Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp, jeg skal ut og fly med hunden min!


Gjest
 Share

Recommended Posts

  • Svar 471
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå er det jo slutt på at man må bestille billett for hund pr telefon hos Norwegian. Det er også slutt på å måtte søke om lov til å ha med hund, og dermed måtte vente på å få dette bekreftet. Nå best

Tja. Jeg har flydd utenlands med hundene mine, og betenker meg ikke med å gjøre det igjen. Både tur / retur Finland, og Estland gikk helt supert. Blir ganske sikkert Latvia på forsommern neste år.

Angstdempende det menes? BØR VIRKELIG prøves ut på forhånd på hunden i kjente omgivelser for å se hundens reaksjon på preperatet. Må likevel være obs på at hunden kan få en annen reaksjon neste gang i

Posted Images

Flytur med hund i dag, med SAS, oppsummert. Det jeg likte minst var at HVEM SOM HELST kunne ha tatt han med seg da vi ankom destinasjons-flyplass, for ingen spurte etter hverken navn eller legitimasjon da de satte buret med hunden i ut mellom baggasje-båndene.

Hvor reiste du til / fra?

Får vondt i meg bare av å tenke på å gå gjennom sikkerhetsslusa med 3 forskjellige bagger. Det skulle vært ei kø for frequent travellers og ei for de som kun reiser en sjelden gang :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flytur med hund i dag, med SAS, oppsummert. Det jeg likte minst var at HVEM SOM HELST kunne ha tatt han med seg da vi ankom destinasjons-flyplass, for ingen spurte etter hverken navn eller legitimasjon da de satte buret med hunden i ut mellom baggasje-båndene.

Sånn er det dessverre over alt jeg har reist i både inn- og utland.

Har ikke hendt at noen har brydd seg når vi har henta hunden etter landing.

Men vi passer alltid på å gå direkte til der hvor hundene hentes ut, og det har til dags dato ikke hendt at hundene har kommet ut før oss.

Har forresten flydd 2 ganger med hund til / fra Trondheim, og det gikk veldig fort og greit i innsjekk.

Så enten har du vært veldig uheldig, eller så har vi hatt veldig flaks... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skulle vært ei kø for frequent travellers og ei for de som kun reiser en sjelden gang :P

Ja! Da jeg fly med barn og hund (cargo) så var jeg bare irriterende flaskehals for alle, og det er sinnsykt kjipt å være den. Spesielt siden man har vært en frequent flyer selv og vet hvor deilig det er når folk faktisk gjør det de skal når de skal det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å fly med hund!

Skrekk og gru - jeg skal ut og fly med hunden - tenker du. Evige traumer, ødelagte valper, knekte tenner og dopa hunder er fine eksempler på hva mange ferske og ikke-så-ferske hundeeiere tenker om å sende hunden sin med fly. Ofte spurt om, ofte besvart med halvsannheter og synsing.

Håper derfor at jeg med denne teksten kan avkrefte en del av mytene rundt det å reise med hund på fly. Som kilder for denne teksten har jeg flyteknikere, piloter og annet flypersonale som alle har vært svært villige til å hjelpe meg - så vel som manualer skrevet av flyselskapene selv, og nettsidene til flyselskapene.

Først og framst;

Kan jeg reise med hunden min i kabinen?

Ja. Den magiske grensen er 8 kilo, uansett om det er en 8 uker gammel Labrador eller 10 år gammel mops. Denne grensen INKLUDERER reisebaggen, som må være godkjent for transport av fly. Dette finner du hos nærmeste dyrebutikk eller veterinær, spør etter denne spesifikke typen bag/bur.

Widerøe og SAS opererer med svært like regler, dyret skal ha "nok plass", men det er ikke like strengt som ved frakt i lasterom. Du kan "stappe" dyret litt nedi, men det går på skjønn. Det viktigste er vekta - som ikke skal overskride 8 kg.

Dimensjonene SAS og Widerøe oppgir er:

Widerøe - Maksimum størrelse er L 40 x B 25 x H 20 cm.

SAS - Maksimum størrelse er L 40 x B 25 x H 23 cm.

Hos norwegian gjelder samme vektprinsippet (8 kg), mens dimensjonene er marginalt forskjellige:

Norwegian - Maksimum størrelse er L 43 x B 31 x H 20 cm.

