Gå til innhold
Hundesonen.no

Strider og Shy


TonjeM
 Share

Recommended Posts

  • Svar 572
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og her kommer Shy - Maiskis Obsidia! Da er Shy på norsk jord, trygt forvart i Casa DeepEyes og jeg aner en medeier som kommer å ha tungt for å gi slipp.. Hun virker vanvittig fin - uredd,nysgjerrig,

Begynner å bli stor gutt Strider nå, muligens verste fjortis-alder. Han har markert inne en gang (fikk øyeblikkelig veldig negativ respons på det, og så langt, har det ikke gjentatt seg). Og så har vi

Idag har vi hatt med kamera på tur, så da må det jo inn i tråden her! Men starter med litt utenomsnakk. Vi har begynt å kalle Strider for Psykopaten (!) Han savner visst ikke Tomsingen i det hele t

Posted Images

Husker du ikke Asti som fikk dype groper i overkjeven pga trangt bitt? Måtte renses og styres veldig med. Vokst seg så fin atte :ahappy:

Jo! Det husker jeg veldig godt! Og deilig å høre altså!

Men nå skal jeg ikke snakke om tenner men heller vise frem Alcatraz, avd Sør-Odalen.

Det er ikke lett med Strider, han er ikke bare særdeles foretaksom men også svært svært atletisk og bevegelig. Jeg har ikke lyst å putte han i bur mens vi er på jobb. Han kommer å være en del timer våken og den unge viltre kroppen der kan ikke ligge pal i 10 timer. Vi har heller ikke noe "nøytralt" rom vi kan stenge han inni - kjøkkenet kommer ihvertfall ikke på tale siden han åpner skuffer, skap etc (og barnesikring funker kanskje på barn, men vi hadde en gang en schäfer-blanding som pulveriserte alt av barnesikring - tviler ikke på at Strider kan det samme..) Så her sikres det!

Jeg er fortsatt litt nervøs for i løpet av disse ukene vi har hatt ferie annen hver gang gubben og jeg, så har vi sett at han roter seg oppi ting vi ikke har forutsett. En gang satte han fast leppa i en skrue som altså sitter under bordplaten på spisebordet vårt - visste ikke at det var skrue der en gang jeg - og enda mindre at det faktisk var mulig å sette noe fast der - men Strider'n klarte det han. Så har han satt seg fast bak vedkista og under sofaen, men dette er ting jeg tror han har skjønt. Og så klarte han å få hodet gjennom hanken på en vedpose full av ved - slepte rundt på en diger pose med ved rundt halsen.. Sånne ting.

Nåja - nedenfor kan jeg vise en del av sikringstiltakene vi har. Jeg glemte å ta bilder av alle møbler/ledninger med Tabasco - men det smøres omhyggelig med Tabasco her altså!

Først er grinda mellom kjøkken og stue/spisestue - legg merke til øvre sikring! Å befinne seg på feil side av grinda i forhold til mobil-tlf eller hvis det banker på døra er en helt egen øvelse i stress-fikling! (Fangene på fortet gå hjem og vogg..!)

kjokken_grind.jpg

Så har vi bredbåndsboksen - umulig å flytte (ledningen kommer gjennom veggen der) så gubben har buret inn den...

bredbnd_sikring.jpg

Viderehar man jo alltid ledninger rundt TV/stereo etc - der har jeg for første gang vært glad for de digre, tunge høytalerne - de er glimrende til å kile fast kompostbinge-gitter! (Forresten nipsen foran der er ryddet bort nå.. og legg merke til lampens plassering - langt bak slik at han ikke kan nå den uten videre! Vi drar den frem om kvelden når vi trenger lys..)

