Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

@SFX matfløte holder seg lenge i kjøleskapet, og du trenger ikke så stor skvett. Kan tilsettes både fisk og kjøtt som stekes i panne eller i form i ovnen. Med litt salt og pepper så er sausen klar!

JA, det kan jeg skrive under på... Jeg har brukt fløte som har vært nesten 3 mnd på overtid i åpnet pakke - og er like fin :D 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Akkurat nå, Siri skrev:

JA, det kan jeg skrive under på... Jeg har brukt fløte som har vært nesten 3 mnd på overtid i åpnet pakke - og er like fin :D 

Samme her! :lol: 

Må jo forresten legge til at fløteskvetten passer veldig godt til stekte grønnsaker i form også, slettes ikke bare til kjøtt og fisk! 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

hahaa, nei, jeg ser den... Melk egner seg vel strengt tatt ikke til noe som helst egentlig :aww: 

Joda, det er godt å drikke, trengs til pannekaker, og baking.

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

@SFX matfløte holder seg lenge i kjøleskapet, og du trenger ikke så stor skvett. Kan tilsettes både fisk og kjøtt som stekes i panne eller i form i ovnen. Med litt salt og pepper så er sausen klar!

Det hørtes ekkelt ut. Men jeg stekte kjøttet på bakepapir på plate. For nå ser jeg for meg varm fløte med krydder. Mulig du tenkte mer avansert kokkelering?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Joda, det er godt å drikke, trengs til pannekaker, og baking.

Det hørtes ekkelt ut. Men jeg stekte kjøttet på bakepapir på plate. For nå ser jeg for meg varm fløte med krydder. Mulig du tenkte mer avansert kokkelering?

Hvis du har en ildfast form kan du sette den på rist i ovnen, og så legger du kjøtt, fisk eller grønnsaker i forma og hiver en skvett fløte over. Lett som en plett! :) (Og det lager seg selv mens du gjør noe annet).

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Joda, det er godt å drikke, trengs til pannekaker, og baking.

Melk er kalvedrikke :aww: 

Akkurat nå, SFX skrev:

Det hørtes ekkelt ut. Men jeg stekte kjøttet på bakepapir på plate. For nå ser jeg for meg varm fløte med krydder. Mulig du tenkte mer avansert kokkelering?

Så lenge det ikke lukter vondt, så er det good to go :P 
Jeg heller også bare over litt fløte i ei form - og krydrer... så ja, det blir jo bare varm fløte med krydder :). Trenger ikke være mer avansert enn som så. Men strengt tatt er det jo sunnere uten fløte da :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Hvis du har en ildfast form kan du sette den på rist i ovnen, og så legger du kjøtt, fisk eller grønnsaker i forma og hiver en skvett fløte over. Lett som en plett! :) (Og det lager seg selv mens du gjør noe annet).

 

1 minutt siden, Siri skrev:

Melk er kalvedrikke :aww: 

Så lenge det ikke lukter vondt, så er det good to go :P 
Jeg heller også bare over litt fløte i ei form - og krydrer... så ja, det blir jo bare varm fløte med krydder :). Trenger ikke være mer avansert enn som så. Men strengt tatt er det jo sunnere uten fløte da :D 

Jeg fikser ikke å drikke fetere melk enn skummet, så det er sikkert derfor jeg steiler, tanken på å drikke fløte... Da spiser jeg heller kjøtt og grønnsaker som det er, eventuelt med en smørklatt om jeg har ris eller poteter til. En sjelden gang kjøper jeg tzatziki, det er snadder. Og har jeg i hus, hender det at jeg bruker et par skjeer tacosaus som saus. Men stort sett gidder jeg ikke :-P 

Jeg gjør det av og til, altså en ildfast form med kjøtt og grønnsaker. Da bruker jeg gjerne litt olje og cider som væske, så det har noe å absorbere. Men ikke nok til at det blir saus.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag blir det resten av lasagnen fra i går, og en enkel salat.

Lagde masse lasagne i går og fryste ned i posjoner, så nå har jeg 6 middager klar.
Deilig å ha noe som bare er å varme opp klar i fryseren.
Hvilke andre ting er er greit å fryse ned? Prøvde meg på purre og potetsuppe en gang men synes ikke konsistensen var så god. Eller ble grei om jeg varmet rett opp fra fryseren, men ble kjemperar om jeg tinte suppa først.

Kan jeg fks fryse ned woksaus? Laget av kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og curry paste?


  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Lola Pagola skrev:

I dag blir det resten av lasagnen fra i går, og en enkel salat.

Lagde masse lasagne i går og fryste ned i posjoner, så nå har jeg 6 middager klar.
Deilig å ha noe som bare er å varme opp klar i fryseren.
Hvilke andre ting er er greit å fryse ned? Prøvde meg på purre og potetsuppe en gang men synes ikke konsistensen var så god. Eller ble grei om jeg varmet rett opp fra fryseren, men ble kjemperar om jeg tinte suppa først.

Kan jeg fks fryse ned woksaus? Laget av kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og curry paste?
 

 

Jeg pleier fryse pastasaus, og ertesuppr i alle fall. Evt tomat/linsesuppe. I tillegg til at jeg koker opp mye bønner/kikerter og fryser ned

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Lola Pagola skrev:

I dag blir det resten av lasagnen fra i går, og en enkel salat.