Alle disse dimensjonene er *med en del skjønn* - du vil ikke få målt baggen på flyplassen ned til nærmeste centimeter. Jeg vil tro det korrelerer med en sherpa bag av størrelse SMALL. Hvis du har en bag som er større, vil den kunne godtas så lenge de ytre målene kan komprimeres sammen (sherpa bag'er er i "mykt stoff") uten at dyret lider av det.

Årsaken til dimensjonene er at bag'en dyret transporteres i SKAL UNDER SETET FORAN DEG som all annen håndbaggasje. Det er ikke for å være drita kjip, men fordi at dyret ditt ikke skal smelle i taket på flyet dersom det blir voldsom turbulens. Ergo skal buret ikke være større enn at det går under et normalt flysete.

PRIS på å ta med hund i kabinen intra Norge:

Widerøe og SAS: 150 kr

Norwegian: 200 kr ved betaling før ankomst på flyplass, 300kr ved betaling på flyplass.

For priser i Europa til USA, se :

http://www.wideroe.no/flyturen/kjaeledyr

https://www.norwegian.no/kundeservice/Reiseinformasjon/tilleggstjenester/

Priser er opplevd å være "a matter of debate" og kan variere noe. SAS og Widerøe opererer med priser i EURO (fastpris 20 euro) som kan variere mellom 150-160kr avhengig av styrken på euroen. Norwegian kan variere med hvilken pris de tar, selv om du kommer på flyplass.

GENERELT OM HUND I KABINEN:

Alfa omega er å ringe og bestille plass til hunden samtidig som du bestiller billetten. Det vil alltid være lurere å bestille via telefon eller direkte på flyplassen, da slike meldinger lett forsvinner på internettet. De forskjellige selskapene har varierende maksantall hunder i kabinen, her gjelder det å være tidlig ute - også før allergikerene kommer.

Om du har hund med deg telles denne som håndbaggasje, og eventuell ekstra håndbaggasje godtas ikke hos Widerøe (på papiret). Hos SAS godtas mindre vesker, mens Norwegian ikke har oppgitt noe. Vær på den sikre siden, ikke kom med trillekoffert i den ene hånda og bikkjeburet i den andre.

Som alltid varierer det med hvem som er på jobb, hvilket humør de er i og hvilken dag de har hatt. Noen godtar at bikkja stikker huet opp av baggen, andre kjefter på deg. Bruk normalt folkevett og les deg opp på hjemmesidene en ekstra gang.

Du kan ikke sitte ved nødutgang med kjæledyr i kabinen.

Kan jeg reise med hunden min i lasterommet?

Ja. Dette må også reserveres under billettbestilling - og igjen er dette lurest å gjøre over telefon, selv om det går an å legge ved notis på internett hos Widerøe.

Pris for å ha med hund i lasterommet intra Norge:

SAS og Widerøe: 225kr

Norwegian: 300-400kr

For priser i Europa og USA - se :

SK/WF: http://www.wideroe.no/flyturen/kjaeledyr

DY: https://www.norwegian.no/kundeservice/Reiseinformasjon/tilleggstjenester/

Hos Norwegian og SAS er det plass til 4 bur per flight, hos Widerøe er det plass til 2 bur. For alle flyselskaper gjelder regelen om: "buret være så stort at dyret skal kunne stå oppreist, snu seg og legge seg i en naturlig posisjon. Dersom størrelsen på buret ikke gir dyret mulighet til å stå oppreist vil vårt flyplasspersonale ikke akseptere dyr og bur for transport".

Blir hunden min behandlet pent, hva skjer etter den forsvinner bak gardinene?

Stuere er ikke ondskapsfulle mennesker, de er vanlige mennesker. Det vil si at noen bryr seg fryktelig om alle dyr som passerer gjennom på deres skift, mens andre er mer nonchalant. Gjennomgående er det at de behandler dyrene med respekt og har retningslinjer for hva de skal gjøre om det blir for kaldt eller for varmt. Hunder plasseres i skyggen om det er for varmt, de plasseres innendørs om det er for kaldt. De plasseres unna bråk og støy. Noen ganger skjer det at stuere er slørvete - og kommer hunden din tilbake med teppet liggende på ryggen og pelsen rufset til så melder du selvsagt i fra om dette. Pilotene selv tar seg noen ganger tid til å gå ned og se til dyrene de har med seg, gir de kanskje vann o.l. Det varierer med hvem som flyr / er stuer den og den dagen - så vel som hvilken dag de har hatt. We're all just humans, right?