stereo1.jpg

Og så har vi andre ledningssteder også - feks:

vindu_sikring.jpg

Så forhåpentligvis kan ikke den unge mannen skade seg når han har huset for seg selv mens vi er på jobb! Han skal få tyggeting også da.. og så sover han faktisk en del også - men ikke 10 timer, og våken-tid=aktivitetstid i hans hode.. Jeanette sa så betegnende at sånne små kelpier i den alderen var som 3-åringer på speed som aldri ville sove! Og man merker at Strider egentlig er uvillig til å sove - akkurat som små valper er han fremdeles slik at han ofte sovner plutselig "i farta", bikker bare rett over for da nyttet det visst ikke å være våken lenger. Unntaket er når han legger seg for natten, for det gjør han. Han er litt helikopter og så går han faktisk og legger seg. Nå venter jeg bare på at det skal smitte over på dagtid også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som det ser ut da :aww:

Jeg tror jeg advarte deg om hvem dette var fra kullet, og jaggu ser det ut som jeg har fått rett :ahappy:

OM du syns det er bra eller dårlig at han er som han er vet jeg ikke helt om jeg skal spørre om før om rundt 6-12 mnd :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg måtte linke dette til kjæresten :aww: Slik det kan bli i hjemmet vårt en dag om vi får en like ille valp. Forhåpentligvis så tenker Jeanette i nye baner neste gang etter å ha innsett hva dette kullet ga :ahappy: Valper som skubber uskyldige damer på isen, terroriserer huset, ligner på en lemur, ekkorn og dovendyr. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som det ser ut da :P

Jeg tror jeg advarte deg om hvem dette var fra kullet, og jaggu ser det ut som jeg har fått rett :ahappy:

OM du syns det er bra eller dårlig at han er som han er vet jeg ikke helt om jeg skal spørre om før om rundt 6-12 mnd :lol:

Flir.. må huske på at det var vel akkurat dine advarsler som fikk oss å bytte fra standhaftig tispe-standpunkt til 1 stk terrorist med snopp :P Yepp, jeg tror han lever opp til dine forutsigelser! Jeg er sååå spent på hvordan han kommer å være når han er voksen! Han er så mye mer hund enn vi noen gang har hatt tidligere - men så langt koser vi oss glugg ihjel med han - og ler en masse!

:lol:

Og nå føler jeg at jeg plutselig har fått en veldig enkel og ukomplisert valp, i forhold til den der! Ops som til og med var "verstingen" i kullet. Liksom :wub:

Men altså, Stridern gir god sonenunderholdning han :lol::lol:

:P Strider er helt ukomplisert han altså! Ikke noe komplisert i å spise opp ting eller åpne ting vel :P

Jeg måtte linke dette til kjæresten :D Slik det kan bli i hjemmet vårt en dag om vi får en like ille valp. Forhåpentligvis så tenker Jeanette i nye baner neste gang etter å ha innsett hva dette kullet ga :aww: Valper som skubber uskyldige damer på isen, terroriserer huset, ligner på en lemur, ekkorn og dovendyr. :P

:P Ser nok litt voldsomt ut kanskje.. men ikke alt skal tillegges ekorn-gærning da, man skal huske på at jeg har en gubbe som liker å bygge ting.. :lol: Selv så mente jeg at kjøkkendør-avsperring kunne fikses med 2 gitter hektet på noen kroker tvers over og ikke alt byggverket rundt liksom. Og avsperringen av bredbåndet.. vel.. jeg tror det hadde holdt med litt tabasco egentlig! Men gubben sa at dette kunne han fikse, og det har han jo forsåvidt gjort - vår helt egne Alcatraz!

Uansett - Strider er verdt det altså! Maken til sjarmerende drittsekk (ja, han er drittsekk også, ingen tvil om det) skal man lenge lete etter! Men han er kjempegrei også, lett å snakke til og lyder jo øyeblikkelig, omgjengelig med alle hunder han har møtt så langt (hadde et litt nervepirrende møte med gatas skrekk ista, men Strider la seg paddeflat og smisket så han overlevde. Eier kom løpende etterhvert og sier at Tikko er så glad i valper.. er ikke sikker jeg, er så nifs den bikkja der.Men så ut til at Strider visste å omgåes han så det håper jeg fortsetter!) Noen mennesker voffer han litt til, men så legges ørene ned og halen settes på maks logring og så slikker slikker slikker man og vrikker og vrir seg, helst helt opp i armene til folk. Hele grenda her er heeeelt forført av lille brune apekatt.. (og jeg lar være med å nevne hopping.. ekorn er ekorn)