Lagde masse lasagne i går og fryste ned i posjoner, så nå har jeg 6 middager klar.
Deilig å ha noe som bare er å varme opp klar i fryseren.
Hvilke andre ting er er greit å fryse ned? Prøvde meg på purre og potetsuppe en gang men synes ikke konsistensen var så god. Eller ble grei om jeg varmet rett opp fra fryseren, men ble kjemperar om jeg tinte suppa først.

Kan jeg fks fryse ned woksaus? Laget av kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og curry paste?

Jeg fryser ned det meste, jeg, og det har vel stort sett gått bra tror jeg :) 

I dag ble det rekesmørbrød til middag... jeg har 6 kg reker i fryseren... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier fryse pastasaus, og ertesuppr i alle fall. Evt tomat/linsesuppe. I tillegg til at jeg koker opp mye bønner/kikerter og fryser ned
Jeg spiser egentlig veldig lite pasta, iallefall med tomatsaus. Men tomatsuppe kan jeg jo lage, det var lurt. Samme med bønner og linser, jeg er megadårlig på å spise det, og når jeg gjør det er det fra de goGreen boksene. Og da blir halvparten satt i kjøleskapet for å mugne [emoji14] så da er det bedre å koke opp og posjonere ut så jeg ikke trenger kaste så mye. Kanskje blir jeg flinkere til å spise det og.
Jeg fryser ned det meste, jeg, og det har vel stort sett gått bra tror jeg [emoji4] 
I dag ble det rekesmørbrød til middag... jeg har 6 kg reker i fryseren... 
Men litt kjipt å lage masse god mat i hensikt å fryse ned, også mister det smak/blir rar konsistens/ holder seg dårlig:P

Sent fra min SM-G903F via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

59 minutter siden, Lola Pagola skrev:

Jeg spiser egentlig veldig lite pasta, iallefall med tomatsaus. Men tomatsuppe kan jeg jo lage, det var lurt. Samme med bønner og linser, jeg er megadårlig på å spise det, og når jeg gjør det er det fra de goGreen boksene. Og da blir halvparten satt i kjøleskapet for å mugne emoji14.png så da er det bedre å koke opp og posjonere ut så jeg ikke trenger kaste så mye. Kanskje blir jeg flinkere til å spise det og. Men litt kjipt å lage masse god mat i hensikt å fryse ned, også mister det smak/blir rar konsistens/ holder seg dårlig:P

Sent fra min SM-G903F via Tapatalk
 

Jeg er ikke alltid så flink da, bruker mye på boks også. Men jeg spiser mye rester for jeg er ikke så glad i brødmat.

Soyabønner/edamame kan også være et alternativ hvis du ikke vil kaste? Kommer ferdig frossen, så kan bare ta det du trenger :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag satt vi på crockpoten før vi dro på jobb. Svinesteik, løk, hvitløk, buljong og diverse urter. Når vi kom hjem dro vi kjøttet i biter og hadde det under grillen i stekeovnen. Saus av en pose fløtesaus, tilsatt 3 dl kraft fra crockpoten, 1 spiseskje eddik og 1 spiseskje sukker. Servert med poteter. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Line skrev:

@SFX Du kan bruke yoghurt naturell også :) 

Takk for tips! 

I dag ble det middag på Obskafeen spandert av mamma, og jeg skeiet ut med bakt potet med kryddersmør, skinke, mais og ost. Da den ble servert, var poteten lunken, smøret hardt, skinka kald og osten tørr. Maisen leter jeg enda etter. Men fire minutter i mikroen de har for barnemat hjalp på. Er jeg sær, eller mener flere at bakt potet skal serveres så varm at smør og ost har en sjanse til å smelte?

Nå skal jeg lage middagsliste for resten av uka etter å ha blitt inspirert av dere. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, SFX said:

Takk for tips! 

I dag ble det middag på Obskafeen spandert av mamma, og jeg skeiet ut med bakt potet med kryddersmør, skinke, mais og ost. Da den ble servert, var poteten lunken, smøret hardt, skinka kald og osten tørr. Maisen leter jeg enda etter. Men fire minutter i mikroen de har for barnemat hjalp på. Er jeg sær, eller mener flere at bakt potet skal serveres så varm at smør og ost har en sjanse til å smelte?

Nå skal jeg lage middagsliste for resten av uka etter å ha blitt inspirert av dere. 

Selvfølgelig skal det smelte!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Takk for tips! 

I dag ble det middag på Obskafeen spandert av mamma, og jeg skeiet ut med bakt potet med kryddersmør, skinke, mais og ost. Da den ble servert, var poteten lunken, smøret hardt, skinka kald og osten tørr. Maisen leter jeg enda etter. Men fire minutter i mikroen de har for barnemat hjalp på. Er jeg sær, eller mener flere at bakt potet skal serveres så varm at smør og ost har en sjanse til å smelte?

Høres ut som et skikkelig gourmetmåltid :lol: 
Poteten skal serveres sånn at smør og ost HAR SMELTET lenge før du får satt skjeia i den :D 

Akkurat nå, SFX skrev:

Nå skal jeg lage middagsliste for resten av uka etter å ha blitt inspirert av dere. 

Flink pike :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Line skrev:

Selvfølgelig skal det smelte!

 

Akkurat nå, Siri skrev:

Høres ut som et skikkelig gourmetmåltid :lol: 
Poteten skal serveres sånn at smør og ost HAR SMELTET lenge før du får satt skjeia i den :D 

Må ha semijunkfood på en blæmandag ;-) Og da er det ikke bare meg, bakt potet skal være gooey. Jeg er ikke flink til å si fra om maten ikke er bra...

Akkurat nå, Siri skrev:

Flink pike :D 

Det er en start.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...