Men har hunden min det bra der nede, under reisen? Hva opplever den?

Om hunden din er normalt skrudd sammen, ja. Hunden fraktes i framre cargorom, (hos SAS fraktes de KUN i framre cargo, usikker på hva som er standard hos Norwegian) dvs et rom som er på framre høyre side, rett foran høyre motor. Dette rommet har lys på når cargodøren er åpen, i det døra lukkes slås lyset automatisk av (endog varierer dette med flymodell, og noen ganger kan det styres fra cockpit. Men det blir offtopic geekyness). Hundene holdes i den aller framste delen av cargorommet (se bilde) hvor de holdes separat fra resten av baggasjen. De festes selvsagt godt, og de er heldige som får sitte så langt framme da det er mindre turbulens jo lengre fram i flyet du kommer.

4722477658_41f36c1266.jpg

Cargorommet, vinklet mot den siden hvor dyrene blir "holdt". Bilde "copyright" Kangerlussuaq

I vårt kalde langstrakte land kan man jo bekymre seg for hundens velbefinnende når gradestokken kryper ned rundt nullpunkt og forsåvidt nedover - det skal du ikke gjøre. Framre cargo er trykksatt og får luft direkte fra kabinen som går videre til resirkulering. Altså puster hunden din samme lufta som du puster i kabinen, og kjenner samme trykket. Det kommer også noe varme fra luftekanalene til et rom som heter "E&E-bay" (Electronics and Equipment bay). Dette rommet inneholder all elektronikken (datamaskinene etc) til flyet, og har god ventilasjon for å holde disse "darn computers" avkjølt til en hver tid. Denne varmen blir dermed avgitt gjennom det termodynamiske prinsipp inn til framre cargo, og hunden hverken fryser i hjel eller dør av oksygenmangel :D Dette utgjør bare en liten brøkdel av varmen, og på sommeren vil det naturlig nok ikke skje noe varmeutveksling. Igjen holder cargorommet samme temperatur som du har oppe i kabinen hos deg.

DSC_0007.jpg?t=1277157723

Framre cargo sirklet inn med stor rød sirkel OG pil. Bilde "copyright" Kangerlussuaq

Er det bråkete? Nei, ikke egentlig. Døra har en viss form for støydemping, og mesteparten av støyen kommer bak motorene i forhold til foran motorene. Hvis noen pleier å sitte på rad 19-20 på fly og vet hvor mye de bråker, så vil jeg estimere støynivået under cruise-height til å være ca det samme der som i cargoen.

Hvis temperaturforholdene er ekstreme vil det kunne nektes å frakte dyr i lasterom.

Direktelinker til selskapenes egne sider om frakt av dyr

SAS: http://www.sas.no/no/Alt-om-reisen/Reise-med-kjaledyr/Reise-med-kjaledyr/

NORWEGIAN: https://www.norwegian.no/kundeservice/Reiseinformasjon/levende-dyr/

WIDERØE: http://www.wideroe.no/flyturen/kjaeledyr

Kangerlussuaq. Kan jeg få bruke dette du har skrevet her til en artikkel i Norsk Boxerklubbs blad Boxernytt? Skal selvsagt skrive at det er du som står bak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har forresten flydd 2 ganger med hund til / fra Trondheim, og det gikk veldig fort og greit i innsjekk.

Så enten har du vært veldig uheldig, eller så har vi hatt veldig flaks... :)

Jeg tror det kommer an på klokkeslettet. Jeg må fly mye pga jobben min, og drar da alltid med fly mellom kl 0600 og 0630. Og da er det tjukt med folk i avgangshallen og lang kø som oftest, foran alle skranker og i sikkerhetskontrollen. Der er mange flypendlere,og morgenflyene jeg tar er alltid fulle.Alle har med PC mm, og det tar sin tid i sikkerhetskontrollen da. Så også den dagen jeg tok med hunden, og skulle med første morgenfly.