Og en av de flotte tingene med Strider er at, selv om han er mye mammadalt, så er han også "pappas kosegutt" (ler meg ihjel av den der.. gubben er nok ikke bevisst at han sier sånt for da ville han dødd av flauhet tror jeg..) Når gubben kommer hjem fra jobb, og har spist, så ligger han i sofaen og ser på dagsrevyen - og pappas kosegutt gjør det også - Strider ligger på gubben og bare kooooooser. Hver kveld gjør de det. I det hele tatt, innimellom 1001 % full rulle, så er Strider enormt kjælen. Han elsker å få komme opp på fang og bare sitte der og bli kost med.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:ahappy: Lupin og kasko hilser og kaller strider for Amatør! Det er nemlig null stress å fiske ledninger gjennom kompostinger. Så det så. :wub:

Har alcatraz avdeling Rena jeg, og lurer på om jeg kan få låne mannen din litt? :aww:

Morsomt å lese om Stridern. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som det ser ut da :D

Jeg tror jeg advarte deg om hvem dette var fra kullet, og jaggu ser det ut som jeg har fått rett :lol:

OM du syns det er bra eller dårlig at han er som han er vet jeg ikke helt om jeg skal spørre om før om rundt 6-12 mnd :D

Ehh ja... broren jeg har her begynner jeg virkelig å lure om er fra samme kull! Vi har -en- kompostgrind vi. Som står løst! Men joda, det rampes hver kveld - men han har ikke klart halvparten av Striders meritter!

Har alcatraz avdeling Rena jeg, og lurer på om jeg kan få låne mannen din litt? :D

Morsomt å lese om Stridern. :D

Ja etter besøket på Lørdag og disse bildene, så er det helt klart at dere har visse innredninger til felles! :D

... men Balrog er minst like kosete som broren sin da! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehehe fart i Strider skjønner jeg :D Her er det også line på valp og å gå inn på den måten om han er teit med min Tomsing. Valpen her syns også at tomsinger er til for å mobbes og ris på... :lol: Han får selvfølgelig ikke lov. Her kan ikke valpen og tomsingen være løse sammen ute enda heller. Det ender med tomsing som ligger på siden og logrer febrilsk mens valp rir på han. Tomsingen har visst også fått det for seg at valpen kanskje er tispe. Det går seg nok til når valpisen blir stor, bare ett par år fram i tid :D

Kos dere videre med turbo-ekorn-valpen :D

Jeg har sendt link til denne tråden til de som eier Emmett også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sendt link til denne tråden til de som eier Emmett også.

Hvis de vil holde kontakt med oss som har søsken, så er det sikkert flere som er interessert i det! Vi andre har jo endel kontakt. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis de vil holde kontakt med oss som har søsken, så er det sikkert flere som er interessert i det! Vi andre har jo endel kontakt. :lol:

Jeg vet de er venner med Jeanette og Benedicte på facebook :D Jeg sendte Tonje til dem som venneforslag :D Nå er ikke de veldig aktive på nettet generelt, men de snubler nok innom denne tråden siden jeg har tipset dem :D Jeg har en avtale om en foto-shoot med damen som eier Emmett i morgen, så da blir det forhåpentligvis noen Emmett-bilder også :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet de er venner med Jeanette og Benedicte på facebook :lol: Jeg sendte Tonje til dem som venneforslag :D Nå er ikke de veldig aktive på nettet generelt, men de snubler nok innom denne tråden siden jeg har tipset dem :D Jeg har en avtale om en foto-shoot med damen som eier Emmett i morgen, så da blir det forhåpentligvis noen Emmett-bilder også :D

Å, jeg vil også bli venn! :D

(Nok OT i tråden kanskje. :D )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Striders første kaffeslaberas

Idag ble Strider og jeg bedt bort til en veldig søt gammel dame som bor her i grenden. Lille basenji og jeg var mye der før (jeg hadde alltid mistanke om at det egentlig var lille basenji som var invitert da.. jeg var bare med som transportør). Lille basenji pleide å sitte tilbords hun også, det var alltid dekket på til henne for hun oppførte seg så kjempefint, satt pent på stol og spiste diskret og rolig vaffelbitene eller småkakene som ble lagt på tallerkenen og fulgte forøvrig tilsynelatende interessert med på konversasjonen - ypperlige bordmanerer hadde hun. Særlig rundt jul var det slitsomt å ha lille basenji altså - det er en del eldre damer i omegn og vi ble bedt bort til dem alle.

