. En for dem som er medlem i trossamfunnet misjonsforbundet, og en for dem som er med i en misjonsforbundsmenighet, men allikevel beholder medlemsskapet i DNK.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hah! Jeg fikk et lignende brev fra statskirka for noen år tilbake. De var så lei seg for at jeg ikke lenger kunne stå som medlem hos dem siden jeg alt var medlem av et annet trossamfunn. "I alle dager!" tenkte jeg, "jeg meldte meg da ut av statskirka for mange år siden!" Så slo det meg at det sikkert var trossamfunnet en kompis og jeg fant på for at han skulle slippe militæret (ja, vi hadde ikke så mye å finne på på den tida :P ). Jeg ringte inn og fikk vite at det var den katolske kirke jeg var meldt inn i!

Ringte til dem, og fikk vite at jeg både var døpt, hadde gjennomgått første kommunion og ikke minst var gift i den katolske kirke! Jeg blei så paff at jeg dessverre blei litt ufin. "Jeg håper fyren er rik og har stor tiss!" :icon_redface:

Moren min er døpt og konfirmert i den katolske kirke, men sjøl har jeg aldri hatt noen befatning med den. Helt utrolig drøyt og frekt å fabrikere sånne detaljer om mennesker.

Jeg minnes noen ungdomspolitikere som i sin tid satt ganske lenge i fengsel for medlemsfusk. Skulle ønske sånt gjaødt trossamfunn også... :whistle:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ei venninne sa også at hvis man ikke sto registrert i noe trossamfunn så ble man medlem av statskirken igjen selv om man tidl. hadde meldt seg ut. Det kan jo ikke stemme!? Det høres jo helt søkt ut.

Det stemmer ikke. Har man meldt seg ut av statskirken, så blir man ikke meldt inn igjen. Man må møte opp på kirkekontoret for å melde seg inn igjen, så det er ikke noe som bare skjer automatisk. Man kan helt fint ikke være medlem av noe trossamfunn uten å bli meldt inn her eller der. (Men hvorfor noen blir meldt inn histen og pisten uten å være klar over det, er ikke godt å si).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det stemmer ikke. Har man meldt seg ut av statskirken, så blir man ikke meldt inn igjen.

Men dersom det er noen år siden man meldte seg ut, kan det være lurt å sjekke det opp -ettersom det var litt rot med medlemslistene til DNK for et par år siden.... særlig dersom man ikke er medlem av et annet trossamfunn, for da vil jo ingen merke et evt. dobbelt medlemsskap heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det skal da ikke være nødvendig å melde seg ut med jevne mellomrom! En gang burde holde!

*fortsatt sint*

( Ikke bare får de penger for meg, men tenk om noen jeg ellers prakker meningene mine på hadde sett jeg var "frikirkelig".. Hadde ødelagt imaget mitt jo :huh::D )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg meldte meg ut av statskirken i -88/-89, og ble rimelig paff da jeg ble forespurt om å sitte i menighetsrådet her for et par måneder siden...viste seg at jeg plutselig var medlem av statskirken igjen, og hadde vært det i mange år *sint*

En telefon til kirkekontoret fortalte meg at "hvis man melder seg ut, uten å melde seg inn i et annet trossamfunn (f.eks. human-etisk), så kan man innrulleres igjen! *gikk fra sint til fly forbannet*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Statskirken har ikke noe mer lov enn andre trossamfunn til å melde inn folk uten deres samtykke. Det som skjedde for noen år siden var at ved en feil ble en stor del av folkeregistreret meldt inn i statskirken, mange uten å ha vært medlem før. Dette har vært gradvis ryddet opp i, men helt sikkert en del som ikke har meldt seg ut enda. Kirken har fått en del pes for det, jeg tror ikke det skjer igjen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde jeg fått et sånt brev er det ikke godt å si hva jeg kunne funnet på å gjøre - fy så sint! En solid overhøvling hadde vært på sin plass iallefall! Melde inn folk uten deres samtykke for å håve inn medlemspenger av staten...? Noe så frekt!

PS! Heter det ikke "Uvitende medlem av et trossamfunn..." og ikke "Ubevisst medlem.."?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har meldt meg ut av statskirken intet mindre enn fire ganger, jeg. Hver gang jeg har endret bostedsadresse har jeg blitt meldt inn igjen. Ved forrige kirkevalg fikk både jeg og samboeren (som også har meldt seg ut mer enn en gang) hvert vårt valgkort. Dæven, da tente vi!

Vi fikk ikke valgkort dette året :innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...