Hadde jeg kunnet reise med hunden den dagen på et litt mindre "populært" tidspunkt, tror jeg opplevelsen hadde blitt annerledes. Ikke minst hadde de ansatte hatt bedre tid til å forklare meg hvor jeg skulle gå og ikke bare vifte meg rundt fra en skranke til neste - med buret med hunden i på slep, pluss alle veskene jeg måtte dra på - selvfølgelig.

I tillegg greier ikke vaktene i sikkerhetskontrollen å "se" at jeg har med medisinsk utstyr (og jeg får ikke sende det med baggasjen), så jeg MÅ alltid opp med alle vesker og ut med utstyret og vise det frem før jeg slipper gjennom. Så summen da - med hund og jobbutstyr og masse folk og lite hjelp - så tidlig på morgenen - ble i overkant slitsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Jeg skal fly med Nora i lasterommet på fredag (Oslo-Amsterdam), men så leste jeg plutselig følgende på SAS sine sider:

"Buret må være utstyrt med beholdere for vann og mat. Kassens bunn skal være foret med et absorberende underlag av for eksempel aviser, høvelspon eller sagmug."

Mener de virkelig at jeg skal ha matskål og vannskål i buret for en reise på et par timer? Hun klarer seg utmerket uten mat og vann iløpet av den tiden, så kan ikke se noe grunn til at det skal være nødvendig?

Holder det med wetbed som underlag, eller må jeg legge aviser under i tillegg?

Red: Har aldri flydd med hund i lasterommet før, men reservasjonen er i orden og varikennel-buret har stått til tilvenning i stua i mange uker.

Endret av IreneN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal fly med Nora i lasterommet på fredag (Oslo-Amsterdam), men så leste jeg plutselig følgende på SAS sine sider:

"Buret må være utstyrt med beholdere for vann og mat. Kassens bunn skal være foret med et absorberende underlag av for eksempel aviser, høvelspon eller sagmug."

Mener de virkelig at jeg skal ha matskål og vannskål i buret for en reise på et par timer? Hun klarer seg utmerket uten mat og vann iløpet av den tiden, så kan ikke se noe grunn til at det skal være nødvendig?

Holder det med wetbed som underlag, eller må jeg legge aviser under i tillegg?

Red: Har aldri flydd med hund i lasterommet før, men reservasjonen er i orden og varikennel-buret har stått til tilvenning i stua i mange uker.

Har bare flydd innenlands (SAS), men spurte om det da, og fikk da vite at bruk sunn fornuft, men at det kan finnes personale som vil kreve det. Men da hender det også at det skjer uhell i handlinga som gjør hunden klissvåt, og det ville de helst unngå.

Min har ikke hatt drikke på innenlandsfly, men fått rett før og rett etter. Det kan dog være at de blir ganske tørste på turen, så ha det i bakhodet. Litt pga stress, og litt pga tørr flyluft. Aner ikke om hunder også reagerer på tørr flyluft, men jeg gjør det :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har bare flydd innenlands (SAS), men spurte om det da, og fikk da vite at bruk sunn fornuft, men at det kan finnes personale som vil kreve det. Men da hender det også at det skjer uhell i handlinga som gjør hunden klissvåt, og det ville de helst unngå.

Min har ikke hatt drikke på innenlandsfly, men fått rett før og rett etter. Det kan dog være at de blir ganske tørste på turen, så ha det i bakhodet. Litt pga stress, og litt pga tørr flyluft. Aner ikke om hunder også reagerer på tørr flyluft, men jeg gjør det :lol:

Jeg ser liksom for meg at en vannskål i buret raskt resulterer i vått bur :P Men jeg kan jo kanskje feste på en skål, slik at de kan gi henne vann før eller etter flyvning hvis hun virker tørst. Men mat, DET får hun klare seg uten. Spy i buret hadde heller ikke vært så veldig trivelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal fly med Nora i lasterommet på fredag (Oslo-Amsterdam), men så leste jeg plutselig følgende på SAS sine sider:

"Buret må være utstyrt med beholdere for vann og mat. Kassens bunn skal være foret med et absorberende underlag av for eksempel aviser, høvelspon eller sagmug."

Mener de virkelig at jeg skal ha matskål og vannskål i buret for en reise på et par timer? Hun klarer seg utmerket uten mat og vann iløpet av den tiden, så kan ikke se noe grunn til at det skal være nødvendig?

Holder det med wetbed som underlag, eller må jeg legge aviser under i tillegg?