Men idag ble altså Strider og jeg bedt bort. Jeg var litt engstelig for at det kanskje ble forventet at Strider skulle gå i basenjiens fotspor - tanken på at han skulle sitte til bords fikk meg til å grøsse langt inn i sjelen.. minnet meg på historien om Pippi Langstrømpe som var i kaffeslaberas hvor alt gikk fryktelig gærnt.

Men damen har jo hilst på Strider før, faktisk hatt han som en slags levende stola rundt halsen - stola med rengjøringsfunksjon. Så det var ikke dekket på til han - heldigvis. Men - Strider behøver å øve seg på å være i kaffeslaberas altså - på den annen side, jeg er ikke sikker på at han blir bedt igjen..

Første litt uheldige ting inntraff med en gang vi kom inn av døra inn i gangen. Damen er med i saniteten og lager og selger fastelavnsris (bjerkeris dekorert med et veld av fargede fjær omhyggelig knyttet fast med ståltråd). Hun hadde desverre hele lageret sitt stående i en bøtte rett innenfor døren.. det kom litt brått på meg,men ikke på Strider - han er kjapp det skal han ha! Ene øyeblikket går man inn en dør, i neste øyeblikk forsøker man å sortere sanseinntrykk for man står nærmest i en sky av fargerike fjær som svever vakkert gjennom luften.. :ahappy: Jeg forsøkte så diskret som mulig (Strider var særdeles hjelpsom) å feste fjær igjen på ris, sette ris tilbake i bøtte, skrape sammen flis og fjærrester og slenge i bunnen av bøtta (vertinnen var på kjøkkenet, her i grenda går man gjerne bare rett inn, så hun så ikke katastrofen). resultatet ble tålig bra.. ble litt pjuskete kanskje, noe mer glissent enn opprinnelig, som om de hadde stått ute i orkan og regn, men ikke så helt forferdelig (men jeg bekjente til vertinnen allikevel).

Neste hindring var skålen med kattemat og esken med kattemat (men altså - de stod på gulvet - hva kan man vente av en sulten liten kelpiegutt liksom), synd at skålen av keramikk ble slengt i veggen og at den ikke var så støtmotstandig og litt leit at den store esken med kattemat var nesten full og fryktelig trist at den esken kun var laget av ikke-resistent papp og at Strider ikke skjønte at esken faktisk var åpen i toppen - han åpnet den i bunnen han. Sånne kattemat-pellets er små gitt! Og de triller bra utover.. så det ble mer rydding.

Nå var jeg faktisk litt svett, etter reparasjon av bjørkeris og krabbing rundt for å få opp mest mulig av kattematen (gamle damen kunne jo ikke det, og det var ikke slik at man bare kunne støvsuge opp 4 kg kattemat..) så følte jeg at jeg slets ikke var riktig antrukket for anledningen (skulle hatt på meg shorts og singlet eller noe sånt..) Men Strider skulle få løpe løs mens vi drakk kaffe og spiste vafler på kjøkkenet. *note to self: finn på grunn til at Strider ikke skal løpe løs hos andre, de har neppe de riktige sikringstiltakene og selv om de sier at det ikke gjør noe, så er ikke det så sikkert heller*

Strider fant søpla han (kan jo åpne skap han gutten..) og så ryddet han i kjøkkenskuffene, så syntes han det kunne være interessant å se hva som lå under all veden i vedkurven, deretter begynte han å demontere ved - da bandt jeg han. Og så begynte hopprennet på TV-en inni stua der katten var innestengt. Og her kommer det inn dette med at man mangler litt erfaring og bytte av miljøer.. Strider syntes det låt mistenkelig han - så han voffet - og voffet og voffet. Så voffet han enda mer, og enda litt til. Jeg fikk han ikke til å tie sånn på sparket i det hele tatt (men tenkte at jeg fikk sannelig begynne å prioritere "ti still" kommando.. men har jo ikke vært nødvendig det hittil, han voffer ikke så mye til vanlig at det er noe problem liksom). Etter 20 min konstant voffing og svært oppstykket samtale, så slang jeg innpå kaffen, sa takk for oss - og så gikk vi hjem.

