Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

Nyfødte valper

4 innlegg i emnet

Hvor mye blander dere dere inn de første døgnene når valpene er rykende ferske?

Hvor ofte dier de, og lar dere de klarer det selv eller hjelper dere til?

Hva må til for at dere skal gi tillegg?

Er på jakt etter forskjellige synspunkter om meninger runt dette. Hvor mye er det greit å blande seg inn, og mener dere at man tukkler formye og ødelegger det tispa egentlig skal gjøre fra naturen sin side??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi ser det litt an, vi har to kull med to ukers mellomrom i hus for tiden.

Første dagene veier vi valpene morgen og kveld for å sjekke om de legger på seg, så følger vi litt med på om mor vasker osv. Legger de på seg så lar vi mor styre på, tar kun i valpene ved veiing.. Og bilder.. :rolleyes2:

Følger også litt med på hvor ofte de dier, legger de dårlig på seg legger vi de gjerne til noen ganger om dagen.

Vi prøvde med litt tillegg på ene valpen fordi han ikke endret vekt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ser det også litt an. Den tispa som har valper her nå, er veldig flink og tålmodig. Jeg bare sjekker en gang i døgnet om valpene legger på seg, resten ordner tispa selv. Tar jo litt i de selvfølgelig når mor er ute en tur, men gjør minst mulig, bare er tilstede og følger med og passer på at mor har det bra. Blir servert vann og mat i valpekassa. Valpene her er 1 døgn gamle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke store erfaringen, har bare hatt 2 kull, og alt har gått etter boken på de kullene.

Jeg har veid valpene hver eneste dag de første 3 ukene, dette fordi jeg er helt ny og ville få med meg med en gang dersom en valp gikk ned i vekt. Jeg brukte kjøkkenvekt, og la dem kjapt oppå nede i kassen, driver altså ikke å tar dem ut av kassen den første tiden.

Dersom en valp er litt mindre enn de andre, eller ikke spiser så mye som de andre, så har jeg gjerne passet på at den alltid får den beste puppen, eller lagt den til en som allerede er "startet" av andre valper.

Ellers så ordner tispen alt selv, vasker, steller, gir dem mat, osv :rolleyes2:

I siste kullet hadde jeg også en valp som surklet litt når hun drakk, så hun sjekket jeg til oftere enn de andre. Hun var valpen som la på seg mest, og som var størst, men hun hadde fostervann i lungene som gjorde at hun fikk øyebetennelse. Dette skjedde før hun hadde åpnet øynene, så øynene var veldig store fordi det lå puss under øyelokkene. Tok henne med til veterinær, varmet opp bilen, la masse fleecepledd i en reisebag, og puttet henne oppi. Veterinæren sjekket henne og fant ut at det var fostervann i lungene, bitte litt, men nok til at hun hadde fått øyebetennelse. Sykdommen hadde heldigvis ikke gått utover allmentilstanden hennes, så det holdt med en 4 dagers antibiotika kur.. Jeg var veldig redd for at det skulle skje henne noe, men veterinæren sa at så lenge hun fortsatte å legge på seg så mye som hun gjorde så var det ikke noe å bekymre seg for.

Hun lever i beste velgående forresten, så han hadde rett :D

Ellers så går det meste av oppmerksomheten til valpens mor fra min side.

Hvor mye man skal blande seg syns jeg skal være opp til tispen.. Min tispe trives best med mange mennesker rundt seg, og dette gjelder også når hun har valper. Vi er derfor sammen med henne omtrent hele tiden i starten, dette fordi hun blir ensom av å ligge aleine, og hun viker ikke fra sine valper de første 3 ukene. Jeg må også passe på å ta henne med ut på do jevnlig, fordi hun helst ikke vil forlate valpene, og da kan det skje uhell... :D

Blir spennende å se på neste valpekull, da er det en annen tispe som står for tur. Hvor mye hun vil at jeg skal blande meg inn med denne tispen. Vanligvis liker hun å være litt mer i fred, så jeg kan se for meg at hun gjerne syns det er ok med mer fred og ro i starten. Er bare å ta det som det kommer egentlig.