Red: Har aldri flydd med hund i lasterommet før, men reservasjonen er i orden og varikennel-buret har stått til tilvenning i stua i mange uker.

Vi har vannskål som e klipset fast i burdøra, men bortsett fra når vi fløy fra Spania i fjor og fra Kroatia nå i vår, så har vi aldri hatt vann i.

Ingen har noen gang sjekket hverken skålene eller underlaget i buret.

Vi har hatt forskjellige madrasser og puter.

Skal sies at vi oftest flyr med Norwegian, men innimellom flyr vi med SAS.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er vi tilbake fra vår første flytur med hund, så her kommer en liten oppsummering.

På fredagen var vi ute i god tid, men på grunn av fellesferie var det kaos på Gardermoen, og vi endte opp med å stå i kø en time for å få sjekke inn. Man kan altså ikke sjekke inn på automatene når man reiser med hund. Dermed sjekket jeg inn for sent, stresset enormt, og rakk bare å kaste Nora inn i buret under en halvtime før avgang, og deretter løpe gjennom sikkerhetskontrollen og til gaten. Da jeg skulle gå ombord på flyet spurte jeg om de kunne bekrefte at hun var kommet med i lasterommet, og jeg fikk beskjed om at det skulle de sjekke og at jeg bare kunne sette meg. Men bekreftelsen fikk jeg aldri, så jeg var rimelig irritert og stresset hele flyturen.

Det tok ganske lang tid før hun ble levert ut til meg etter at vi hadde landet, men når hun først kom var det en mann som stod klar ved heisen og ventet på henne for å levere henne ut. Jeg var redd hun skulle komme ut på rullebåndet for spesialbagasje, men han sa det at hunder aldri skal komme ut på båndet. Nora var glad for å se meg, men absolutt ikke stresset. Hun var helt rolig og fin :) De hadde også gitt henne vann.

På hjemturen hadde vi bedre tid, men der gjorde jeg feilen ved at jeg sjekket inn med en gang jeg kom til flyplasen. Planen var å sjekke inn, og så vente en time med å levere henne fra meg (var to timer til flyet gikk), men da jeg sjekket inn ble også de som skulle ta henne imot, samt kontrollere buret, oppringt, slik at de stod klare til å ta henne imot. Også denne gangen ba jeg dem bekrefte at hun var med på flyet, men jeg fikk aldri noe tilbakemelding. Akkurat den biten der synes jeg er for dårlig..

Men denne gangen gikk det raskere å få henne tilbake, og også denne gangen var hun totalt avslappet og rolig.

Vi brukte også flyburet som bilbur på turen, og hun trivdes godt inni der i bilen. Så for henne som er en stabil og trygg hund, var det null problem å fly i lasterommet. Var værre for eieren gitt :P

Reiste med SAS, tur retur til Amsterdam.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Da jeg skulle gå ombord på flyet spurte jeg om de kunne bekrefte at hun var kommet med i lasterommet, og jeg fikk beskjed om at det skulle de sjekke og at jeg bare kunne sette meg. Men bekreftelsen fikk jeg aldri, så jeg var rimelig irritert og stresset hele flyturen.

Det tok ganske lang tid før hun ble levert ut til meg etter at vi hadde landet, men når hun først kom var det en mann som stod klar ved heisen og ventet på henne for å levere henne ut. Jeg var redd hun skulle komme ut på rullebåndet for spesialbagasje, men han sa det at hunder aldri skal komme ut på båndet. Nora var glad for å se meg, men absolutt ikke stresset. Hun var helt rolig og fin :) De hadde også gitt henne vann.

Den usikkerheten om hundene er om bord er grusom.

Vi spør alltid, og purrer om vi ikke får svar i god tid før flyet er klart for avgang.

Så får heller besetninga bli sure, who cares anyway liksom. :P

Vi kom til Budapest fra Norge nå på lørdag, og her kommer alle hundene ut på bagasjebåndet.

Helt uten dramatikk kom alle 3 på rekke og rad etter at all annen bagasje var kommet.

Mener vi har opplevd det samme en gang før, muligens i Malaga i fjor.