Tror Strider på mange måter har overtatt stafett-pinnen til basenjien jeg, testing av yttergrensene til sosiale konvensjoner. Skal visst fortsette med det vi.. :)

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

*ler*

Vurderer sterkt om jeg må dele denne i bloggen min, eller om jeg kanskje ikke burde gjøre det :ahappy:

Edit:

Har gjort det jeg så får du heller be meg slette det om det ble litt mye deling :)

Endret av Jonna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og neste gang tar du med noe kjempesnadder til Strider´n så han kan ha noe å kose seg med. ;) Forrrrreksempel så knøvler du inn litt Vom og Hundemat i et tyggebein så gugga dekker alle sprekker og kroker på beinet og hele beinet blir lett rosa. (Og det gjør du i en brødpose. :) ) Så putter du posen med det "rosa tyggebeinet" i frysern så det blir frossent (åff kårs :ahappy: ). Når du kommer til kaffeslabraset så kan Strider´n få det frosne snadderet.

"Og da kan vi gutta ligge og kose oss i lange tider :) ," hilsen gutta her. ;)

Du skriver bare så herlig! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så nydelig han er, dette hjalp IKKE på valpefeberen! Det er noe med de sorte kelpiene…🥹 
    • Så fine bilder 😍 Hun ser flott ut! 
    • Da er han kommet i hus ☺️  Vickulas E’Ra, fra E-kullet som hadde Egypt som tema. Ra er da solguden. Til daglig går han derimot under navnet Tempo.  Han skal bli en liten potet og brukes til agility, rally lydighet og spor. Det blir også litt utstilling tenker jeg ☺️   Vi hentet han i Sverige på mandag og tok en overnatting på Geilo på vei hjem. Han var veldig flink i bilen, sov masse ☺️ På alle pausene våre møtte han alt vi traff av miljøer og folk som om han hadde sett alt før. I går var vi hjemme hjemme.    Første uhell inne var i dag tidlig. Jeg brukte nok litt for lang tid på å kle på meg og lot han stå på gulvet å vente. Hadde ett til uhell senere på dagen også. Han har til nå hatt overraskende god blærekapasitet og tisser stort sett kun etter å ha sovet. Men senere på dagen tisset han inne etter å ha lekt.    I dag hadde vi dagens første biltur i bilbur i bagasjerommet. Det ble konsert. Roet seg i det vi kom frem, så vi fikk avsluttet på godt vis. Kjørte så videre til mine foreldre, og på vei hjem derfra var han mer rolig. Så det kommer seg vel etterhvert.    En ting jeg skal fokusere mer på med denne hunden er ro ute. Så i dag har vi både sittet i ro utenfor her i nabolaget og vært på kafé hvor han satt rolig under stolen og på et tidspunkt sov ☺️
    • Nå har ikke jeg hatt tisper, men personlig er jeg skeptisk til å få tispe, jeg trives veldig godt med hannhund. Så det er nok smak og behag (for noen, andre spiller det ingen rolle for).
    • Gratulerer 😁 Gøy med enda en kelpievalp her 😍 Haha, uff, kanskje slemt å le 😂🙈 Hvorfor skal du aldri ha hannhund igjen? Hilsen hun som har hannhund for første gang og blir skremt her 😱 Åå ☺️ Litt godt å høre for oss som sitter her med de minste rakkerne. Jeg tenker det ofte faktisk, at det er bare nå han er så liten og snart faller den søte fleece pelsen av og han blir stor. Så man må prøve å nyte det og, selv om det er mye strev 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...