Gå til innhold
Hundesonen.no

Ekstrem pesing..


Recommended Posts

Okay, det her blir nok litt vanskelig å forklare, men skal gjøre mitt beste.

Min hund har alltid hatt et høyt aktivitetsnivå og blir lett stresset. Men nå i det siste så har hun blitt helt ekstrem.. Spesielt i forbindelse med turer. Hun peser som en gal etter bare korte avstander og det er klin umulig å få kontakt med henne. Når vi kommer hjem så peser hun så mye at hele hunden vibrerer, så jeg klarer ikke å sjekke pulsen hennes. Jeg tenker jo at det umulig kan være særlig bra og blir jo selvfølgelig bekymra. Hun ser helt fjern ut.

Både på tur og etter at vi kommer hjem så "tvangsroer" jeg henne, og da sitter/ligger hun rolig, men det går laaaang tid før hun puster roligere. Og det har ikke noe med varmen å gjøre for de dagene det er varmt så går jeg på kvelden og har i tillegg med meg vann. Kan også nevnes at hun blir litt "smågal" når vi møter andre hunder i bånd, men dette jobber vi med og det går til tider litt bedre...

Denne stressinga har blitt virkelig ille den siste uka og jeg lurer litt på om det feiler henne noe? Sånn ellers er hun seg selv!

Vi har dyrlegetime til onsdagen, men kanskje noen her har noen forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er klar over det med varmen, men det kan ikke være grunnen! For vi har liggi på plenen (har har hatt tilgang på skygge altså) på dagen da det er på det varmeste og den pesinga kan ikke sammenlignes med den som er når vi går på tur. Og som sagt så går vi på tur enten på kvelden når det er mye kjøligere. Og da har vi jo også med vann! Passer en hund nå av samme rase og hun peser også når vi kommer hjem fra tur pga at hun er sliten, men det er normal pesing... Jeg får det ikke til å stemme at det er varmen som er grunnen :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Få sjekket hjertet grundig når du er hos vet, gjerne med (doppler) ultralyd. Det kan være at hun har vann i lungene (også). Prøv å få med deg om hun puster virkelig dypt innimellom, eller er det bare helt overfladisk pust/pesing hele tiden? Hvordan puster hun når hun sover?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Dratini

Få sjekket hjertet grundig når du er hos vet, gjerne med (doppler) ultralyd. Det kan være at hun har vann i lungene (også). Prøv å få med deg om hun puster virkelig dypt innimellom, eller er det bare helt overfladisk pust/pesing hele tiden? Hvordan puster hun når hun sover?

Var noe slikt jeg også skulle foreslå.

Hvordan er det med "stemmebånd-kollaps" på Stor Puddel?

Jeg vet at enkelte raser sliter med dette og da høres pesinga mye værre ut (som regel det ene stemmebåndet som blir slapt og da dekker for endel av luftrøret). Dette fører til skikkelig pesing samt at hunden ikke får nok oksygen, dette igjen kan føre til skjelvninger når hunden har vært eller er fysisk aktiv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sier som andre, få en skikkelig sjekk på hjertet. Det er ikke alle veterinærer som er like gode på å sjekke hjertet bare ved å lytte så vær litt obs på det. Haldor på Jeløya er veldig flink på hjerter.

Håper du finner ut av det. Er ikke noe gøy å kjenne at alt ikke er som det skal, men ikke vite hva det er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååh, tusen takk for at dere tar meg seriøst og gir meg gode svar :blink: Nå ble jeg så glad altså!

Jeg skal ta med meg infoen videre til dyrlegen.

Når hun sover så puster hun vel for det meste normalt, men det er etter at hun har klart å roe seg ordentlig. Er noen ganger hun prøver å legge seg for å sove (hun er jo tross alt sliten), men vekker seg selv med pesing. Ikke den helt ekstreme pesinga da, men fortsatt mer enn vanlig. Etter en stund så puster hun helt normalt og da klarer hun å sove.

Som dere nevner så virker det som om hun kanskje sliter med å få nok oksygen. Hun sperrer på en måte øynene opp mer og hun ser stressa/ukomfortabel ut... Og dette er ikke en hund som sutrer for småting.

Jeg skal prøve å studere pusten hennes i kveld og i morgen før vi drar til dyrlegen. I morgen skal hun være med på kontoret, så da får jeg fulgt med ganske nøye mens hun slapper av.

Tusen takk igjen for tips dere kommer med. Håper bare de finner ut av noe hos dyrlegen, for jeg er helt sikker på at det her ikke er normalt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja da får jeg vel oppdatere litt.

Vi var hos dyrlegen i 2 timer i går og hun ble sjekket i huet og ræva... Vi tok urinprøve, blodprøver, røngten og en grundig fysisk sjekk.Og ingenting unormalt ble funnet :P Hadde jo selvfølgelig håpet at de hadde funnet noe konkret.

Men hun fikk en sprøyte med no astmamedisin for å se om det hjelper. Vi gikk en liten tur i går kveld, men det var litt vanskelig å si om jeg så noe stor forandring. Syns det virket veldig bra en periode og så så det ut som om det gikk dårlig. Men kanskje jeg bare vil så innmari at det skal virke at jeg så ting som ikke stemte?! Ble ikke lange turen heller, for Java var temmelig redusert i hele går. Det tok visst på et stakkars krøllehode :) Hun fikk jo beroligende før røngten og det tar jo litt tid å komme seg til hektene igjen.

Men vi skal nok gå en lang tur i kveld å se om vi ser noen forandring. Jeg krysser fingrene for at medisinene hjelper...

EDIT: Ble bare stille fordi jeg ikke bruker pc så mye hjemme. Har en ekstrem pc som henger seg hele tiden... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lurer på om dette er løsningen? Rett og slett at jeg gjør det selv  - Nå fikk jeg noe å tenke på. Takk for tips 👍😊
    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...