Høres nok verre ut enn det er... :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He he :P Tja. Air Baltic er air baltic. Lavkostselskap som opererer rett ut fra "lavkostarbeiderenes" hjemsted: de baltiske land :P Hunden overlever nok, det er jo kun på bakken og bakkemannskapet det går på. "verst" er det jo da på utreisetidspunktet, mens du får lokale arbeidere (jeg tror røros står for handling i norge f.eks) når dere lander "hjemme". Jeg hadde kanskje forsøkt å velge noen andre i første omgang, hvis det er andre valg? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He he :P Tja. Air Baltic er air baltic. Lavkostselskap som opererer rett ut fra "lavkostarbeiderenes" hjemsted: de baltiske land :P Hunden overlever nok, det er jo kun på bakken og bakkemannskapet det går på. "verst" er det jo da på utreisetidspunktet, mens du får lokale arbeidere (jeg tror røros står for handling i norge f.eks) når dere lander "hjemme". Jeg hadde kanskje forsøkt å velge noen andre i første omgang, hvis det er andre valg? :)

Takk for svar! Da står vi over Air Baltic. spennende nok å kjøpe hund i Russland som det er, trenger vel ikke utfordre skjebnen ytterligere :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sett noen ymse løsninger på hvordan de sikrer burene bla i propellflyene til air baltic :P som nevnt går det jo på bakkemannskapene her og der, sikkerhetskultur og HMS står litt annerledes der :P jeg tror ikke noen dør eller tar alvorlig skade, men om jeg har et valg velger jeg noe annet :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leste denne tråden før vi fløy med hunden vår, og har litt å fortelle :P

Fra Bergen til Alta, med mellomlanding gikk IKKE bra.

Greit nok, vi sjekket inn i Bergen, og hunden ble sendt avgårde. Vi spurte (siden vi fikk NULL informasjon) om hunden måtte taes ut i Gardemoen og sjekkes inn på nytt. Neida, sa de, det er ikke nødvendig. Javel, tenkte vi, og kom til Gardemoen og sjekket oss selv inn igjen.

Når vi var gjennom sikkerhetskontrollen, på vei til gaten, ringer en hysterisk dame og spør om det er vår hund som står MIDT UTE i ankomsthallen helt alene. F***, tenkte jeg... Så takket jeg damen og ba henne vente med hunden, og tok kontakt med personalet. (tlfnr og navn sto klistret på buret). Neeeei, de visste ingenting om det, og neeeei, de visste ikke om det kunne ordnes slik at hunden kom til rett fly. Hun prøvde å ringe rundt, men det tok ca 5 minutter før hun fikk noe svar.. Da sa hun at vi bare måtte gå og hente han inn selv og sjekke han inn på nytt.

Når vi da kom ut i hallen og begynte å lete etter han, så vi han inger steder og fikk panikk selvfølgelig. Hadde noen tatt han? Han var jo fritt vilt, liksom. Så da måtte vi igjen ta kontakt med persnalet og det eneste svaret vi fikk var at de hadde hentet han. Kom han seg på rett fly nå da, spurte jeg, men det kunne de ikke bekrefte.. Vi fikk INGEN beklagelser! ARGH!

Så når vi kom til gaten så spurte vi om hunden var med, vi var sistemann inn i flyet, og også nå klarte de å prestere å bruke 5 minutter på å få det bekreftet. Skikkelig fomlete og upresist arbeid!!

Så når vi landet i Alta var hunden skikkelig nervevrak, pelsen var bustet til og han var ekstremt stresset.

JEG VAR SÅ FORBANNET. :sint_01:

Hjemturen derimot, gikk helt fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Which goes to prove hvor avhengig dette er av bakkemannskap og hvem som er på jobb, mer enn noe annet. Synd man ikke har litt tydeligere retningslinjer... Men sånn blir det når flybransjen kveles av å ha kortest mulig turn-around tid (altså tiden fra flyet kommer inn fra en flight før det skal ut på neste, Norwegian har f.eks den korteste av alle fordi hvert minutt flyet IKKE er i lufta = tapte penger...). Jeg kan f.eks se for meg at flyet som kom inn var litt forsinket, man stressa for å få alt av og på og hit og dit, og i stresset ble bikkja med resten av baggasjen, før noen plutselig oppdaget det og henta den tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg kjøpte min hund dro jeg og mamma Oslo-Bergen tur-retur samme dag kun for å hente den lille valpen. På hjemveien gikk det overraskende bra, hun var under sete mitt og bråkte ikke - kun når vi letta og skulle lande.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...