Gå til innhold
Hundesonen.no

Argyr og Garm


Argyr
 Share

Recommended Posts

  • Svar 122
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bittelitt forsømt, stakkars tråden.. Jeg og Argyr var i Urheia i dag, tok noen bilder i tåka.

Hvorfor har du lyst på en KO? Dette er hunder som overhodet ikke passer i leiligheter og byggefelt (de må få lov å vokte, og da er det uungåelig at naboene blir fryktelig sure om de bor så nærme at de

Nydelige bilder av en vakker hund! Og dessuten veldig velskreven (heter det det, forresen??) beskrivelse av hunden din/rasen. Har aldri lest en så utfyllende beskrivelse før. Nysgjerrige spørsmål

*sukk* :lol:

Fine gutter det!

Klart han ikke glemmer at sprette rundt jenter kan være farlige, kan jo sitte i nesa på en før en for sukk for seg :lol:

Er det mye kjønnsaggresjon hos KOen? Du har jo to hanner sammen, og der jo ut somd et går bra med de. Men sånn generelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det mye kjønnsaggresjon hos KOen? Du har jo to hanner sammen, og der jo ut somd et går bra med de. Men sånn generelt.

Det er en del ja. Mine to går veldig fint sammen og de kranglene (diskusjoner er vel rette ordet) som oppstår er som regel fordi Garm er en liten f**n av og til. :lol: Hans strategi er nemlig å være irriterende helt til Argyr får nok og hiver seg etter ham (Garm er litt mer glad i å leke enn Argyr er) - da blir det nemlig løping, og løping er gøy! Det hender bare at Argyr faktisk BLIR sur, og da blir lille dust litt overraska, han. :lol: Schäfere er jaggu gode skuespillere...

Argyr gikk IKKE fint sammen med gamleschäferen, de to var i en "constant state of war" og bare lette etter ting å fyre seg opp over.. :lol: Garm har ikke noe behov for å være sjef (i motsetning til Cæsar som var den ubestridte sjefen over alt og alle), og da går det fint. Jeg har ikke sluppet ham bortpå andre hannhunder for å se hvordan han reagerer da, det gidder jeg rett og slett ikke. Det hadde kanskje gått helt fint, men det hadde kanskje ikke gjort det og det trenger jeg egentlig ikke finne ut (jeg trenger ikke at han skader noen, jeg trenger ikke gi ham den erfaringen og jeg trenger ikke at han skal kunne omgås dem). Han er ikke utagerende mot hunder han møter (han bare piper fordi han vil bort og hilse) så jeg regner egentlig med at det hadde gått fint helt til den andre fikk fikse ideer...

Men disse to er oppvokst sammen, og Argyr har alltid vært sjef. Da blir det annerledes. Jeg ville ikke hatt to KO-hanner sammen, selv om det kan gå bra det også. Over tid ville de nok funnet ut at de hadde et eller annet å sloss om, og store hunder som virkelig sloss er ikke noe trivelig, selv om de skulle gjøre det "bare" en gang.

Andre steder i Europa er det helt akseptert at det bråker i ringen, men de fleste klarer jo helt fint å løpe noen runder sammen uten å fly i flint (men det hender altså). Tisper er forøvrig ikke noe "bedre", de kan virkelig legge hverandre for hat. Helt normal kjønnsaggresjon som en finner hos flere raser altså. Varierer selvsagt med linjer og oppdragelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for kjempe bra svar, er så gøy når man finner noen som virkelig kan rasen sin, og den ikke er så vanelig. :lol:

Jeg får nesten litt sånn Azlan(var det det han het?) fra Narnia følelse av å se på han. Han vet liksom hvem og hva han er. (Håper du ikke tar det som en fornærmelse da :lol: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 months later...

Argyr var mammadalt i dag, og ville mye heller leke krokodille enn å bli filmet.

Og så viser han hvor snill og tolerant en charkisgutt faktisk kan være når Garm driver og lager bråk oppi ansiktet på ham. Jeg skulle faktisk ønske han sa ifra litt mer enn han gjør (og nei, schäfen får ikke LOV å holde på sånn, jeg tenkte bare jeg skulle vise frem tullebølla og (den manglende) reaksjonen).

Og så har vi ikke grevling i taket, men tre kalkuner. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Jeg har raket all underulla av Argyr og fått hjelp av Elin til å blåse av underulla til Garm. Det blir aldri tomt, men de er ganske nakne nå. :P Elin hjalp meg også med å prøve å ta oppstillingsbilder av dem, og det er vel ganske tydelig at det er en ting som aldri har blitt lært inn. :lol:

Skal jeg gjøre sånn?

IMG_3804.jpg

Nei, her må man bare stå rett og og ned som en potetsekk

IMG_3812.jpg

Ukonsentrert? Hvem?

IMG_3819.jpg

Argyr lurer på hva i all verden vi holder på med

IMG_3825.jpg

Han kunne sikkert fått plass til alle fire bein på en planke sånn han står :lol:

IMG_3827.jpg

:wub:

IMG_3834.jpg

Tror dette ble det beste, og her står han som en fortung gyngehest. :icon_redface:

IMG_3843.jpg

Argyr er på flørter'n og tror sleske smil slår an

IMG_3848.jpg

Veldig glad i Elin altså!

IMG_3851.jpg

IMG_3855.jpg

IMG_3858.jpg

Bannan! :lol:

IMG_3870.jpg

IMG_3872.jpg

IMG_3875.jpg

Han er nå pen da (roachback eller ei), synes jeg. :wub:

IMG_3885.jpg

Men finest sånn

IMG_3895.jpg

Så prøvde jeg å ta bilde av begge to sammen, og at dette ble det beste sier vel alt om hvordan det gikk..

IMG_3898.jpg

Argyr gidder ikke mer, og har rappa tunga til Garm?

IMG_3902.jpg

Mer Garm

IMG_3903.jpg

IMG_3905.jpg

IMG_3906.jpg

*spam slutt*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 months later...
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...