Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilke metoder bruker dere mot bjeffing inne?


Drømme valpen
 Share

Recommended Posts

  • Svar 73
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Men altså - hva er verst for hunden ? At dere går konstant og er irriterte på henne fordi hun bjeffer, og tar henne rundt snuten, eller å sette inn et tiltak som får henne til å slutte med det hele, s

Går og lukker opp døra. Eneste gangen hunden boffer, er av og til når det banker på. Så da går jeg og lukker opp døra bare.

Hvorfor bjeffer en hund når det sier ding dong i en ringeklokke på TV, når den samme hunden aldri i sitt liv har bodd i et hus med ringeklokke?

Jeg har sjeldent hatt noe plan på det. Mitt hat mot bjeffing innendørs og min kontante reaksjon har plukket det av de fleste av hundene fort som fy..

Det sagt å straffer jeg ikke fysisk, jeg bare skvetter og blir sint :icon_redface: Kjempe pedagogisk..*kremt*

Jeg hadde en omplasseringshund som ikke tok greia, han voktet for mye og trodde åpenbart at jeg bjeffet med. Da måtte jeg endre taktikk og gikk faktisk over til å late som jeg sjekket hva han bjeffet på og rose, før jeg ga han beskjed om at det var ok nå. Det hjalp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, og det hjelper?

Jeg har brukt "sssssh" sånn hardt og kort, eller brukt "eh"

Og så lurer jeg på hva andre gjør tilfelle det ikke funker med den nye :o

Ja, de vet hva nei er og at det ER ikke lov.

Jeg har sjeldent hatt noe plan på det. Mitt hat mot bjeffing innendørs og min kontante reaksjon har plukket det av de fleste av hundene fort som fy..

Det sagt å straffer jeg ikke fysisk, jeg bare skvetter og blir sint :icon_redface: Kjempe pedagogisk..*kremt*

Samme her :lol: Det er bare rett og slett ikke lov. Belgeren jeg hadde hjemme som ikke var vandt til noe hverdagslyder som bjeffet brukte jeg fjerne metoden. Bjeffet han, sa jeg nei, satt han på eget rom og slapp ut igjen etter noen minutter, fungerte utmerket- Han skjønte veldig raskt at han ble fjernet fra flokken om han bjeffet. Hvis han engang begynte med litt småboffing så var det bare å se på han så ga han seg og la seg nei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Å HERREGUD, KAN DU VÆRE STILLE ELLER, FIBI!?!?"

Heh. Skal ikke si at det hjelper sånn sykt. Men så bjeffer hun jo bare når det kommer en bil inn på tunet. Så snart det blir stille blir hun det samme, så jeg overlever. Tinka har kommet med et boff inne en eneste gang, da så jeg bare dumt på henne, og hun skjønte at det var superteit. Scilos bjeffer bare sånne enkelbjeff når han synes livet er kjedelig, og da gjør han det åpenbart for å sette i gang Fibi. Det er så søtt, så, og det holder med et "Skjerp deg, Sci, nå er det ikke noe kult lenger."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man må jo isåfall lære hunden hva "Nei", "hold kjeft", "slutt" osv. betyr. :P

I samme prosessen bruker jeg timeout. Er hunden i hagen må den inn. Er den inne blir den flyttet bort fra vindu eller hva den nå bjeffer på, med timeout i bur eller annet rom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man må jo isåfall lære hunden hva "Nei", "hold kjeft", "slutt" osv. betyr. :P

Tror de aller fleste hunder egentlig hører mer på tonefall og stemmeleie enn ordet i seg selv. Til Fibi kan jeg finne på å si "Potet" på tur, fordi jeg synes det er så stygt med folk som går og kjefter på hundene sine. Hun hører like mye på det. Jeg kan også si "Å, hysj på deg tullejente", og det fungerer alderes utmerket, enda ordet hun egentlig er trent til er "Stopp". Lundqvisthund, ja!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en fabelaktig boffer... Hun bjeffer og jeg sier gi deg (og hun vet hva jeg vil) så kommer hun gjerne inn, så ser hun på meg og går å små boffer hvorav jeg sier KUTT UT i streng stemme og hun veeet hva jeg vil.. ofte svarer hun meg et par ganger og da har jeg simpelten gått bort og sagt KUTT UT mens jeg tar tak i henne i nakkeskinnet og vips du så forstod den lille korka hunden at jeg ikke liker hennes 10 minutter boffe triader.

Og jeg har brukt utalige råde fra sonen for Amiga sin vakt bjeffing men ingenting av gå imellom, gjør ditt og datt funker. Hun har skjønt at gi deg betyr kutt bjeffinga, kutt ut er kutt ut hva enn nå du driver med, som regel boffing. Hun skal ha siste ordet og det skal jeg også :aww:

Klarifikasjon: jeg rister henne ikke, jeg gjør ingenting vondt, jeg tar tak i nakkeskinnet så hun skjønner at jeg mener det, jeg ville aldri gjort det med Issi f.ex fordi hun er mye mykere. Amiga er stein hard og dermed må jeg bort og pirke og si hei nå er det nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

'Hysj', 'Tyst', 'Shh', 'Tst' og 'Hold kjeft' alt etter hvor mye jeg skvetter!

Jatzy er ei skråle, og vet godt at hun egentlig ikke får lov til å bjeffe og gaule. Ludo er foreløpig veldig stillegående. Orker ikke mye bjeffing, og skvetter like mye hver gang, eneste som funker her, er å kjefte. Har prøvd det meste, og kjefting er det som funker best.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bamse bjeffer omtrent aldri, så de gangene det kommer et bjeff holder det å si "Gi dæ!".

Shensi er et kapitell for seg selv :twisted:Hun er en kronisk varsler! Og den bjeffinga hennes er så høy og skjærende at de fleste detter jo omtrent ut av sofaen liksom. Som regel er den første reaksjonen "Åååååh!!". Klapper hun ikke igjen da så er det "ti still" "hold kjeft" "Giiiii dæ!" and so on. MEN det funker jo ikke egentlig, for hun slutter jo ikke med atferden, det bare stopper bjeffinga der og da liksom.

Vi har prøvd ignorering og da kan hun stå i 5-10 minutter å hylbjeffe! Not in my home for å si det sånn, vi bor i blokk liksom. Vi har prøvd å sette henne på et annet rom, men ofte fortsetter hun bare innpå der! Men jeg har et håp om at det skal funke, vi må bare bli flinkere til å fjerne henne hver eneste gang, ellers er det jo liten vits! :lol: Shensi liker dårlig å bli skilt fra flokken, så med tålmodighet og at vi er konsekvente så tror jeg det vil funke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde "time oute" fungerte kun på barn, ikke hunder :ermm:

Broren min lærte sin å holde kjeft ved å lage "time oute" signalet

Da la hunden seg ned og ble stille, hehe.

Timeout bruker vi masse på valp og unghund, når de gjør ugang bare derfor. Det fungerer utrolig bra. "Hvis du skal tøyse og gjøre ugang får du ikke være sammen med oss på stua. 2 minutter timeout i gangen." Bruker det på bjeffing og herjing i inne, og såklart når de gjør ting de ikke har lov til (stjele mat, ting osv.).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer an på bjeffinga.. varselbjeffing blir anerkjent med et ok eller greit.

Annen idiotbjeffing blir slått hardt ned på med tilsvarende brøling fra min side.. dette fordi jeg, som Loke og andre, skvetter noe så grønnjævlig at jeg rett og slett blir forbanna :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...