Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

I dag blir det tandoori-kylling med ris og nanbrød. :ahappy: Jeg har fått øynene opp for indisk mat, men foreløpig er jeg redd for å prøve noe annet enn ferdige sauser blandet med kylling og ris ved siden av. Hvis noen har oppskrifter/tips, setter jeg pris på det! :)

Namnam! Indisk er kjempegodt, spesielt tandori. Det er en av mine favoritter :)

I dag blir det Toros mexicanske gryte med kyllingkjøttdeig. Tilsetter en boks med røde bønner, en liten hermetikkboks med tomatpure, en liten boks ananasbiter inkl juicen, fire opphakkede fedd hvitløk, en halv opphakket rødløk og en solid dæsj med chilipulver og fire hele piripiri. Rasper masse parmesan over, nam nam :)

Det spiste Sandra og jeg på fredag også, så vet du det :P

Pinnekjøtt og kålrabistappe :D

Pinnekjøtt har jeg aldri lært meg å like... Men kålrabistappe er kjempedigg!

I dag skal jeg ha kjedelig Fjorland, fordi jeg har igjen fra helgen hvor jeg trodde det lønte seg å ha noe superenkelt tilgjengelig. Men etter Ingvilds tandoritips så blir det det til helgen kjenner jeg :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Hehe, i går spiste jeg noe så himla ekkelt at jeg vurderte å ta bilde av det og legge ut her.

3 kyllingfileter med en liten kjele bernaisesaus (altså hele Knorr-posen). Masse krydder. Nesten en halv kg med smør (jeg kan nærmest føle konturene av smørblokka inni magen min i dag), og fordi det blei for flytende, måtte jeg lage litt couscous i tillegg. Snakker om murstein, fytti katta. :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant denne på nett, den skal jeg lage i dag:

Ingredienser:

300 g torsk (fersk eller tint fisk fra frysedisken)

1 rødløk i båter

1 stor gulrot i lange staver

½ purre i biter

1/2 brokkoli delt i små buketter

1/2 pk sukkerterter

1/2 rød paprika - strimlet

1 boks hermetiske tomater

1/2 dl grønnsak- eller fiskebuljong

1/2 finhakket rød chili (fjern frø)

1 fedd finhakket hvitløk

1 dl matfløte

2-3 ss lettrømme

1 ts basilikum

Noen dråper saft fra en sitron

Olje, salt og sitronpepper

Server med poteter eller ris til.

Fremgangsmåte:

Her skal alt i én kjele! Skjær først opp løken og fres den i kjelen i olivenolje. Ha i gulrøtter, purre og paprika og la det surre med noen minutter til.

Ha i hvitløk og chili og fres raskt. Så tilsettes tomatboks, buljong, salt, sitronpepper og basilikum. La det få småkoke i ca 10 min. (Sett evt på poteter i mens).

Rør inn fløte og rømme. Del fisken i passe store biter, og ha den og brokkolien over i gryta. La alt putre i 5 min til, og så vender du forsiktig inn sukkererter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går grillet vi, to sommerkoteletter, to kalkunmedaljonger. Fullkornsris og salat + en bakt løk. Nam. I dag skulle vi egentlig hatt kyllingsalat, men det blir lasagne hos svigers istedet. Sutrer litt over det, men da blir det kyllingsalat i morgen heller! Lørdag blir det laks med kokte poteter og grønnsaker bakt i ovn, og søndag hjemmelagde kjøttkaker med alt det tilbehøret som skal være til. Nam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går spiste jeg middag på Shell på vei til siste kurskveld - baconpølse i brød, cola og troika.

Men så kom jeg til pappa 2330 for å være her noen dager, og da hadde han middagen klar, søte pappa'n min! Så da ble det svenske köttbullar, potetstappe, brun saus og grønnsaker.

I dag har vi hatt koteletter, kålstuing, poteter og bretagne kyllingsaus - min favorittsaus!

Og i morgen skal vi trolig ha pannekaker og masse bacon til.

Jeg er sååååå mett, og det er sååååå godt å spise skikkelig mat for noen dager :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehmm.. Jeg har da hatt gourmetmat i dag, nemlig prior ostegrill av kylling og kalkun med speltlompe. Sånn er det når innlevering av semesteroppgaven nærmer seg - rask mat er gull verdt!

Om det var godt? Ikke sånn spesielt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags kjøttsuppe her! Kokte en bit høyrygg av storfe (som Dagros heter så fint når hun blir mat), gulrøtter, hvitkål, kålrot, løk, sellerirot, selleristang, purre, blomkål, buljongterninger og masse hakket frisk persille på toppen. Mer enn nok suppe igjen til i morgen også! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I kveld blir det mexicansk salat her i huset, altså: Tortillachips med tacokrydret kjøttdeig toppet med ost, samt frist salat rundt, toppet med rømmedressing, guacomole (feilstavet kanskje, men NAM! :whistle: ) og salsa. NAMNAM - det er fredag! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags kjøttsuppe her! Kokte en bit høyrygg av storfe (som Dagros heter så fint når hun blir mat), gulrøtter, hvitkål, kålrot, løk, sellerirot, selleristang, purre, blomkål, buljongterninger og masse hakket frisk persille på toppen. Mer enn nok suppe igjen til i morgen også! :ahappy:

Å, nå fikk jeg skikkelig lyst på kjøttsupper som mamma laget den - med auka og perra (kjøttboller og melboller).

I dag var menyen følgende:

Fiskepinner og potetbåter med maldonsalt og nykvernet pepper - stekt i ovnen, samt smørdampet brokkoli. Servert sammen med gulrotstrimler og minitomater - og en "liten" dæsj remulade :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri? Hvordan lager du melboller?

Husker jeg spiste det som barn, men husker ikke hvordan de lages.. Det er vel ikke bare mel og vann?

Jeg husker ikke sånn mål da (det tar jeg alltid på feelingen), men blander egg, mel, vann, salt og pepper og blander til en sånn halvseig masse - også legger man dem i kokende, saltet vann med ei teskje eller noe. Når de flyter opp er de sånn ca ferdigkokt :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker ikke sånn mål da (det tar jeg alltid på feelingen), men blander egg, mel, vann, salt og pepper og blander til en sånn halvseig masse - også legger man dem i kokende, saltet vann med ei teskje eller noe. Når de flyter opp er de sånn ca ferdigkokt :).

Sånne brukte moren min også å lage. Og alle med beardis har smakt kjøttsuppa til en viss mann i beardismiljøet, han bruker å lage en kjempekasserolle full, komplett med melboller på utstillinger. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånne brukte moren min også å lage. Og alle med beardis har smakt kjøttsuppa til en viss mann i beardismiljøet, han bruker å lage en kjempekasserolle full, komplett med melboller på utstillinger. :ahappy:

Å, en sånn mann skulle man hatt rundt ringen i dag også :). Jeg har aldri fått mine boller til å smake helt som dem mamma laget - jeg gadd jo aldri å følge med på det DEN gangen liksom - så jeg har på en måte komponert mine egne :). De smaker godt da :D.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...