Jeg tror nok at man kan blande seg for mye ja, men noe fasit på hva som er for mye tror jeg ikke finnes. Det viktige må være at tispen får den oppmerskomheten, roen, hvilen, kontakten, osv, som hun trenger, slik at hun føler seg trygg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Så fint at det kan gå så greit med tilvenning til å være alene. Jeg hadde sett for meg at vi måtte ha en skikkelig plan på dette, nesten sånn "i dag skal valpen være alene i 37 minutter"  Men da kan det ihvertfall gå lettere enn hva jeg har tenkt (også kan det sikkeret bli vanskeligere også). Vi går nok for løsningen med at valpen (og etterhvert den voksne hunden) får være sammen med min far da. Så må vi bare være oppmerksomme på at den kan være litt alene innimellom, og som dere sier, så skjer det sikkert litt av seg selv. Ikke så stas å ha den med til matbutikken f.eks. 
  • Usj. God bedring! 
   Jeg blir ofte forkjøla når været er ustabilt. Kaldt og surt ene dagen, og så varmt igjen, og så surt vær. 
   Håper det gir seg med dette.  Ja, man blir jo vant til å tenke på flere enn seg selv, og da blir det til at man bare gjør det veldig enkelt, eller ikke gidder. 
   Merket jo det når jeg bodde alene. Stekt et egg, posesuppe, eller noe fra McDonalds, Pizzabakeren, eller ett eller annet liknende.  Nå skal i hvert fall frokosten inntas. Oppvarmet pizza fra i går. Hadde så mye igjen, og det er for dumt å kaste osv. Og så er det så enkelt, og jeg slipper å tenke   Etterpå må jeg finne fram turbukse, finne frem flere godbiter, og så komme meg ut i bilen. Sjef har tydeligvis skjønt hvilken dag det er, så han går rundt og piper, og er estatisk hver gang jeg reiser meg  
   Søndag betyr langtur nemlig. Den har han ventet på en stund nå  
  • En av butikkene som kritiseres for veldig små størrelser er Bikbok - det er en skandinavisk kjede. HM - ja, vi vet jo hvor de kommer fra. Zara er spansk med butikker over hele Europa. Man bør vel kunne forvente litt annet fra disse enn fra wish.
  • Blir egentlig ikke så mange dager det vil bli "dobbelt", hadde det vært hver dag hele uka er det ikke noe jeg ville planlagt. Har mye tid etter dagvakter merker jeg, så blir hovedsakelig hund det blir brukt på uansett. Skal jobbe turnus, så blir også iallefall en senvakt ila uka, da kan hundene være hos mine foreldre på kvelden. Da blir det tur/trening med begge før jobb. Også har jeg naturligvis et par fri dager. Så det blir stort dett maks tre-fire dager det er snakk om, og den gamle hunder må ikke gå en time hver dag, og som du sier kan hu også bli med på hele langturen i blant    og på jobben vil hu få masse oppmerksomhet, pluss at det er et stort inngjerda området hu kan løpe fritt på Etter en dag med på jobben tenker jeg at hu trenger litt hvile, så vil ikke ha dårlig samvittighet for å la hu bli igjen alene litt da. 
  • Det blir beskrevet som "game of thrones in space ", synes kanskje ikke det er helt riktig beskrivelse men skjønner litt hvorfor og, det er ganske stort. En av hovedpersonene ligner ganske mye på Jon Snow og Basert på bøker. Er vel 200 år inn i fremtiden, menneskene har kolonisert bla. mars, og situasjonen er spent mellom jorden og mars. Også skjer det litt mystiske ting. Flinke skuespillere og spennende karakterer, og veldig bra laget. Som sagt synes jeg det gikk litt trått i starten, jeg skjønte vel ikke alt heller så kanskje derfor det var litt kjedelig (), men nå gleder jeg meg iallefall masse til sesong 3!   God bedring til dere begge! Dårlig gjort om de har latt Prima fryse da...?! Da hadde jeg blitt sur. Det er kaldt om natta ute nå...
 • Nylig opprettede emner