Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Drar i kobbel'et

Recommended Posts

Rocky har altid gått pænt i kobbel. Men i det sidste er han begyndt og dra hele tiden Flaming :''(

Kan dette være fordi han er i trass alderen ell? Det er jo helt stressende og gå med han, når han hele tiden skal dra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan jo være at det er en tispe med løpetid i nærheten. Aro gjorde også det første gan han var stor nok til å like den lukten veeeeldig godt :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Rocky er jo snart et år så det kan nok være trassalderen som kommer da ja. Er heldigvis ferdig med den på Tinka nå, men det var to fæle måneder.. Alt som man kan gjøre galt skal gjøres, det var Tinka sin mening i trassalderen som varte fra hun var nesten elleve måneder og til hun var nesten tretten måneder.. Og "alt galt" bestod av draing i bånd, riding på oss, hopping, matstjeling, gnaging på veggen.. Gled deg med andre ord, selv om Rocky kanskje ikke er like ille som Tinka var..

Vil forresten anbefale et bånd: Retrieverkobbel. Det fungerer forsåvidt som helstrup, men det er ikke et eget halsbånd og et eget kobbel - begge to i et om du forstår. Bruker det veldig mye på Tinka, og synes det fungerer kjempeflott. Hun drar nesten aldri i båndet mer, og gjør hun det så er det et lite rykk som skal til før hun går pent igjen. Så lenge verken du eller hunden drar så sitter båndet helt løst rundt halsen på hunden. I tillegg til retrieverkobbelet så bruker jeg et lett lærhalsbånd for å ha telefonnummer i jeg da.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja! Kari Traa Vangen er min favoritt. Som bergenser kan jeg skryte på meg lang erfaring innenfor regnbekledning og denne tar virkelig det sureste været!   jeg har den grønne og digger den, den har en boblekåpe inni som jeg tar ut om det blir for varmt, men nå har jeg kjøp en Helly Hansen regnkåpe for varmere dager så Vangen er nå permanent høstjakken min  
  • Teo trenger en ny refleksvest 😊 Noen som vet om noen gode med godt med reflekser, som ikke koster skjorta? 😁
  • Jeg har en gang kjøpt to hunder med 1 år imellom og av to ulike kjønn. Det meste går om man er interessert og dedikert, men man kommer ikke unna at det er stor sjanse for at det blir mye mer arbeid enn å ha voksen hund/valp eller to av samme kjønn. For min del var det en krevende periode å ha to valper rett etter hverandre, valp og unghund i en periode og så to unghunder samtidig. Som andre sier, det er enklere å ha valp når den eldste hunden er helt voksen og satt i hodet. To unge hunder blir ofte dobbelt opp med arbeid. De har hver sine utfordringer, girer hverandre opp og drar ofte hverandre med på unotene til hverandre. De voksne lar seg ofte påvirke mindre av valpe- og unghundsprell, og derfor blir det også mye enklere å håndtere og trene valpen/unghunden. Hjemme er det ikke vanskelig å ha to unge hunder, det er når man skal ut å ferdes blant folk og fe at to unge pubertetslus kan bli utfordrende. En hannhund er gjerne 3-4 år før han er ferdig med alt av hormonelle perioder. Samtidig er alle hunder forskjellige og noen er enkle hele livet. Hvilken erfaring du har med hund, hvilke raser det er snakk om, hva hundene skal brukes til og hvor du bor har jo også noe å si. Hva som passer for deg kan bare du avgjøre. Jeg vil fraråde å holde både intakt tispe og intakt hannhund, det er mer pes under løpetiden enn det finnes fordeler. De må holdes adskilt på noe vis og hannhunden kan være av den typen som mister hodet fullstendig. Særlig når det er snakk om hunder som potensielt skal leve sammen i 10-12 år vil jeg fraråde det, det er veldig mange perioder med løpetid. Når det er snakk om hanner av omgjengelige raser, vil neppe 1 år i aldersforskjell føre til trøbbel mellom dem.
  • Trivelig å ha rundt husvegga.. https://www.facebook.com/groups/1134486106674214/permalink/2369741863148626/
  • Det har mest med linjer å gjøre. Politiet bruker schæfer fra brukslinjer, de er ulik de man finner på utstilling. Det er fine hunder, men de må brukes til noe, det er ikke sofahunder.
 • Nylig opprettede emner

×