Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Nå har jeg vært flink og satt opp meny for hele uka, jeg :) Så jeg skal ut og handle snart, og da handler jeg inn il middag for resten av uka. Tror det er pengebesparende i lengden, gitt.

Denne uka skal vi ha sunn, men god mat med lite kalorier, fordi jeg føler meg feit etter sommeren! :P

Det blir:

Mandag - Tacosalat med karbonadedeig

Tirsdag - Kickwok med svin og hjemmelaget wok-saus (den ferdigkjøpte er så full av sukker!)

Onsdag - Hjemmelaget potetsuppe med grovt rundstykke til

Torsdag - Stekt ytrefilet av svin med ratatoiulle

Fredag - Lavkarbopizza (fordi den er et godt alternativ til vanlig pizza, ikke fordi vi spiser lavkarbo) med kylling

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både i dag og i morgen skal jeg spise sammen med venner, det gjør det veldig mye koseligere å lage ordentlig mat! :ahappy:

Mandag: Tikka masala med svinekjøtt

Tirsdag: Blomkålsuppe

Onsdag: Sodd

Torsdag: Kjøttkaker og dampkokte grønnsaker

Fredag: Middag på Samfunnet etter immatrikulering

Helgen har jeg ikke planlagt ennå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ganske fornøyd med at jeg klarte å lage løvbiff med fløtegratinerte poteter og peppersaus på lesesalen (med en mikro og en liten elektrisk grill).

Guri, er du singel eller? :lol:

I det siste har jeg vært latterlig blakk, så det har virkelig blitt middag på lavprisbudsjett. Jeg har allikevel klart å spise relativt sunt, har blant annet spist myye laks&grønnsaker i form med poteter ved siden av. Det er ikke dyrt hvis man kun tar en laksebit til hver middag, og selv for lakseelskere for meg så holder det jo (eeegentlig, helst vil jeg ha to og bli så mett at jeg ikke kan røre meg på timesvis etterpå). Denne uken skal jeg helst ikke bruke mer enn 150 kroner på mat, så jeg tipper jeg lager en stor gryte med lapskaus fra bunnen av og fryser ned i middagsporsjoner. Da har jeg i:

Løk, skjæres i "båter"

Hodekål i båter

Kålrabi i biter

Gulrot i biter

Potet i biter

Evt. pølse av noe slag (jeg liker sånne magre tykke pølser uten skinn fra Gilde)

Buljong

Laubærblad

Salt&pepper

Hiver i løk, kålrabi, gulrot og potet først i litt kokende vann med oppløst buljongterning og laubærblad i. Etter de har fått småkoke seg myke moser jeg de litt - liker at det ikke er helt grøtkonsistens, så lar det være litt biter igjen. Hiver i hodekålen, setter på lokk og lar det surre litt. Etter en stund hiver jeg i pølsebitene også. Smak til med salt og pepper. Spis og kos deg. Lapskaus er perfekt nå på høsten, bruk de gode norske råvarene som er i butikkene nå! NAM! Sunt! Billig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En enkel hverdags-middag, som vi her i huset bare kaller "cowboy-middag" pga bønnene :-)

Falukorv (skjæres i skiver og stekes i stekepannen)

Hvite tomatbønner på boks (varmes bare til spisetemperatur i en liten gryte)

Potetbåter med eller uten skall (av den frosne typen i pose som stekes i ovnen i langpanne)

Vi syns det er veldig godt, og heldigvis noe som falt i smak hos den kresne guttungen her i huset... :P Derfor har vi det til middag omtrent en gang i uka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg var som sagt på lesesalen, og noen ganger er jeg der også til middagstider og senere. "Kjøkkenet" vi har tilgjengelig er ikke mye å skryte av :)

I dag skal jeg lage ingefærlam med ris og masse grønnsaker til.

Det var altså ikke ment som noe annet enn at en mann som kan lage en sånn middag på lesesalen må være litt av et kupp ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har laget philly steak sandwich hjemme? Jeg har smakt den på Egon (resturante), og den er utrolig god! Har veldig lyst til og lage den hjemme, men finner ingen gode oppskrifter.. Noen som har noen gode oppskrifter? Også lurer jeg litt på hvordan brød jeg skal bruke?

Her er et bilde av Egons PSS

5219810479_f1f07454ed_o.jpg

Det brødet de bruker der er utrolig godt.

Ellers ett tips til en veldig god, enkel og billig middag.

Hjemmelaget potetstappe (funker med pose også, men hjemmelaget er ti ganger bedre!) og falukorv med ost.

Ha potetstappen utover en langplate og legg falukorven oppå, ha ekstra potetstappe i midten!

Lag små kutt i hele falukorven og stapp i litt ost.

Strå over ost over hele pannen.

La det gratinere seg i oven en halvtimes tid!

KJempegodt!

edit: la til bilde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var altså ikke ment som noe annet enn at en mann som kan lage en sånn middag på lesesalen må være litt av et kupp ;)

Aha, jeg tolket deg helt andre veien, hehe. Løvbiff og fløtegratinerte poteter har nemlig ikke kjempehøy status på mitt kjøkken, i hvert fall ikke om det ikke er skikkelig hjemmelaget (som det helst skal være).

Liker meg på kjøkkenet, jeg. Det burde gå opp for flere menn at kokkeyrket tradisjonelt er et mannsyrke :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser middag i denne stund, og har gjort som jeg så ofte gjør:

To poteter i skiver, to gulrøtter i biter, noen brokkolibuketter, to sjampinjonger, et stykke kjøtt (kotelett, biffstykke, kyllingfilet, laksefilet, whatever), og lar det steke i smurt ildfast form i 45 minutter på 225 grader. Veldig enkelt, og veldig godt. Jeg pleier å bruke det jeg har i hus av grønnsaker til enhver tid, og noen ganger lager jeg dobbel porsjon så det bare er å varme opp resten dagen etter.

Vanligvis heller jeg også over en suppepose, men jeg går for tiden på en diett som ekskluderer det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmm. I dag har eg hatt den enklaste, men òg ein av dei beste, middagane på LENGE. Eg tok ei steikepanne med litt smør, og steikte ein pakke kjøtdeig av lam (namnam!) med kun litt pepper og fiskekrydder (av alle ting), og ei gryte der eg varma opp att resten av den heimelaga kålrabistappa vi hadde til middagen på mandag. Det tok nøyaktig ti minutt, og var deilig! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...