Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

I dag hadde vi vegetar vårruller, fullkornsris og så steker gubben en vanvittig god blanding av sjampignon, paprika, squash og løk/purre med en del chili og hvitløk - blir veldig godt til! Tror ovnsbakt laks og denne vegetarretten er yndlingsmaten min altså.. dog i forrige uke  prøvde vi falafler - det var godt det! Vi hadde dem i pitabrød med salat og en yoghurt dressing oppå der. @Lola Pagola hvis du kjøper de der grønne pakkene med kikerter for eksempel, så lag falafler av dem - falafler kan fryses!

Og @SFX vedr fløte i matlaging.. om man har fløte i maten, for eksempel  i en form i ovnen, så blir det ikke som å drikke fløte altså - det blir noe helt annet (jeg hadde spydd skulle jeg drukket fløte tror jeg..), trenger ikke store mengdene - bare et par spiseskjeer kanskje, gir veldig god smak altså (men ikke fløtesmak, i hvert fall ikke så lenge man bare har moderate mengder i maten). 

I morgen skal vi ha ukas andre kjøtt middag - røkte pølser! (Tror ikke vi har spist det siden mai eller noe, en av gubbens matfavoritter det, så han gleder seg).  Dog har gubben funnet frem til en pølsegryte oppskrift med brokkoli og blomkål og diverse.. så det blir ingen standard "pølse&potetstappe" middag.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingsalat på dag to :) 

Hel First price kylling til 39 kr (tynn mnd og da blir valgene slik) en pose med bama grønnkål mix ca 25 kr (syns den er mer mettende enn vanlig grønnsalat) løk og tomater hadde jeg fra før, også ost & dressing har jeg alltid i kjøleskapet. Og spanderte på meg pinjekjerner (30 kr ca). Middag til meg og gubben i går, lunsj for meg i natt og en lunsj for meg nå når jeg sto opp etter nattevakt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 timer siden, TonjeM skrev:

Og @SFX vedr fløte i matlaging.. om man har fløte i maten, for eksempel  i en form i ovnen, så blir det ikke som å drikke fløte altså - det blir noe helt annet (jeg hadde spydd skulle jeg drukket fløte tror jeg..), trenger ikke store mengdene - bare et par spiseskjeer kanskje, gir veldig god smak altså (men ikke fløtesmak, i hvert fall ikke så lenge man bare har moderate mengder i maten). 

Takk for grundig tilbakemelding, jeg er så noob på kjøkkenet. Men da kan jeg jo teste med å ha matfløte i kjøleskapet og eksperimentere litt med det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, SFX skrev:

Takk for grundig tilbakemelding, jeg er så noob på kjøkkenet. Men da kan jeg jo teste med å ha matfløte i kjøleskapet og eksperimentere litt med det. 

Jeg tenkte det var åpenbart at varmet fløte med krydder er noe helt annet enn å drikke bare fløte liksom :D Men jeg ville unngått matfløte - den skiller seg veldig lett når man bruker den. Den er egentlig bare egnet til å lagre lenge i kjøleskapet :aww: Bruk heller vanlig kremfløte - den fungerer mye bedre :)

Her ble det makaroni i buljong, flottet til med et porsjert egg og smeltet ost :aww: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble fristet av @Annik, så her blir det pølsegrateng i kveld (dog ikke samme oppskrift, ligger i spoiler)!

Spoiler

Slenger med sånn halvveis oppskrift vi bruker;

  • Kjøttpølser
  • Brokkoli
  • Paprika
  • Gulrot
  • Purre
  • Makaroni
  • Revet ost
  • Egg
  • Fløte
  • Salt og pepper

59c165d6c44fc_plsegrateng2.thumb.jpg.4c1a3a07c624debd1d74733d666d5ac2.jpg

Del opp pølser, brokkoli, paprika, gulrot og purre i passe biter. Kok opp makaroni.
Bland sammen når makaroni er ferdigkokt.

