Gå til innhold
Hundesonen.no

Veldig god hundefrisør i Oslo-området


Recommended Posts

Nå har jeg bare erfaring med pudler og mye pels, men selv om "de erfarne" i puddelmiljøet sier motsatt så er min erfaring at det absolutt ikke stemmer at pelsen isolerer mot varmen, og at fullpelsede pudler ikke plages av varmen. Den adferdsendringen jeg har sett på alle mine tidligere og nåværende hunder når de blir klippet sier meg nok, de synes det er utrolig deilig å bli kvitt pelsen!

Jeg tror ikke man kan sammenligne puddelpels og aussiepels. Pudler har vel ikke underull, de har bare lang pels som vokser, liksom? Det er jo en grunn til at pudler og andre allergivennlige raser krever det stellet de gjør, mens andre hunder ikke trenger så mye hverken av børsting eller vasking.

Min erfaring er at barbering ikke hjelper, nettopp fordi at pelsen også isolerer mot den verste varmen. Hvor mye varme en hund tåler, er jo veldig individuelt. Dina f.eks er vel en av de mest velpelsede hundene jeg har hatt, og hun ligger helst i solsteika. Da kjennes pelsen veldig varm ut på toppen, men om man kjenner inntil huden, så er hun ikke spesielt varm der (jeg har måtte "bevise" det, for foreldrene mine syns det er på grensen til dyremishandling å la henne ligge i sola, jeg burde visst tvinge henne inn i skyggen, hun som er sort og har så mye pels og alt :P ).

Om en av mine var veldig plaget av varmen (og de har vel pels som ligner mer på aussiepels enn f.eks puddel), ville jeg satset på å bruke furminator og coatking fremfor å barbere ned. Ikke fordi at nedbarberte hunder ser teite ut :) men fordi at dekkhårene isolerer, som nevnt. Jeg har liten tro på at helbarbering funker, en hund som plages av varme vil nok bli varm om du så lager nakenhund av henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke fordi at nedbarberte hunder ser teite ut :)

Nedbarberte hunder ser ikke teite ut veeel :):P

Bessielve.jpg

Tror kanskje jeg ville tenkt meg om en gang til jeg også. De KAN jo forandre pelskvalitet.

Jeg valgte å barbere ned Bessie fordi hun hadde stått halvannet år i sin egen møkk og ikke blitt stelt. Følte aldri jeg fikk henne ordentlig ren.

Hun var faktisk helt grønn de første ukene etter jeg hadde tatt pelsen fordi hun endelig fikk klødd seg ordentlig på kroppen. Hun lå og gnei seg på gresset og storkoste seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tervuerenen plages innmari i varmen. Særlig ille ble det etter at hun ble kastrert. Hun plages med våteksem og pelsen er så tykk at den surner om den blirvåt. Eieren er kjempeflink å gre så godt det lar seg gjøre. Men hun er ved flere anledninger blitt barbert slik dere ser her. Aldeles grusomt, men gjett om hun har det bedre. Trykk på bildet så kommer det opp litt mindre og tydeligere.

post-690-1270804077,2516_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke man kan sammenligne puddelpels og aussiepels. Pudler har vel ikke underull, de har bare lang pels som vokser, liksom? Det er jo en grunn til at pudler og andre allergivennlige raser krever det stellet de gjør, mens andre hunder ikke trenger så mye hverken av børsting eller vasking.

Min erfaring er at barbering ikke hjelper, nettopp fordi at pelsen også isolerer mot den verste varmen. Hvor mye varme en hund tåler, er jo veldig individuelt. Dina f.eks er vel en av de mest velpelsede hundene jeg har hatt, og hun ligger helst i solsteika. Da kjennes pelsen veldig varm ut på toppen, men om man kjenner inntil huden, så er hun ikke spesielt varm der (jeg har måtte "bevise" det, for foreldrene mine syns det er på grensen til dyremishandling å la henne ligge i sola, jeg burde visst tvinge henne inn i skyggen, hun som er sort og har så mye pels og alt :) ).

Om en av mine var veldig plaget av varmen (og de har vel pels som ligner mer på aussiepels enn f.eks puddel), ville jeg satset på å bruke furminator og coatking fremfor å barbere ned. Ikke fordi at nedbarberte hunder ser teite ut :P men fordi at dekkhårene isolerer, som nevnt. Jeg har liten tro på at helbarbering funker, en hund som plages av varme vil nok bli varm om du så lager nakenhund av henne.

Helt enig! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg barberte ned min ene sheltie for ca et år siden, og kommer nok til å gjøre det igjen i år.(Jeg gjør det dog for å slippe pelsstell, ikke pga varmen sånn egentlig)

Han koste seg uten all pelsen han, og hadde mindre problemer i varmen enn min fullpelsede sheltie hadde.

Og effekten av kjøledekken f.eks var bedre på den nedklippede.

Ikke har jeg merket at pelsen er blitt ødelagt heller, den har ennå litt igjen før den når full lengde, spesielt på bryst/skjørter etc, men pelsen er av like god kvalitet som den han hadde før han ble barbert.

Helt nedbarbert:

bilde0051.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...