59c165d60ab35_plsegrateng.thumb.jpg.f9bef0496b2a789ae6b9afb711b6d137.jpg

Bland sammen egg og fløte (vi bruker 1 egg pr dl fløte) med litt salt og pepper, og vend inn i alt.
Strø ost over, og stek i 15-20 min på 200°c


59c165d6724f1_plsegrateng1.thumb.jpg.8aca0ac749c8c111967865ed87535d3a.jpg

Mengder går på personlige preferanser, så man må nesten prøve seg litt fram! :) Min blir forskjellig fra hver gang, det blir mest av det jeg har lyst på der og da :lol: Sånn som sist så ble det veldig mye makaroni, gangen før veldig mye brokkoli osv 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samboer hadde ingen sterke meninger, så da ble det pølsegrateng :D

Min variant inneholder hvit saus(ganske tykk), egg, pølse og makaroni. Lages på samme måte som standard fiskegrateng, bare med pølsebiter istedet for fisk. Jeg og @Siljus lager med andre ord veldig forskjellig pølsegrateng :lol:

Siden maten står i ovnen nå, så får det bli bilde av maten ustekt :P

 

received_10155525534465734.jpeg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så fine bilder 😍 Hun ser flott ut! 
    • Da er han kommet i hus ☺️  Vickulas E’Ra, fra E-kullet som hadde Egypt som tema. Ra er da solguden. Til daglig går han derimot under navnet Tempo.  Han skal bli en liten potet og brukes til agility, rally lydighet og spor. Det blir også litt utstilling tenker jeg ☺️   Vi hentet han i Sverige på mandag og tok en overnatting på Geilo på vei hjem. Han var veldig flink i bilen, sov masse ☺️ På alle pausene våre møtte han alt vi traff av miljøer og folk som om han hadde sett alt før. I går var vi hjemme hjemme.    Første uhell inne var i dag tidlig. Jeg brukte nok litt for lang tid på å kle på meg og lot han stå på gulvet å vente. Hadde ett til uhell senere på dagen også. Han har til nå hatt overraskende god blærekapasitet og tisser stort sett kun etter å ha sovet. Men senere på dagen tisset han inne etter å ha lekt.    I dag hadde vi dagens første biltur i bilbur i bagasjerommet. Det ble konsert. Roet seg i det vi kom frem, så vi fikk avsluttet på godt vis. Kjørte så videre til mine foreldre, og på vei hjem derfra var han mer rolig. Så det kommer seg vel etterhvert.    En ting jeg skal fokusere mer på med denne hunden er ro ute. Så i dag har vi både sittet i ro utenfor her i nabolaget og vært på kafé hvor han satt rolig under stolen og på et tidspunkt sov ☺️
    • Nå har ikke jeg hatt tisper, men personlig er jeg skeptisk til å få tispe, jeg trives veldig godt med hannhund. Så det er nok smak og behag (for noen, andre spiller det ingen rolle for).
    • Gratulerer 😁 Gøy med enda en kelpievalp her 😍 Haha, uff, kanskje slemt å le 😂🙈 Hvorfor skal du aldri ha hannhund igjen? Hilsen hun som har hannhund for første gang og blir skremt her 😱 Åå ☺️ Litt godt å høre for oss som sitter her med de minste rakkerne. Jeg tenker det ofte faktisk, at det er bare nå han er så liten og snart faller den søte fleece pelsen av og han blir stor. Så man må prøve å nyte det og, selv om det er mye strev 😂
    • Hvis hunden klør ville jeg sjekket for allergi hos dyrlege. Og om hunden er konstant sulten kan du tilføre feks litt kokt ris, kokt brokkoli eller gulrøtter i foret for å gi mer metthetsfølelse uten mye kalorier.  Ang bæsjespising ville jeg vært nøyere på å ha kortere kobbel og mer kontroll på tur . Trene på å avlede med en kommando og godbiter. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...